Forums / Verzekering en vergoeding / Declaratie vanUnicum Huisartsenzorg Zuidoost Utrecht B

wfaas
Bijdrager

Declaratie vanUnicum Huisartsenzorg Zuidoost Utrecht B

Bij toeval kwam ik er achter dat er 4 x per jaar een bedrag van €74.12 word afgeschreven door een een organisatie Unicum Huisartsenzorg.
Geen idee wie dit zijn dus maar even gegoogled .Dit vond ik
“Unicum Huisartsenzorg is een huisartsencoöperatie opgericht door en voor huisartsen in Midden-Nederland. Het doel van deze coöperatie is het leveren van zorg aan patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes mellitus en COPD. Het doel is om de gehele zorg te kunnen blijven uitvoeren binnen de deuren van de huisartsenpraktijk en te voorkomen dat de chronisch zieke patiënt versnipperde zorg krijgt.’
Naar aanleiding hiervan heb ik de zorgverzekering gebeld dat ik dit raar vind.
Ik ben al drie jaar niet naar de huisarts geweest. Dit is mijn keuze en wil daar verder niet op in gaan.
Unicum is een organisatie die zorgt dat de huisarts de keten zorg beter op orden heeft . Zo zouden diabetici makkelijker door verwezen kunnen worden naar een podoloog , pedicure en dergelijke en dat de kosten betaald zouden worden door unicium. zo zegt de praktijk ondersteuner die volgens haar ook betaald wordt door unicum.
Ik maak al drie jaar geen gebruik van deze diensten en vind het ook voor mij niet nodig maar moet toch indirect betalen.
Het meest erge vind ik, omdat ik een diabeet ben en mogelijk een risico loop op hart en vaat ziektes en dergelijke, een huisarts mij kan door geven aan deze organisatie en daardoor €300,00 per jaar kan incasseren,
Daarbij heeft de huisarts mij niet informeert en heeft volgens mij daarmee ook de privacyregels, volgens het AVG ,overschreden .
Mijn vrouw heeft ook diabetes en maakt wel gebruik van allerlei mogelijkheden. Dat die kosten betaald worden prima, maar dan wel in overleg in met medeweten van.

Wat ik ook niet in de haak vind is de reactie van de mijn verzekering
“waar maakt u zich druk om ? U hoeft het niet te betalen ”
Fout
In 2017 werd dit niet gedeclareerd,ik had toen al diabetes. In 2018 opeens wel en 2019 kan ik weer meer premie betalen Hoe zo de wordt de zorg onbetaalbaar.
Mijn vraag komt nu.
Bij hoeveel diabeten gebeurd dit ook zonder dat zij dit weten.
Is dit in heel nederland zo of alleen in midden Nederland omdat toevallig deze club ook uit zeist komt

Bij wie en hoe kan ik bij die club in de Den Haag, die zeggen dat zij voor de maatschappij staan en beste met ons voor hebben. mijn ongenoegen uiten zodat dit soort zakkenvullen een halt wordt toegeroepen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.