Forums / Voeding / diabetes type 2 overwinnen dat kan . ik heb het overwonnen.

amadine
Bijdrager

diabetes type 2 overwinnen dat kan . ik heb het overwonnen.

diabetes type 2 overwinnen dat kan . ik heb het overwonnen.

Hoi allemaal.

Mijn naam is echte Gea mijn gebruikersnaam is amadine.
Het diagnose dat ik diabetes had, wist ik al dat het er aan zal komen maar wanneer dat het gebeurde was destijds nog niet bekent.
We kwamen er achter 14 jaar geleden dat ik maar niet lukte om zwanger te worden . Hebben mijn bloed helemaal onderzocht en zelfs
op gestuurd voor nader onderzoek.

Blijk dat ik al voor tekenen had van diabetes maar nog niet goed meetbaar was. en ook omdat het bij ons een erfelijke factor is .
Nu zo`n 8 jaar geleden heeft het zich verder ontwikkeld en begon met metformine 1 keer per dag al snel liep het op naar 3 keer per dag metformine
en nu 4 jaar gecombineerd met 30 eenheden insuline.
maar sinds 4 weken met hulp van mijn huisarts diëtist en fysiotherapeut ben ik over gegaan op een ander dieet koolhydraat arm. Ik eet geen brood aardappelen pasta rijst en andere meel producten ( bijvoorbeeld koekjes .
Brinta pap ect).

Mijn max aan de hoeveel koolhydraten per dag is max 100 maar er zijn zoveel producten die onder de 10 en zelfs helemaal geen koolhydraat bevatten. Na een anderhalf week af te kunnen bouwen ben ik nu insuline vrij en heb tot nu toe nog 1 keer metformine.
Een tip voor anderen als ze dit ook willen proberen. Kijk met name niet op wat je niet mag/kan eten maar andersom dat wat je wel mag eten en echt dat is er mega veel.

Namelijk alle soorten vlees , alle groente ,vis, fruit alleen uitkijken niet te veel bananen liever vermijden maar af en toe mag ,magere yoghurt, kwark ,noten, kaas ( alle kaas soorten mag de hele dag door gegeten worden). ik eet twee max 3 wasa crackers vezelrijk per dag. .
ik kook gewoon voor mijn gezin alleen eet ik alleen groente en vlees met als na gerecht yoghurt met fruit en of noten.
Ik hoop dat ik hiermee ook anderen kan helpen en inspireren het ook te gaan proberen en laten zien dat je inderdaad je diabetes erg kan gaan verminderen je blijft altijd een diabeet maar voor nu ben ik al tevreden en misschien kan ik over een poosje vertellen ik helemaal geen medicijn meer nodig heb maar voor nu ben ik al zeer tevreden met 1 keer metformine en insuline vrij.

m.v.g Gea van der kolk

 • henk67
  Bijdrager

  Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

  In het dvn krantje zie ik ook net een artikel hierover staan.

  Waar haal je je recepten vandaan en eet je geen vis ?

  • amadine
   Bijdrager

   Ja zeker eet ik wel vis en vlees mag ook dus kan ik ook meedoen met bbq gourmetten e.c alleen eet ik geen brood( stokbrood) aardappelen en zoals huzarensalade pasta`s en rijst. er is zelfs koolhydraat arm brood dat mag wel. ik blijf zelfs vaak onder de 100 gr koolhydraten per dag . henk67 . de recepten haal ik van internet en ik heb een receptenboek gekocht met 500 koolhydraat arme gerechten . verder eet ik groentes , fruit noten eieren yoghurt kwark kaas . Ik heb eerst gezocht naar dingen die beneden de 10 gr koolhydraten zitten en ik kan je vertellen dat dat best nog wel veel is en ook nog veel met elkaar te combineren kan. en van fruit kun je bv heel goed smoothies maken. Ik
   daarbij heb ik heel veel hulp zowel van mijn huisarts als mijn diëtiste.
   deze dieet is erg goed te doen vind ik zelf het is vooral in het begin wel zoeken en experimenteren zoals de courgette spaghetti gek genoeg smaakt het net zo als gewone spaghetti de saus blijft het zelfde .

 • meedenkertje
  Bijdrager
 • nicolette
  Bijdrager

  Super fijn🌹

 • milou2018
  Bijdrager

  Dit klopt helemaal weinig koolhydraten eten en veel groenten vlees en vis vloeibare vetten en noten.
  zelf ben ik hierdoor 12 kilo afgevallen ben nu 76 kilo en pre diabetes .

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.