Forums / Psychische klachten / De invloed van mijn partner zijn diabetes Type 1 op ons gezin en onze relatie…

Ellen12
Bijdrager

De invloed van mijn partner zijn diabetes Type 1 op ons gezin en onze relatie…

Mijn partner heeft diabetes type 1. We hebben een zoontje van 1,5 jaar. Ik merk dat zijn diabetes steeds meer van onze relatie en ons gezin gaat vergen. Hier heb ik het als partner soms moeilijk mee. Graag informeer ik of jullie weten of er groepen zijn voor partners of dat jullie weten of andere partners ook ‘lotgenoten’ contact hiervoor zoeken. Alvast bedankt! We zijn woonachtig in Noord-Holland, regio Amsterdam.

 • Mieke84
  Bijdrager

  Hoi, mij zijn geen lotgenotengroepen bekend, ik ben er ook naar op zoek. Mijn man heeft diabetes type 1. We hebben een zoontje van 2 en ons tweede kindje is onderweg. Het is best pittig! Vooral de schommelde waarden hebben veel impact op ons als gezin.
  Ik blog erover op de Facebookpagina ‘In ziekte en gezondheid’, maar het schrijven schiet er vaak bij in door de combinatie van ons gezin en diabetes. Lastig ook om jezelf niet als zielig neer te zetten. Ik heb al te horen gekregen “hij is toch ziek, jij niet”. Er is veel onbegrip voor, zelfs in eigen familie.
  Ik blijf dit topic volgen en ben zelf te vinden op Facebook mocht je in contact willen komen.

  • Ellen12
   Bijdrager

   Hallo Mieke, Dank je wel voor je reactie. ‘Fijn’ om te horen dat ik niet als enige er mee worstel. Dank voor het delen van jouw facebookpagina. Ik ga er snel naar kijken!

 • Fieke
  Bijdrager

  Hallo,
  Mijn vriendin heeft diabetes type 1. Ik heb twee kinderen van 10 en 8 uit een eerdere relatie. Ik ken mijn vriendin al bijna 3 jaar en sinds 2 jaar wonen we samen.

  Ik vind diabetes soms ook moeilijk te handelen,ook al wist ik op voorhand goed wat de consequenties waren. Vooral de nachtelijke hypo’s breken mij vaak op. We hebben een periode gehad waarin we blij waren als we twee nachten per week door konden slapen en vaak had ze meerdere hypo’s per nacht. De sensor gaf niet altijd even goed de hypo’s aan dus ik vond het soms bijna eng om te gaan slapen.
  Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter(’s nachts dan, want een dag zonder hypo is hier wel heel zeldzaam).

  De psycholoog van mijn vriendin beloofd al een tijdje om een partnergroep op te richten maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd.
  Ik zou het heel fijn vinden om een een keer af te spreken. We wonen zelf in Leiden dus Amsterdam zou wat mij betreft prima zijn!

  • Ellen12
   Bijdrager

   Hallo Fieke, Dank je wel voor je reactie. Fijn om te horen dat het wat beter gaat met de hypo’s in de nachten. Het kan inderdaad best eng zijn. Helaas heb ik ook recent ‘enge’ momenten meegemaakt, wat aardig wat impact had. Hier is dan weinig ruimte voor omdat je eerst aan het zorgen bent dat het met de partner weer goed gaat. Heel fijn om er eens in persoon met elkaar over te hebben. Dank je wel dat je hiertoe bereid bent. Hoe kunnen we elkaar bereiken?

   • Jasper
    Bijdrager

    In contact komen met elkaar kan prima met de privéberichtjes, dan hoef je geen email adressen of telefoonnummers via het forum te delen.
    Je komt bij de privéberichtjes via je profiel.

 • zoetje
  Bijdrager

  Mijn broer heeft al 35 jaar diabetes type 1 en is nog steeds heel schommelend.
  Hij woont nog bij mijn moeder die dementie heeft, ik zorg voor haar. Zij wonen op het gelijkvloers, ik woon op de 2de verdieping. Het punt is dat mijn broer veel heftige hypo s krijgt. Soms hoor ik hem tot boven harde rare luide geluiden maken en en gelukkig ga ik dan ook onmiddellijk naar hem toe en probeer ik hem honing toe te dienen, dit is steeds bijna een gevecht want weigert meestal om zijn mond open te doen en houd hij me met zijn handen sterk tegen zodat ik maar niets kan doen. Soms wordt hij er nog agressief bij, het is al eens gebeurd dat hij de luster van het plafond heeft geslagen…allemaal tijdens zo een hypo. Ik sta dan zo machteloos en weet niet wat te beginnen. Dan denk ik, wat als ik niet thuis ben, mijn moeder zou helemaal niet meer weten hoe te handelen. Ik heb dit al met zijn dokter besproken maar zij kan mij ook niet echt tips geven. Het is wel zo dat hij weinig verantwoordelijkheid draagt en soms maaltijden overslaat en ook eet hij totaal niet zoals het hoort. Kunnen jullie mij raad geven? Herkennen jullie deze soort hypo waar je begint te roepen en te tieren, rare dingen begint te doen zoals rondhuppelen en terwijl zo hevig roepen en soms ook heel agressief wordt?

 • meedenkertje
  Bijdrager

  Kijk eens hier
  Amerikaanse dr Bernstein heeft dm type 1 en is nu 84!
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Richard_K._Bernstein

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.