Forums / Hulpmiddelen / Android Freestyle libre

douwja
Bijdrager

Android Freestyle libre

Android en Freestyle libre

Tot mijn ergernis werkt de gsm app niet goed.
Wellicht ligt de oorzaak in mijn Samsung S7 Edge?
Het scannen mislukt meestal waardoor ik alsnog mijn andere freestyle apparaat moet gebruiken. TIPS?
Andere vraag: ik gebruik zowel mijn gsm als de freestyle om te registreren.
Worden deze gegevens wel aan elkaar gekoppeld of kun je per sensor maar 1 apparaat gebruiken waarop de waarden worden geregistreerd?

 • Abisko
  Bijdrager

  Er zijn problemen met Android9 en FSL libre app.
  Het anwtwoord van Abott is dat ze ermee bezig zijn.

 • BertW
  Bijdrager

  @douwja

  je moet een nieuwe FSL sensor eerst opstarten met de reader en daarna direct (binnen 60 minuten) met je smartphone (voorzien van NFC en LibreLink App). Daarna kun je de sensor aflezen met beide apparaten los van elkaar.

  Je smartphone moet je op de juiste plek boven de sensor even stil houden, je krijgt na elkaar 2 piepjes, de 1e geeft aan dat de sensor gedetecteerd is, de 2e piep geeft aan dat de meting plaatsgevonden heeft.

  Er is geen uitwisseling van meetgegevens tussen de reader en je smartphone. Je kunt wel werken met een programma als Diasend, daarmee kun je alle meetgegevens bijv. op je PC of tablet in 1 grafiek bekijken dus van je reader, smartphone, bloedglucosemeter, insulinepomp, etc. Je dient dan eerst een account aan te maken en je apparaten te koppelen c.q. gegevens te uploaden naar de cloud.

  Waarschijnlijk is dit allemaal al bekend bij je, zo niet succes.

  Gr. Bert

 • Wallie
  Bijdrager

  Indien je het budget hebt, koop een miao miao en gebruik de xdrip app. Is niet in de App store te vinden maar kun je via github vinden.
  Dan heb je geen flash monitoring meer, maar gewoon een cgm met alarmen.

 • cardu
  Bijdrager

  Ik heb eigenlijk nooit problemen met de app op mijn telefoon (een huawei).
  nadeel vind ik wel dat je niet de gegevens vna de reader en van de telefoon kunt combineren zonder ze eerst naar de cloud te sturen (doe ik liever niet).

  Groet,
  Marianne

 • BertW
  Bijdrager

  @cardu

  ook ziekenhuizen en huisartsen maken gebruik van Diasend, mits je ze toestemming hebt gegeven (en kun je op elk moment weer zelf weer intrekken). Qua veiligheid zijn er dus wel de nodige waarborgen maar wanneer je niets via de cloud wilt doen, dan valt het af. Die zorgverleners moeten overigens voor het gebruik van Diasend betalen, voor particulieren is het gratis te gebruiken.
  Omdat je zowel de reader, je smartphone, je bloedglucose meters en eventuele pomp in 1 account kunt koppelen krijg je wel een grafiek waar je veel info uit kunt halen.

  Gr. Bert

 • kiwiina
  Bijdrager

  Het ligt aan het feit, iig bij mij, dat de telefoon geen NFC heeft.. ik heb een Motorola g5 helaas.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.