Forums / Nieuw met diabetes / Diabetes type1 (lada) / vermoeidheid

tina
Bijdrager

Diabetes type1 (lada) / vermoeidheid

Hoi,

Helaas ben ik sinds juli 2015 gediagnosticeerd met dm type 1/lada! Sinds november 2015 zijn mijn gemiddelde waardes weer goed, en volgens de internist moet mijn vermoeidheid nu ook snel beter gaan worden.  Maar helaas, het is nog steeds bagger .. vraag me af hoe dat bij jullie is gegaan?

 • sweetjoke
  Bijdrager

  Hoi Tina, ik ben sinds mei 2015 bekend met mijn DM 1/lada. Bij mij is de vermoeidheid ‘opgelost’, maar merk dat ik wel dat ik bij gewone inname (= lees meer van 80gr.) van koolhydraten ik mij moeier voel, ondanks mijn insuline injectie die bij hoeveelheid koolhydraten hoort. Ik probeer met recepten van Atkins meer invloed uit te kunnen oefenen op de hoeveelheid koolhydraten en dus insuline die ik moet spuiten.

  Hoe ga jij met je eetpartonen enz. om?

 • tina
  Bijdrager

  Hoi sweet joke,

  Nou ik zit nog btje in de modus van ontdekken en leren.. probeer wel zo weinig mogelijk koolhydraten te eten..
  Ik blijf het lastig vinden.. ik durf niet teveel te spuiten want ben best bang om een hypo te krijgen (veel gehad inmiddels al) waardoor ik ddnk ik toch wel vaak te hoog blijf na het eten.. ik denk dat daarom mijn vermoeidheid nog steeds aanwezig is.
  Eigenlijk zou ik meer moeten checken maar mn vingers doen al zo zeer..

 • rosveld
  Bijdrager

  Hoi
  Ik weet sinds oktober 2015 dat ik lada heb .
  Vanaf begin januari zijn mijn waardes prima tussen de 5 en 8 . Alleen was ik sindsdien zo moe dat de was ophangen al in etappes moest . Alles is onderzocht door de internist en er was niks te vinden .
  Omdat mijn waardes s’morgens nuchter hoger zijn dan s’avonds ,terwijl ik langwerkend insuline spuit voor het naar bed gaan .
  Denk de internist dat ik s’nachts hypo’s heb en daar erg vermoeid van word.
  Ik ben 46 jaar en spuit 4 x per dag

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.