Forums / Oproepen / diabetes type 1 lotgenoten contact Twente

Natalja
Bijdrager

diabetes type 1 lotgenoten contact Twente

Omdat het ook wel fijn kan zijn om eens in het echt contact met mede diabeten te hebben heb ik een contact groep voor Twente opgezet.
Het doel is om af en toe gezamenlijk wat te ondernemen en gezellig te kunnen kletsen met mensen die echt begrijpen wat je mee maakt. Dit contact is toch anders dan alleen via internet en ik merk dat daar toch wel behoefte aan is, zowel voor mensen die al langer diabetes hebben als mensen voor wie het nog vrij nieuw is. Morgen is onze eerste kennismaking en gaan we wandelen en aansluiten wat drinken met elkaar maar als het contact leuk is zullen we ook andere type gezamenlijk activiteiten gaan ondernemen en iedereen mag suggesties doen want we moeten het samen tot een gezellige lotgenoten groep maken. Tot nu toe ligt de leeftijd van de leden ongeveer tussen de 35 en 55 jaar maar iedereen die zich aangesproken voelt en actief deel wil nemen aan de groep, ook online is welkom en als er meerdere jongeren bij zijn kunnen die misschien samen eens wat ondernemen. Maar ook om bijvoorbeeld een oproep voor een sportmaatje in de buurt te plaatsen als je in Twente woont mag in de groep. We zijn op Facebook te vinden via onderstaande link,of onder de naam: diabetes type 1 lotgenoten contact Twente, dus misschien tot ziens!
https://www.facebook.com/groups/762764177396932/

 • ISnoekie
  Bijdrager

  Wat zou ik dit leuk vinden! Ik woon echter in de omgeving van Den Haag/leiden en is het een beetje te ver weg. Weet iemand misschien of er hier in de buurt ook iets dergelijks is?
  Ik ben 46 jaar en heb sinds 1 jaar diabetes type 1.

  • Natalja
   Bijdrager

   Dat is inderdaad een beetje te ver weg. Maar iemand moet de eerste zijn om de eerste stap tot zo’n lotgenoten groep te starten. Bij Twente ben ik dat maar waarom zou jij niet de eerste stap zetten voor bij jou in de buurt? Wil niet zeggen dat je dan ook alles moet regelen want een lotgenoten groep maak je samen dus bij onze groep mag ook iedereen wat verzinnen of inbrengen en wie kan en het leuk vindt gaat mee en voor wie het niet uitkomt kan met een volgende activiteit mee. Misschien kunnen er zo wel contact groepen verspreid over het land ontstaan, gewoon omdat lotgenoten contact heel waardevol kan zijn!

 • ISnoekie
  Bijdrager

  Beste Natalja, daar heb je gelijk in. Ik heb er al eerder naar gezocht of er iets dergelijks in mijn omgeving bestaat. Bijvoorbeeld om een wandelmaatje te treffen of om ervaringen uit te wisselen. Ik heb mij nu na een jaar ontzettend goed ingelezen, maar ken niemand die ook diabetes type 1 heeft. Hoe ben je de whatsapp groep gestart?

  • Natalja
   Bijdrager

   Je kan om te beginnen hier op het diabetes trefpunt een eigen oproepje plaatsen gericht op jouw regio maar op Facebook is ook een hele actieve groep voor type 1 diabeten genaamd : DIABETES TYPE 1 (Nederland & Belgie) waar je een oproepje kunt doen.
   Als er dan meerdere mensen uit jouw regio reageren kan je altijd nog een Facebook contactgroep opzetten voor jouw regio maar ik zou eerst even kijken of er animo voor is.
   Succes!

 • ISnoekie
  Bijdrager

  Bedankt voor de tip Natalja. Ik heb mij op de FB pagina aangemeld.

 • Kom niet uit Twente en ook niet uit Leiden helaas :-). Maar wel een tip: Er zijn ook veel activiteiten in de buurt als je lid bent van de DVN. Bij een diabetescafe heb ik een paar dames ontmoet waar we af en toe mee appen.

 • Frankvo
  Bijdrager

  Beste Nadine4,

  De laatste keer dat ik in Twente een door de DVN georganiseerde bijeenkomst heb mee gemaakt was geloof ik in 2016 in Hengelo als diabetescafé. Er waren nog 1 of 2 wandeling maar ik weet niet of die door de DVN werden georganiseerd.

  DVN en Twente is geen goede mix.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.