Forums / Voeding / Dextrose in zoetstof

Hanz
Bijdrager

Dextrose in zoetstof

Ik zie dat in de horeca steeds vaker zoetjes en zoetstof worden/wordt gegeven op basis van dextrose. Onder andere door Smit&Dorlas en Cook&Boon. Dit lijkt mij zeer ongewenst. Ben benieuwd wat anderen hiervan denken.

  • Elly
    Bijdrager

    Ik gebruik nooit zoetstof, maar dextrose in zoetstof die bedoeld is voor mensen die geen suiker gebruiken is toch wel heel vreemd.
    Is die zoetstof speciaal voor suikervrij gebruik? Of gewoon algemeen. ?

  • Hanz
    Bijdrager

    Het gaat inderdaad om zoetstof bedoeld voor mensen die geen suiker gebruiken, je krijgt dit als je zoetjes bij je koffie of thee vraagt. Dit is zeker heel vreemd, daarom heb ik dit ook hier geplaatst.

  • Elly
    Bijdrager

    Contact opnemen met de leverancier, of als je weer zoiets bij de koffie krijgt vragen waarom je geen echte suikervrije zoetstof krijgt omdat dextrose nog erger is als suiker.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.