Hypo’s met een vreetkick zijn kicken! (Gastric Bypass deel 3)

Ik werk sinds 2008 bij DVN.

IngeOlivier
Moderator

Hypo’s met een vreetkick zijn kicken! (Gastric Bypass deel 3)

Heb je type 1? Dan ken je dat gevoel ongetwijfeld: je zit te laag, blijkbaar al een tijd, je merkt het veel te laat op doordat je druk aan het vliegeren, Ikea-kastjes-in-elkaar-schroeven of slapen was. En àls je het dan merkt, dan heb soms een hypo te pakken waarbij je alleen maar door wilt eten. Je begint met Glucotabs en sinaasappelsap. Na even wachten nog een liga voor de langwerkende koolhydraten en dan is het voor jou waarschijnlijk voldoende.

Ik bolus het teveel aan koolhydraten weg en voel me vervolgens heel schuldig. En een beetje dom

VOER!
Maar… als ik zo’n hypo heb waarbij mijn lijf uit alle poriën roept: VOER! dan is het dan nog niet genoeg. Dan gaan de lades open, dan verschalk ik minimarsjes, marshmallows, koekjes, winegums en alle andere zoete zooi die ik maar kan vinden. En als er een stemmetje in mijn hoofd zegt “Hé joh, weet je wel hoeveel koolhydraten je naar binnen schuift?!” dan stap ik moeiteloos over op een stuk kaas of bierworstjes.

Pas als er echt geen hap meer bij kan, of als mijn bloedsuikers weer volledig hersteld zijn, neemt de vreetkick af. Dan bolus ik het teveel aan koolhydraten weg en voel ik me vervolgens heel schuldig. En een beetje dom.

Het past niet meer!
Maar dat was voor mijn operatie! Laatst had ik mijn eerste vreetkick, ruim een jaar na een gastric bypassoperatie. En weet je waar ik echt van genoot?! Na de bloedsuiker-bommetjes (Hypio-fit en druivensuiker) nam ik een ontbijtkoek. En er paste helemaal niets meer bij! Ik wílde wel meer naar binnen stouwen, maar het kón niet!

En natuurlijk ebde dat begerige oer-gevoel van alles op willen vreten wat los en vast zit, in no time weg (dat geloof je niet als je erin zit, maar het is toch echt waar). En kon ik heel tevreden en dankbaar bij komen van een hele heftige hypo. Die operatie was echt een topbeslissing.

Tags: 

Deel deze post:
 • JoalBetes
  Bijdrager

  Dat heb ik nu precies andersom.
  Op het randje van trek blijven houden en geen grammetje te veel.
  Zonder ingesteld te zijn, laat staan weten dat en toch nog 100 worden.

 • IngeOlivier
  Moderator

  Beste JoalBetes

  Het spijt me, maar ik snap niet echt wat je bedoelt :-)…

  Groetjes Inge

 • Sugarboy
  Bijdrager

  ik ben vooral geïnteresseerd in de gastric bypass, de operatie, hoe is het als je weer wakker wordt (pijn, ongemak) en dan, de eerste weken of maand. En daarna ook nog problemen ondervonden En welke. Kun je nog wel voldoende drinken, (die geadviseerde 1.5 tot 2 ltr. per dag) Je hebt blijkbaar geen hongergevoel, geen trek? Of wat. En als je wat lekkers ruikt, ziet? Kun je nog naar het toilet, ……
  Vragen, piekeren, angsten.

  En hoe is het na 1,5 tot 2 jaren. Is het dan toch een gevoel van ik ben op dieet, moet mij inhouden. Of gaat dat vanzelf…….. Of komt ook bij deze OP weer het jojo effect terug, net zoals die andere dieten die ik gedaan heb en waar ik in 1 jaar 40-45 kilo afviel. En dus ook weer bijkwam.

  Er is deze week een samenkomst met mensen die de OP al achter de rug hebben. Maar daar mag ik nog niet heen. Ik mag dus pas mij informeren NADAT ik de screening achter de rug heb.
  Want stel je voor dat ik afhaak na een gesprekje met die 2 mensen die de OP er al enige tijd erop hebben zitten. Dan hoeft die screening dus ook niet. Gesprek met psycholoog, diëtist, arts, bewegingsdeskundige. En natuurlijk een administratie die daar werk aan heeft, en nog iemand die de begeleiding begeleidt. Tja, je moet mekaar natuurlijk wel aan het werk houden, al die ruim boven modaal verdieners.

  Dus daarom probeer ik hier van ervaringsdeskundigen mijn vragen (en angsten) reacties en antwoorden te krijgen.

  Want die cowboy verhalen van al die mensen die ’s nachts en met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gebracht moeten worden en bijna dood waren geweest, of de andere kant, 50 kilo afvallen in een half jaar …. dat noem ik slechts geruchten of verkooppraat als die niet van iemand komen die
  – het zelf niet heeft meegemaakt.
  – die er financieel aan verdient.

  Tijdens de eerste bijeenkomst was er een super slanke jonge dame die de info gaf. Haar gevraagd of ze ervaringsdeskundige was, dus de OP ook gehad had. Die vraag had ze duidelijk niet verwacht. Neen, dat niet. En maar praten, neen, geen pijn en dit en dat. Tja, dat is haar job. Ik kom uit de verkoop maar ik heb nog nooit een visite kaartje gehad met verkoper er op. Wel altijd adviseur, account manager, rayon manager, specialist.

  Kortom HEEL graag reacties van mensen die het allemaal zelf ondergaan hebben en zelf meegemaakt hebben.

 • CTapi
  Bijdrager

  Ik ben begonnen bij de NOK te Velp.
  Super begeleiding.
  Nu screening Rijnstaete Arnhem
  Over een maand word ik geopereerd.
  Nogmaals begeleiding is zo goed.
  Alleen ik mis een beetje de ervaring met diabetes type 1 ivm hypo’s
  Ik ben blij dat Ik deze keuze heb gemaakt.
  Gr.Caroline

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.