Forums / Behandelaren / Batterijen Accu-Chek Insight

Lex71
Bijdrager

Batterijen Accu-Chek Insight

Sinds 28-3-2017 heb ik een Accu-Chek Insight pomp in gebruik.
30-3-2017 kreeg ik van Roche een brief dat ik alleen nog Energizer FR03 AAA batterijen in mijn pomp moest gebruiken. (specifiek dit merk en type)
Dit is een Lithium batterij die je niet overal kan kopen.
Tot op heden kan niemand mij antwoord geven over de levering van de batterijen.

Roche zelf heeft er vragen over gehad maar die konden alleen vertellen dat er op korte termijn een setje toegestuurd zou worden en hoe het daarna verder gaat wisten ze nog niet.

De DVN winkel heeft ze niet in het assortiment en heeft er ook geen antwoord op.

Diabetes verpleegkundige gemaild, die gaf als antwoord dat het via de groothandel loopt, ook een onduidelijk antwoord.

4 April het aan mijn diabetes verpleegkundige voorgelegd, die had er geen antwoord op, maar ging het voorleggen aan de rayon manager van Roche en ze zou dan daarover weer contact met mij opnemen of de rayon manager zou contact met mij opnemen. Ik moet nu nog een antwoord krijgen.

Nog een enquête ingevuld van Roche over mijn ervaringen van mijn contact met Roche, aangegeven dat ik z.s.m. duidelijkheid wilde over de levering van de specifiek benoemde Energizer FR03 Lithium batterijen.
Een reactie op 10-4-2017 gehad dat de betrokken medewerkers zijn geïnformeerd, maar voor de rest blijft het angstig stil.

Voor mijn vorige Accu-Chek combo Spirit was gewoon een complete service Pack te bestellen met 4 batterijen.

Wel aangeven dat je Energizer FR03 batterijen mioet gebruiken maar geen antwoord krijgen hoe ik daar dan aan kan komen.

Zijn er meer mensen die met deze vraag blijven zitten?

 • CeesVervoort
  Bijdrager

  Volgens mij is een AAA batterij een dunne penlight
  batterij van 1,5 volt
  Dat hier specifiek de Energizer wordt aangeboden zal wel te maken hebben
  met commerciële belangen.
  Ik denk dat een ander gerenommeerd merk ook zeker zal voldoen.

 • thkn
  Bijdrager

  Hoi ook ik heb de brief gehad, ach ja boeie.
  Gewoon de geleverde batterijen gebruiken en als er iets anders in moet dan worden tzt wel mee geleverd toch.

  Verbaas me er over dat ik hier niks kan vinden over de super traagheid van de perfecte pomp.
  Het is omdat de werking met de afstandsbediening zo perfect is maar dat deze meter zooooooo traag is is te triest voor woorden

 • Elfje
  Bijdrager

  Ik maak me er niet zo druk om. Ik bestel ook bij DVN Winkel en daar waren ze (nog) niet. Ik merk wel als ik bv goedkope batterijen erin doe dat ze dan sneller op zijn. Wat ik ook in de brief las van Roche dat je dan elke twee weken de batterijen moet vervangen ook al geeft je apparaat aan dat ze nog niet op zijn. Dat gaat dan wel veel geld kosten… Vanaf nu neem ik altijd overal een reserve batterij mee. Dan kan het het nooit mis gaan.

 • Alovsky
  Bijdrager

  Ook medtronic adviseert de energizer batterij-en. Hoewel ze kwalitatief vast iets beter zullen zijn (lees: het langer volhouden op een bepaalt voltage) is het niet zo dat ze de apparatuur stuk kunnen maken.

  Als dat zo is, dan heeft de fabrikant ernstige fouten gemaakt in hun product. Dan zijn ze enkele componenten (weerstandjes/chipjes) vergeten in hun product. Het advies van Roche kan ik niet rijmen met een deugdelijk product, het gaat hier om een medisch product.

  Volgens mij kun je de meeste merken erin doen, alleen de 3 cent varianten van bijvoorbeeld de Action of Gamma vallen HEEL snel onder de 1,5 volt, dus dan kan het vervelend zijn dat je de batterijen vaker moet vervangen.

  energizer batterijen kun je gewoon via bol.com of conrad.nl kopen.

  gr,

 • Lex71
  Bijdrager

  En toch blijft er wat knagen bij mij dat Roche als leverancier geen antwoord kan geven hoe ik aan Lithium batterijen kan komen die zij voorschrijven.

  Waarom voor je ene pomp (Accu Chek Combo Spirit) wel batterijen leveren en voor je andere pomp de Accu Chek Insight geen antwoord hebben over het leveren van de batterijen.

  In een willekeurige winkel kun je ze niet kopen, je zult ze moeten bestellen.
  Altijd zorgen dat je ze in huis hebt dus.

 • Frankvo
  Bijdrager

  Bij de DVN-winkel moet je ook niet zijn voor de juiste batterijen voor mijn Medtronic G640.

  Je besteld de Lithium batterijen maar je krijgt gewone alkaline batterijen en het je krijgt dan de hoeveelheid van de lithium . Net alsof de alkaline net zo lang meegaan als de lithium.

  Lithium is 24 dagen.
  Alkaline is 7 dagen.

 • Pedro
  Bijdrager

  Even een vraagje hierover, krijg je de batterijen die je gebruikt vergoed? Of komen deze voor eigen rekening?

 • Elfje
  Bijdrager

  Per 3 maanden bij een kwartaal bestelling mag ik een setje bestellen. Als ik dan vraag om meer dan kan dat niet…. Nu betaal ik ze zelf als ik tekort kom, daarom was ik op goedkopere batterijen overgegaan maar dan dus heel snel leeg. Recent gaf DVN winkel aan dat Roche met een oplossing bezig is. Maar ze kunnen naar mijn idee beter eerst een oplossing zoeken en dan iedereen aanschrijven. Scheelt in ieder geval veel onrust….

 • Monicazim
  Bijdrager

  Ik bestel mijn 4 aaa energizer lithium batterijen L92 bij http://www.nkon.nl
  Vandaag bestellen en morgen in huis.
  Ik doe ongeveer een maand met 1 batterij. Deze komen voor eigen kosten omdat de dvn winkel ze niet heeft.

 • HansR
  Bijdrager

  Lithium batterijen zijn duurder dan alkaline maar de voordelen maken het advies wel te begrijpen. Lithium heeft geen last van zelfontlading, verliest geen capaciteit bij temperaturen onder 0 (temperatuurbereik is -40 tot +60C) én bij apparaten met een hoog stroomverbruik gaan ze een stuk langer mee. Maar de keerzijde is de hogere prijs. De batterijen die jij zoekt kun je bij diverse fotozaken bestellen, maar ook bij diverse elektronica webshops. Google er maar even op ;-). Succes!

 • Elfje
  Bijdrager

  Hai.
  Ik kreeg vanmorgen een brief van Accu-Chek met daarin 4 batterijen. En een bericht erbij dat ik voortaan twee keer per jaar een nieuwe voorraad batterijen voor de pomp via hen opgestuurd krijg.

 • GertSchipper
  Bijdrager

  Je krijgt deze batterijen gratis van Roche.

 • BertW
  Bijdrager

  Roche heeft de lithium batterijen bij ons een aantal malen geleverd, geheel volgens afspraak. Nooit meer een batterij alarm gehad. Prima service!

  Gr. Bert

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.