Forums / Lichamelijke complicaties / Dikke, pijnlijke, moeilijk beweegbare handen

Shakir
Bijdrager

Dikke, pijnlijke, moeilijk beweegbare handen

Sinds juli 2017 zijn mijn handen dik (vocht), pijnlijk en moeilijk beweegbaar. Doorverwezen naar het handencentrum waar een peesontsteking werd vastgesteld in mijn linker pols en kreeg ik een spalk aangemeten. De behandelende fysio gaf aan dat zij geen idee had waarom mijn handen zo dik en moeilijk beweegbaar waren.

Via de huisarts bij een reumatoloog terecht gekomen, omdat deze en de verpleegkundige geen idee hadden hoe dit kon ontstaan.
Diagnose van de reumatoloog was een complicatie van de diabetes (type 2), advies was dat mijn diabetes beter ingesteld moest worden. Tegen de pijn kon ik paracetamol nemen, maar dat werkt niet. Ook ontstekingsremmers hebben niet geholpen.

Toen ik terug ging naar de huisarts, omdat ik meer wilde weten o.a. over het feit dat zowel de verpleegkundige als de huisarts dit niet herkend hebben als complicatie. Volgens de huisarts werken ze met protocollen en handen vallen daar niet onder. Gezegd dat wellicht de protocollen aangepast moeten worden. En dat ze per patiënt moeten bekijken welke behandeling/controle noodzakelijk is.

Ik had geen idee dat deze complicatie aan je handen bestond en nog steeds is er niet veel informatie te vinden op diverse sites. Inmiddels ben ik nog steeds zoekende wat ik kan doen, behalve mijn waarden goed te houden, bewegen etc. Is het verstandig om toch opnieuw een afspraak te maken met de huisarts en dan een verwijzing te vragen voor een internist of neuroloog?

Tags: 

 • Dat lijkt me zó naar! Ik heb af en toe tintelvingers, maar jouw klachten lijken me echt veel irritanter. Ik zou echt terug gaan naar mijn huisarts als ik jou was. Er is misschien wel wat aan te doen.

 • Elly
  Bijdrager

  Het kan een carpaal tunnel syndroom zijn. Komt vaker voor bij mensen met diabetes. Maar jij hebt last van beide handen begrijp ik, dus is een doorverwijzing naar een specialist belangrijk lijkt me. Een internist en neuroloog zou beiden goed zijn.

 • Shakir
  Bijdrager

  Dank je wel voor jullie reactie. Ga een afspraak maken met de huisarts en een verwijzing vragen.

 • Elly
  Bijdrager

  Hoor ik van je hoe het verder gaat ?

 • Robs
  Bijdrager

  Ik heb een soortgelijk probleem. Sinds enkele maanden heb ik (zeer) pijnlijke wijs- en middelvingers (dik en opgezet). Ook ik heb te horen gekregen dat de onsteking van de buigpezen gerelateerd is aan mijn diabetes I. 2x kuur met diclofinac, enkele behandelingen met fysio en ergo therapie hebben geen landgdurig effect opgeleverd.
  Ben nu door verwezen naar de reumatholoog om te kijken of middels spuiten dan wel operatie de tunnel waar de pees doorheen loopt, schoon te krijgen.

 • Elly
  Bijdrager

  Ik heb voor mijn handen en de pezen altijd veel oefeningen gedaan, ondanks de pijn. Ze stonden redelijk krom. Geen reuma o.i.d.
  Ze zijn nooit helemaal recht geworden, maar weer pijnloos en redelijk te gebruiken.

 • Shakir
  Bijdrager

  Gistermiddag een verwijzing gekregen naar de neuroloog. Volgens de huisarts was het geen carpaal tunnel syndroom, maar wordt dat toch onderzocht. Ik denk ook dat het dat niet is, maar ik hoop toch dat de neuroloog ook verder gaat kijken.
  De pijn zit nu voornamelijk in mijn polsen en de muis van mijn hand.

  Oefeningen die ik ooit van het handencentrum heb gekregen hebben geen resultaat opgeleverd ook al doe ik die regelmatig. Nog even wachten tot het eind van deze maand en dan hoop ik te weten wat het nu is.

 • Elly
  Bijdrager

  Fijn dat je zo snel een verwijzing hebt gekregen! Heel veel succes !

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.