Forums / Medicijnen / diabetes type 2 overwonnen: nu medicijn vrij

amadine
Bijdrager

diabetes type 2 overwonnen: nu medicijn vrij

Vandaag te horen gekregen dat het zo goed gaat dat ik vanaf nu helemaal medicijn vrij ben. Althans, van de diabetes medicijnen. Ik heb  helemaal geen insuline meer nodig (ik spoot 30 eenheden nu twaalf weken terug) en ook geen metformine meer nodig. Dat slikte ik 3 keer per dag.
En dat door het koolhydraat arm dieet: geen brood, aardappelen, pasta en rijst producten meer voor mij en resultaat in twaalf weken.

 • Spookyeen
  Bijdrager

  Wat fijn zeg voor u. Ongelooflijk dat dit mogelijk is. Je zou bijna denken dat koolhydraten heel slecht zijn voor mensen met deze ziekte.

  • amadine
   Bijdrager

   Dacht ik een jaar geleden ook maar je lichaam zet koolhydraten om in suikers ook wel de langzame of lange termijn suikers genoemd. min 40 gr koolhydraten per dag is voldoende voor je lichaam. daarbij is juist eiwitten en dierlijke vetten en zout ( niet te veel) belangrijk voor de spieren ,hart, lever en nieren.

 • harlekijntje
  Bijdrager

  Wat eet je dan zoal als je de brood pasta en rijst weglaat?

  • amadine
   Bijdrager

   wat ik zoal eet is eigenlijk best veel je kunt ook heel veel eten met deze dieet meer dan je denkt.
   wat ik zoal eet of terwijl waar weinig tot geen koolhydraten in zitten zijn groentes fruit 9 (2 per dag) maar bijna geen banaan. rauwkost eieren mag 8 per week kaas ( kan ik alle varianten van belegen tot oud komijnekaas maakt niet uit kan de hele dag wel gegeten worden zit 0 gr koelhydraten in), vlees ook spek frikandellen hamburgers alles waar geen paneermeel op zit. kip, noten alle varianten, zuivel. zoals kwark Yoghurt. boter margarine, roomboter. baconknappels knabbel spek. bloemkoolrijst of broccoli rijst courgette spaghetti.vis gebakken vis( zit wel wat beslag op maar dat mag eens in de 2 weken. als haring zout en zuur. mayonaise. ect. zolang er maar geen zetmeel ,graanmeel bloem) of van bakmeel is gemaakt. ik een wel koolhydratenarm brood is gemaakt van noten( amandelbloem en eiwitten smaakt naar volkoren.

 • Spookyeen
  Bijdrager

  Fijn dat het voor jou goed heeft gedaan. Ik ga dit ook doen.
  Bedankt voor de uitleg.

 • meedenkertje
  Bijdrager

  Kijk hier eens als goed voorbeeld

  https://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-voor-beginners_nl_revised.pdf

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.