Forums / Bloedsuikerwaarden / afbouwen medicatie

MarjanD
Bijdrager

afbouwen medicatie

Mijn hba1c is 48, mag ik gaan afbouwen met de medicatie?

Tags: 

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Nee, forumgebruikers zijn niet bevoegd deze vraag te beantwoorden. Alleen uw behandelaar mag beslissen of u uw medicatie kunt afbouwen.

 • MarjanD
  Bijdrager

  Misschien kan ik het anders formuleren, zijn er mensen met een waarde van 48 of lager die mochten beginnen met afbouwen? Iemand hier ervaring mee?

 • Frankvo
  Bijdrager

  Laat ik het anders formuleren.

  Iedere diabeet is anders dan een volgende diabeet. Iedereen reageert anders dan verwacht en daarom hebben we zoveel problemen met artsen die denken dat iedereen het zelfde reageren.

  Heb je er wel eens aan gedacht dat je door de medicatie zo laag bent gekomen en als je daar iets aan veranderd je weer hoger komt te zitten? Dus mijn advies is ga praten met je behandelaar of Dvk.

 • MarjanD
  Bijdrager

  Frank,
  Ben niet lager komen te zitten door medicatie, maar juist door een andere levensstijl. De reden dat ik vraag om anderen hun ervaringen is dat ik merk dat er een verandering gaande is in mijn lichaam door juist medicatie te slikken. Dus m’n suiker te laag is!
  Vind het een beetje raar dat jij reageert met het bovenstaande, aangezien je niet eens weet hoe de situatie is.

 • Frankvo
  Bijdrager

  Marjan,

  Hoe kan dat dan ook want je eerst bericht heeft maar 1 regel?

 • Foxy
  Bijdrager

  Mijn hba1c is ook rond de 48, nu al een 6 maanden. Mijn DvK verminderd bij elke kwartaalcontrole de Metformine. Van 2000 naar 1500 en zit nu op 1000. Hopelijk in december naar de 800 of 500.
  Heb vooral mijn suikerinname verminderd. Ik heb mijn broodinname van 7 snee verminderd tot 2 sneeen. Ook eet ik nauwelijks nog aardappels.

 • josefien
  Bijdrager

  Dag allemaal, ik ben sinds21 september 2018 gestopt met Metformine. Zat op drie per dag toen twee lange tijd eentje nu niks meer. Mijn nuchtere suiker is 6.2 en door de dag heen 6,1. Ik eet twee jaar kooldydraatarm. Ik vind het spannend want wil het wel zo houden. Mijn hba1c was in september 41. Succes.
  Ik zou die nuchtere wel wat lager willen maar weet niet hoe.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.