Forums / Bloedsuikerwaarden / Diabetes vraag

selena
Bijdrager

Diabetes vraag

Ik heb deze vraag eerder gepost, maar kan het niet meer vinden. Wat overkomt iemand met type 2 diabetes, die anderhalf jaar geen insuline heeft gespoten? Deze persoon is in prima staat, mankeert niks, maar zijn waarden zijn al anderhalf boven de 11, en al die tijd heeft deze persoon geen insuline gespoten, maar gaat het binnenkort doen. Wat zal hem overkomen? Wees alsjeblieft eerlijk, ik heb veel aan jullie antwoorden, ik wil mezelf en de persoon in kwestie alvast voorbereiden op de toekomst.

 • Chaim
  Bijdrager

  Dag Selena,
  Het antwoord op jouw vraag is niet zomaar in een paar zinnen te vatten.
  Ik denk dat je het beste gewoon veel moet lezen hier.

  Ik spuit nu sinds 2016. Daarvoor had ik me een jaar aan zorg onttrokken om het Eigen Risico zoveel mogelijk te vermijden en omdat het met de diabetesverpleegkundige in de huisartsenpraktijk niet klikte. Ik slikte wel Glimeperide en ben dat blijven doen.
  In dat jaar ben ik me zo ziek gaan voelen dat ik niet anders meer kon dan weer opnieuw de diabeteszorg ingaan. Dat werd dus insuline spuiten. De nieuwe diabetesverpleegkundige was een nummertjes figuur en liet me zo’n beetje dichtspuiten met zowel lang- als kortwerkende insuline.
  Ik ging me niet veel beter voelen en ook mijn bloedsuikers wilden niet stabiliseren.
  Aandringen op verwijzing naar een internist en een diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis, heeft me een jaar vechten gekost.

  Nu gaat het, dankzij fantastische begeleiding van de diabetesverpleegkundige zoveel beter.
  Ik heb leren accepteren wat goede waarden voor mij zijn en dat ik me niet aan nummertjes op moet hangen. Zij heeft me geleerd te zien wat die waarden over mij vertellen.

  Maar ik loop echt nog tegen dingen aan.

  Ik heb veel geschreven hier en misschien heb je daar niets aan, misschien ook wel: Veel beginnersvragen.
  * https://www.diabetestrefpunt.nl/bericht/spuiten-beginnersvraagje/ > over spuiten en spuitplekken
  * https://www.diabetestrefpunt.nl/bericht/maaltijdinsuline-als-je-niet-goed-eet/
  * https://www.diabetestrefpunt.nl/bericht/wat-is-wijsheid-hoeveel-levemir-eenheden/

  Inmiddels spuit ik geen Levemir meer, maar Tresiba en daar doe ik het heel veel beter op.

  Ik denk dat je beter gerichte vragen kunt stellen. Omschrijven wat je kunt verwachten is het te breed maken en is ook voor iedereen persoonlijk.

  Beschrijf je ervaring of waar je tegenaanloopt en er is hier altijd wel iemand die het herkent en daar neem jij dan weer wat van mee.

  Succes.

  • selena
   Bijdrager

   Bedankt voor je reactie! Vat het niet verkeerd op, maar het is geen antwoord op mijn vraag, dus mensen, reageer alsjeblieft.

 • Frankvo
  Bijdrager

  Goed je wilt een eerlijk antwoord.

  Ik ben 8 jaar geleden aan de pomp gegaan na een tijd van ontregelde bloedsuikers. Ik moest eerst naar de oogarts om naar schade van de ogen te kijken. Ik had geluk. Ook een nader onderzoek naar de nieren functie maar dat pakte gelukkig ook goed uit. Ik werd 14 dagen op genomen om de Insuline resistentie te verminderen. Ik ging toen naar huis met de pomp op mijn lichaam.

  Voor jouw iemand kan het van belang zijn om contact op te nemen met een oogarts en om te kijken hoe het met de nieren is gesteld. Een lichamelijk onderzoek naar de tenen en onderbenen i.v.m. verminderde doorstroming van de slagaderen en aderen.

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi Selena,

  Hier is geen exact antwoord op mogelijk maar ze noemen diabetes een stille sluipmoordenaar dus het niet(optimaal) behandelen is naar mijn mening niet gezond/dom. Aan eventuele “horror” verhalen heb je niets!
  Als je dit forum her en der leest dan zijn de gevolgen niet zo best dus trek zelf de conclusies van niet juist behandelen van diabetes.

  Wens jou/jullie sterkte met de juiste beslissingen voor nu en in de toekomst.

  Groet 6feet10

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.