Forums / Bloedsuikerwaarden / Cortisone injectie en de bijwerkingen

Natasja12
Bijdrager

Cortisone injectie en de bijwerkingen

Gisteren een Cortisone injectie van de orthopeed gehad voor een vermeende ontsteking in mijn knie. vannacht om de twee uur er uit om te plassen. Normaal maar 1x in de nacht. Weinig nachtrust gehad. opeens veel drinken.. Ik nuchter geprikt en schrik. 21.3 nuchter terwijl die normaal 7 is. ook mijn hoofd is rood. lijken wel opvliegers. Ziekenhuis opgebeld en zij zeggen dat het er bij hoort. Zijn de bijwerkingen. Ze wisten dat ik diabetes patiënt ben maar ze waren dus wel vergeten te vertellen over de bijwerkingen die er konden ontstaan.
Die kunnen dus 1-2 weken aanhouden…….
Niet blij mee. Had juist alles zo op orde.

 • Pedro
  Bijdrager

  Zoiets heb ook ook een keer gehad met een injectie tegen een frozen sholder maar bij mij was het glucosepeil weer redelijk normaal na 1 of 2 dagen

 • Frankvo
  Bijdrager

  Dus ff naar de orthopeed en vragen of je naar de gezondheidsraad moet voor het niet melden van de risico’s die aan een Cortisone injectie zit. Dit moet namelijk wel vooral bij DB.

 • tuunke47
  Bijdrager

  hallo Natasja 12
  Dit heb ik enkele jaren geleden ook meegemaakt met een injectie in een knie.Echter niet zo erg als jij beschrijft. Toen ik op contrôle kwam bij de orthopeed bood hij zijn excuses aan , omdat hij vergeten was te zeggen dat de injectie invloed zou hebben op de bloedsuiker waarden. Nu heb ik veel pijn in de schouder (jaren geleden een o.p gehad) en de waarden stijgen nu al van de pijn.Heb contact gehad met de dvk. om de EH al op voorhand te verhogen,ik kan 2 mei bij de orthopeed terecht. Ik hoop dat iets meer EH spuiten effect heeft. Doordat ik Lada heb schommelen de waarden zo wie zo al erg.

 • franthony
  Bijdrager

  Bijna een week geleden 2 cortisoneinjecties gekregen van huisarts. In iedere schouderkom één. De ellende met hoge bloedsuikers begon pas een dag later en bracht mij behoorlijk in verwarring. Ik zou de koppeling cortisonen en glucozewaardes nooit hebben gelegd. Pas drie dagen later, na veel bijspuiten en corrigeren en tevreden met een iets te hoge bloedsuiker moest ik bij mijn diabetesverpleegkundige Nancy Boks van het Dijklanderziekenhuis in Hoorn zijn. Waarom zou ik haar niet noemen. Ik heb haar mijn hoge bloedsuikers laten zien en we zijn gaan afpellen. Uiteindelijk, op haar vraag of er de laatste dagen iets bijzonders was gebeurd, kwamen we erachter. De cortisoneninjecties. Ik zou ze niet eens noemen omdat ik die koppeling zoals gezegd nooit heb gelegd, maar toch deed ik dat. Haar reactie was geruststellend. “Ahhhhhhh, ja natuurlijk, cortisonen. Logisch dat je hoge bloedsuikers heb.” Natuurlijk was ik onmiddellijk van mening dat mijn huisarts mij had moeten waarschuwen voor de negatieve uitwerking van coirtisonen op het glucose gehalte in mijn bloed. Ik heb hem dat ook duidelijk gemaakt. Dat leerde mij dat je, bij alles wat je voorgeschreven krijgt, moet vragen wat de invloed is op je diabetes. Want, je bent de enige, die niet soms vergeet dat je diabeet bent.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.