Forums / Hulpmiddelen / Ervaring met de Freestyle Libre glucose sensor (FSL)

Aurelie
Bijdrager

Ervaring met de Freestyle Libre glucose sensor (FSL)

Hallo,

Ervaringen met de freestyle libre sensor zijn al vaker gedeeld op dit forum. Dat vindt ik erg mooi want ook ik beleef veel plezier aan deze sensor.
Nu heb ik alleen vaak het probleem dat de sensor niet goed blijft zitten. Niet de volle twee weken die door de fabrikant beloofd worden. Dit komt dan bijvoorbeeld doordat ik zweet tijdens het sporten of omdat het warm is. De sensor is ook al vaker van mijn arm afgevallen doordat deze achter mijn kleding is blijven hangen of door dat ik met mijn arm ergens lang schuurde. Wanneer dit gebeurt geeft dit stress omdat ik dan weer terug moet overstappen op de oude manier van glucose meten, de vinger prik, dit zorgt voor pijnlijke vingers. Daarom vind ik de FSL een enorm handige uitkomst.

Voor een opdracht op mijn opleiding (Geneeskunde) moet ik een probleem in de gezondheidszorg onderzoeken en er een innovatieve oplossing voor bedenken. Nu ervaar ik het probleem van een sensor die niet lang genoeg blijft zitten, zijn er meer gebruikers van deze sensor die dit probleem ook ervaren? Of soortgelijke problemen met de FSL?

Ik zou het erg leerzaam vinden wanneer anderen hun ervaring hierover zouden willen delen. De reacties zullen alleen worden gebruikt als indicatie voor de grootte van het probleem en worden dus volledig anoniem geïnterpreteerd.

Over mij:
Mijn naam is Aurelie ik ben 18 jaar en heb sinds mijn dertiende diabetes type 1. Ik studeer geneeskunde aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Ik doe graag aan sport (hockey) en ik heb een actief leven waarin ik mijn diabetes mij niet laat tegenhouden.

 • Ben42
  Bijdrager

  Hallo Aurelie

  Voor het probleem zie ook :
  libre-en-huidirritatie-oplossing

  De genoemde oplossing werkt bij mij om de irritatie op te lossen en ook blijft de FreeStyle Libre met deze techniek beter zitten.

  Niet de volle twee weken die door de fabrikant beloofd worden.
  Kun je aangeven waar de fabrikant dit belooft ?
  De FreeStyle Libre is ontworpen voor een gebruik van 2 weken, echter de genoemde belofte kan ik niet vinden, dus graag aangeven waar dat staat.

  Zonder de techniek als weergegeven in de hierboven genoemde draad, kwam het regelmatig voor dat de sensor aan het einde van de 14 dagen beduidend minder goed bevestigd was. Het risico van loskomen was na een week dan beduidend hoger dan in de eerste week.
  Dit kwam af en toe voor doordat de sensor achter kleding bleef hangen. Doordat je te dicht langs b.v. een deurpost liep. Of wat wel eens voorkwam dan in bed door draaien de sensor loskwam.

  Ook met de genoemde techniek ben ik wel eens een sensor verloren, maar dat komt door de techniek beduidend minder voor.

  Hier op het forum kun je verschillende oplossingen terugvinden voor het loslaat probleem. SkinTac is dan een van de meest succesvolle producten. Maar er zijn ook bandjes te koop die over de sensor heen geplaatst kunnen worden. Algemeen zo iets als een aanvoerdersband die over de sensor kan worden geplaatst en er zijn ook banden te koop die speciaal zijn ontworpen voor de Free Style Libre.

  Iets wat ook nog zou kunnen helpen is dat als de randen van de FLS minder stijl zouden zijn. Als de rand schuin zou zijn, zou je minder last hebben van vlak langs een deurpost lopen. Ook blijft de sensor dan wat minder achter kleding hangen.

  Op deze site en andere sites is veel te vinden over de FLS, echter dat kost wel enige zoekinpanning.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • m@rtin
  Bijdrager

  waar zijn die speciale banden voor de libre te bestellen? hier word hij met een peister er overheen extra vastgezet
  groet
  m@rtin

 • Ben42
  Bijdrager

  Hallo M@rtin,
  LibreFix
  Freestyle Libre Staubschutz-Noppi

  Zoek zelf wat verder op deze sites.
  Er zijn dopjes, armbanden, beschermhoesjes en dergelijke zaken op deze sites.

  Kijk ook eens naar :
  Zoektips ook voor deze site.

  Vriendelijke groet,
  Ben

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.