Forums / Bloedsuikerwaarden / Alleen maar hypo’s …?

lgoessae
Bijdrager

Alleen maar hypo’s …?

Dag iedereen,

ik ben nieuw hier. Ik heb al twee jaar last van hypo’s, maar er werd nog geen diagnose gesteld. Mijn vorige huisarts wuifde mijn klachten een beetje weg, sindsdien heb ik geen nieuw onderzoek laten doen. De hypo’s die ik krijg zijn erg beangstigend. Ze komen heel vlug op. Ik heb dan enorm last van beven, laat alles vallen of loop tegen dingen aan, enorme dorst, draaierigheid en een eerder agressief humeur. Daarnaast begin ik steeds erg te zweten. Ik kocht zelf een diabetes test setje, aangezien ik dit toch niet meer normaal vond. Vandaag opnieuw gehad en mijn bloedwaarden waren 40 mg/dl (2.2 mmol/L). Ik veronderstel dat dit laag is…?

Het vreemde is dat ik nooit last heb van een hyper (denk ik). Ik moet s avonds soms wel veel plassen en heb veel dorst, maar niet echt opvallend. Ik heb m’n bloedwaarden dan ook nog nooit getest. De hypo’s komen ook vrij weinig voor, soms een aantal keer per week, dan weken niks.

Ik vroeg me af of er mensen zijn die gelijkaardige ervaringen hadden. Zou ik me beter toch verder laten onderzoeken? Mijn bloed werd getest dit jaar, men zei dat m’n suiker aan de lage kant was, maar niet klinisch.

Bedankt voor jullie reacties!

 • soofke
  Bijdrager

  Dat klinkt als Hypoglykemie. Volgens het voedingscentrum helpt het om weinig suiker en veel volkoren producten & groenten te eten. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/hypoglykemie.aspx

 • Racingbike
  Bijdrager

  @ Igoessae; 2,2 Mmol/L is te laag en duidt op een flinke hypo. Behalve dat; dat je s’avonds veel moet plassen en een flinke dorst klopt ook niet. Dit kan dan weer duiden op een hyper.

  Een vraagje; de waarde van 2,2 Mmol/L wanneer had je die? S’ochtends? Of gebeurt dit op verschillende momenten op de dag?
  Mijn advies is om je toch opnieuw te laten testen. Mijn man had een collega met praktisch dezelfde verschijnselen en was bij de huisarts geweest die er ook laconiek op reageerde.
  Het resultaat is dat hij Diabetes heeft.

  Verleden jaar was je bloed ook getest en de waarde werd wel laag bevonden. Hoe laat werd je geprikt?

  Gezien je verhaal is mijn advies direct naar de huisarts gaan met je verhaal, want dit klopt in geen geval. Vraag anders van je huisarts (of apotheek) een proefsetje van bloedsuikermeter en teststrips.

  Ik ben geen arts, heb alleen 40+ jaar ervaring. Ben wel benieuwd naar je waardes nuchter en in de avond, wanneer je zoveel dorst hebt.

  Succes! En vragen staat altijd vrij.

  Laat je nog weten wat je gaat doen?

 • Chaim
  Bijdrager

  Ik sluit me helemaal aan bij @racingbike
  Je schrijft dat je een testkit gekocht hebt, dus je kunt zelf je bloedsuikerwaarden testen.
  Houdt eens een dagcurve bij.

  Begin met niets meer te eten en te drinken (behalve water) vanaf 22.00 uur in de avond.
  Prik dan rond 08.00 uur je bloedsuikerwaarde. Dus voordat je iets eet of drinkt.
  Ga daarna ontbijten zoals je gewend bent en prik dan nog eens 1 uur na het ontbijt.

  Prik dan 1 uur voor de tijd dat je normaal luncht en 1 uur erna.
  Doe hetzelfde 1 uur voor de avondmaaltijd en 1 uur erna
  Als laatste een keer voor het slapen gaan.

  Schrijf alle waarden op en ga daarmee naar je huisarts en sta erop dat je bloedsuikerwaarden over de langere termijn (HbA1c) worden gemeten.

  Verder is het belangrijk dat je regelmatig eet en niet een maaltijd overslaat en dan, bijvoorbeeld, ’s avond voor het avondeten de schade inhaalt.

  Maar vooral de huisarts bellen en een afspraak maken, nadat je een dagcurve hebt geprikt.
  Want 2,2 mmol/l is gevaarlijk laag en veel drinken en plassen klinkt inderdaad als te hoge waarden.
  Dus ergens gaat het niet goed met jouw bloedsuikerwaarden.

  Ik sluit me ook aan bij @racingbike met de vraag of je wilt laten weten hoe het afloopt?

 • lgoessae
  Bijdrager

  Dag iedereen,

  ik dacht dat ik gewaarschuwd zou worden via mail als er reactie kwam, niet dus, vandaar mijn eigen late reactie! Bedankt in elk geval voor jullie respons!
  Ik heb na die post een vrij stabiele periode gehad, afgelopen vrijdag was het echter weer van dat. Ik was aan het wachten in een winkel en opeens kwam het op. Deze keer zonder echte waarschuwing op voorhand. Ik durfde bijna niet meer van mijn stoel want die was compleet nat van het zweet. Ik ervoer het als een heel zware “episode”, testte mijn bloed, maar de waarde was toen 5 mmol/L, normaal dus. Ik begrijp er niks meer van. Heb toen druivensuiker genomen en het gevoel ging toen wel weg. Er moet dus wel een link zijn met suiker.

  Nu goed, ik ga jullie raad opvolgen en een dagcurve bijhouden. De hypo’s komen enkel en alleen voor in de (late) namiddag, nog nooit had ik er één s ochtends of ’s avonds. Het moment waarop mijn bloed getest werd, was in de voormiddag. Ik was toen nuchter. De waarde was laag, maar niet abnormaal laag.

  Ik moet eerst nieuwe strips bestellen en dan ga ik een aantal dagen m’n curve bijhouden. Ik rapporteer er over van zodra ik meer weet.

  Groetjes

 • Racingbike
  Bijdrager

  @ lgoessae; voor het ontvangen van reacties per email dien je een “vinkje” te zetten bij ” Houd me op de hoogte van volgende reactie via e-mail”

  Dit vind je onder het “venster” wanneer je met anderen je ervaringen deelt.

  In elk geval succes met je curves.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.