Forums / Voeding / Diabetestype 2 krijgen

harlekijntje
Bijdrager

Diabetestype 2 krijgen

Ik heb zwangerschapsdiabetes en ik heb een hele grote kans om na mijn bevalling diabetes type 2 te krijgen. Dat wil ik voorkomen natuurlijk. Ik heb overgewicht en ik ben een zoetekauw (nam zo 600 calorien per dag aan zoetigheden,elke dag!). Maar wat ik raar vind is dat ik mensen ken die veel meer overgewicht hebben dan ik en ook zoetigheden eten, maar geen diabetes hebben. Komt het dan toch gewoon door erfelijkheid (mijn moeder heeft diabetes) en niet zozeer omdat ik teveel zoet at, dat ik kans heb op diabetes? Ik ben bang dat al houd ik me later aan een gezonde voedingsstijl, dat ik alsnog echt diabetes krijg omdat het gewoon erfelijk is.

Tags: 

 • 6feet10
  Bijdrager

  @harlekijntje

  Diabetes type 2 is een vorm van suikerziekte.
  Diabetes type 2 is een multifactoriële aandoening. Dan kan er een erfelijke aanleg zijn, maar er spelen ook factoren tijdens het leven een rol bij het ontstaan van de aandoening. Voorbeeld daarvan is overgewicht.

  Bij diabetes type 2 is het lichaam minder gevoelig voor insuline. Insuline is een hormoon. Insuline zorgt dat suiker (glucose) uit het bloed in de cellen van het lichaam wordt opgenomen. Glucose is energie voor onze cellen. Bij diabetes type 2 wordt de hoeveelheid suiker in het bloed te hoog.

  Iemand met diabetes type 2 kan moe zijn, veel moeten drinken, vaak plassen, dorst en een droge mond hebben en mindere weerstand tegen infecties, zoals urineweginfecties of schimmels.

  Uiteindelijk raken de bloedvaten beschadigd. Daardoor is er kans op problemen met de nieren en problemen aan ogen, benen, voeten, hart, bloedvaten en zenuwstelsel.

  Groet 6feet10

 • harlekijntje
  Bijdrager

  Ik ken zoveel mensen die meer over gewicht hebben dan mij en zoetekauwers zijn en toch geen diabetes hebben,mijn moeder met diabetes snoepte nooit en at best gezond en toch diabetes2 gekregen,dus is denk dat het gewoon aanleg is en dat het niet lang zal duren voor ik het ook krijg,mischien dat het nog uittestellen is met een gezonde dieet maar omdat ik aanleg er voor het zal ik het zoiezo wel krijgen,ben ik bang…

 • 6feet10
  Bijdrager

  @harlekijntje

  Nooit andere mensen gebruiken als excuus om Uw huidige levens stijl dan maar voort te zetten.
  Ieder mens is/reageert anders en dus ook op de zelfde omstandigheden.

  In meerdere “topic’s” zegt U ik krijg het toch wel lijkt mij wederom een excuus om huidige levensstijl niet te willen/kunnen veranderen.

  Klinkt misschien hard, ik ken je niet en dit is mijn reactie op de beperkte gegevens die je ons allen gaf via dit forum.

  Zoek hulp bij een arts/specialist/DVK/dietist of iemand om mee te praten er zijn “tig” hulpmiddelen en pak die dan ook aan.

  Angst is geen goede raadgever

  Sterkte met alles

  Groetend 6feet10

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.