Forums / Nieuw met diabetes / Diabetes door Chronische Alvleesklier ontsteking.

CPpatient
Bijdrager

Diabetes door Chronische Alvleesklier ontsteking.

Hallo allemaal,

Ik ben benieuwd of er hier op het forum meer mensen zijn met diabetes veroorzaakt door alvleesklier ontsteking?

Waar lopen jullie allemaal tegen aan? Ik ben nu pomp gebruiker en dat bevalt me prima :-) helaas zijn mijn waardes nog steeds niet onder controle te krijgen. Zal wellicht te maken hebben met het feit dat ik veel last heb van aanvallen! maar gebruik ook heel veel enzymen en ligt mijn hele voedselvertering regelmatig op zijn kop.

Ben benieuwd of er nog meer mensen zijn

Gr
Hans

 • Korg
  Bijdrager

  Hallo Hans.

  Hier nog zo’n Cp patiënt. Ook aan de pomp. Nu prima waardes hierdoor. Net weer een aanval achter de rug. Dus even de waardes op de hobbel maar die zijn met mijn omnipod prima op te vangen.
  Gelukkig nog een voorbeeld van type 2 wat niet is veroorzaakt door overgewicht en weinig bewegen. Lezers, geloof me; als je zo’n aanval hebt van de alvleesklier gaat er niks door het mondje.

  Groet, John.

 • CPpatient
  Bijdrager

  Hallo John,

  Wat mij betreft hebben wij/jij geen type 2 diabetes. Door iedere aanval op de alvleesklier verlies je iedere keer een stukje functionaliteit dus lijkt het in sommige opzichten meer op een type 1 diabetes omdat je alvleesklier steeds minder insuline aanmaakt. Je kan wel beide door elkaar heen hebben lopen. Daarom zullen een heleboel alvleesklier doktoren eerder zeggen dat je een type 3 hebt.

  Gr
  Hans

 • Korg
  Bijdrager

  Is mij ook verteld. Jammer dat er maar zo weinig artsen van op de hoogte zijn. Reacties variëren van “onzin” tot uitlachen. Gelukkig geeft mijn internist er zelfs lezingen over. Het schijnt Nederland eigen te zijn; stempels drukken en alles in vakjes plaatsen. Vaak zonder de benodigde kennis. De eerste alvleesklier-dokter die het mij vertelde moest ik zoeken in Antwerpen.

 • CPpatient
  Bijdrager

  Denk dat CP patienten 1 groot raadsel zijn. Ook voor een DVK is het soms lastig. Ik weet niet of je drinkvoedig hebt? Zijn ook patienten met sonde voeding waarbij je diabetes ook lekker op gaat.

 • Korg
  Bijdrager

  Heb 7 weken sondevoeding gebruikt, voorbij de organen in de dunne darm. Tasje met een pomp op de rug. Therapie voorgeschreven door het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Suikers bleven perfect door goede begeleiding. Operatie hierdoor voorkomen. Verder gebruik ik regelmatig diasip wanneer ik een aanval voel aankomen. Gewoon 23 koolhydraten bolussen en het gaat prima. Na 2 of 3 dagen weer helemaal het heertje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.