Forums / Behandelaren / Ervaring met Diasip drinkvoeding?

manoukvdlinden
Bijdrager

Ervaring met Diasip drinkvoeding?

De laatste tijd ben ik erg veel afgevallen en mijn diëtist heeft de drinkvoeding Diasip voorgeschreven. Deze drinkvoeding zou de bloedglucose na gebruik minder verhogen dan een standaard drinkvoeding. Heeft iemand hier al ervaring mee?

 • Korg
  Bijdrager

  Ik leef door omstandigheden soms dagen op alleen drinkvoeding. Eerst nutridrink maar op aanraden van mijn diëtiste gebruik ik nu al geruime tijd diasip. Het verschil zit hem in de koolhydraten. Een flesje nutridrink (Compact fibre) bevat ongeveer 32 koolhydraten. Een fles diasip ongeveer 23,5 koolhydraten. Bij 7 flesjes per dag is dat dus een behoorlijk verschil.

  • manoukvdlinden
   Bijdrager

   Op dit moment gebruik ik diasip maar ik heb nooit een standaard drinkvoeding gebruikt. Heeft u het idee dat u met diasip beter gereguleerd bent? Ik twijfel namelijk erg om over te stappen omdat ik bang ben dat ik dan ontregeld raak en dat de smaak misschien anders is, ik ben nu net gewent aan deze variant.

 • Esmee
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik ben een derdejaars student voeding en diëtetiek aan de HAN in Nijmegen. Voor een project moeten wij een standpunt vormen over de drinkvoeding Diasip. Ik vraag me af of hier mensen zijn die ervaring hebben met diasip aangezien wij in dit project ook de mening van patiënten mee moeten nemen. Ik zou hier erg mee zijn geholpen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.