Hypo’s met een vreetkick zijn kicken! (Gastric Bypass deel 3)

Ik werk sinds 2008 bij DVN.

IngeOlivier
Moderator

Hypo’s met een vreetkick zijn kicken! (Gastric Bypass deel 3)

Heb je type 1? Dan ken je dat gevoel ongetwijfeld: je zit te laag, blijkbaar al een tijd, je merkt het veel te laat op doordat je druk aan het vliegeren, Ikea-kastjes-in-elkaar-schroeven of slapen was. En àls je het dan merkt, dan heb soms een hypo te pakken waarbij je alleen maar door wilt eten. Je begint met Glucotabs en sinaasappelsap. Na even wachten nog een liga voor de langwerkende koolhydraten en dan is het voor jou waarschijnlijk voldoende.

Ik bolus het teveel aan koolhydraten weg en voel me vervolgens heel schuldig. En een beetje dom

VOER!
Maar… als ik zo’n hypo heb waarbij mijn lijf uit alle poriën roept: VOER! dan is het dan nog niet genoeg. Dan gaan de lades open, dan verschalk ik minimarsjes, marshmallows, koekjes, winegums en alle andere zoete zooi die ik maar kan vinden. En als er een stemmetje in mijn hoofd zegt “Hé joh, weet je wel hoeveel koolhydraten je naar binnen schuift?!” dan stap ik moeiteloos over op een stuk kaas of bierworstjes.

Pas als er echt geen hap meer bij kan, of als mijn bloedsuikers weer volledig hersteld zijn, neemt de vreetkick af. Dan bolus ik het teveel aan koolhydraten weg en voel ik me vervolgens heel schuldig. En een beetje dom.

Het past niet meer!
Maar dat was voor mijn operatie! Laatst had ik mijn eerste vreetkick, ruim een jaar na een gastric bypassoperatie. En weet je waar ik echt van genoot?! Na de bloedsuiker-bommetjes (Hypio-fit en druivensuiker) nam ik een ontbijtkoek. En er paste helemaal niets meer bij! Ik wílde wel meer naar binnen stouwen, maar het kón niet!

En natuurlijk ebde dat begerige oer-gevoel van alles op willen vreten wat los en vast zit, in no time weg (dat geloof je niet als je erin zit, maar het is toch echt waar). En kon ik heel tevreden en dankbaar bij komen van een hele heftige hypo. Die operatie was echt een topbeslissing.

Tags: 

Deel deze post:
 • JoalBetes
  Bijdrager

  Dat heb ik nu precies andersom.
  Op het randje van trek blijven houden en geen grammetje te veel.
  Zonder ingesteld te zijn, laat staan weten dat en toch nog 100 worden.

  IngeOlivier
  Moderator

  Beste JoalBetes

  Het spijt me, maar ik snap niet echt wat je bedoelt :-)…

  Groetjes Inge

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.