Forums / Oproepen / Freestyle Libre sensor – kosten

sandra
Bijdrager

Freestyle Libre sensor – kosten

Ik heb sinds 2 weken de Freestyle Libre sensor. waarmee ik mijn bloedsuikers kan scannen via mijn arm. Weet iemand of je de sensor ergens goedkoper kunt krijgen? Ik moet het zelf betalen, wordt niet vergoed. Kosten: 60,- per sensor voor 2 weken.

 • Racingbike
  Bijdrager

  @ Sandra; daar kan ik kort in zijn. Helaas niet. Wat ik je wel dringend adviseer is om een verklaring van je behandelend internist te krijgen waarin je staat dat je FSL op medische gronden gebruikt.
  De gemaakte kosten met betrekking tot de FSL kan je dan opvoeren als aftrekpost bij de Belastingaangifte 2016.

  Succes!

 • Claudia08
  Bijdrager

  Misschien nog wel iemand die een kortingscode heeft voor het bestellen?

 • cmms
  Bijdrager

  Bij meerdere willekeurige pharmacies op Corsica kon ik zonder gedoe sensoren kopen voor 45 euro! Te bizar voor woorden. In NL altijd gedoe met te late levering en bovendien 14 euro duurder plus verzendkosten. En nee….. geen addertje onder het gras, ze zijn exact hetzelfde, zijn echt niet over de datum en ze werken zoals gebruikelijk.
  Ongelofelijk en onbegrijpelijk zulke prijsverschillen! Dit zou niet moeten mogen.

  • Marieke71
   Bijdrager

   @cmms

   Ik ben het hier helemaal mee eens. Viavia heb ik sensoren laten kopen in Frankrijk, gewoon bij de apotheek verkrijgbaar voor 45 euro per stuk. Schiet mij maar lek. Heb contact gehad met DVN en er is mij verzocht dit middels een e-mail tav de directie van DVN kenbaar te maken: zij vonden dit stuitend (want als niemand hier melding van maakt, gebeurt er ook niets).

   Er werd tevens gezegd dat er binnenkort verandering gaat komen (het is momenteel vooral een politiekspel) in de vergoedingsvoorwaarden en zelfs voor doelgroepen die nu helemaal geen kans maken op vergoeding. Het kan nog 1 week duren… maar ook pas 1 januari. Laten we met zn allen hopen dat dit nu eens geregeld gaat worden net als veel andere landen zoals Belgie, Frankrijk etc. En dan hopen dat ze de productie aan kunnen want mij nemen ze nog steeds niet aan als nieuwe klant en dus bewandel ik andere wegen om toch aan een sensor te komen. Succes allen!

 • Ben42
  Bijdrager

  cmms, dank je voor deze informatie, goed dat je ons op de hoogte stelt. (Zeker voor de mensen die nog die kant op gaan).

  cmms schreef:
  ‘Ongelofelijk en onbegrijpelijk zulke prijsverschillen! Dit zou niet moeten mogen.’

  Landen hebben verschillende belasting systemen, verschillende arbeidsvoorwaarden en verschillende salaris systemen. Leveranciers van producten hebben daarom ook prijsstrategieen die aanleiding geven tot prijsverschillen.

  Over het algemeen hebben we in Nederland goede voorzieningen voor van alles en nog wat. Deze welvaart zouden we ook over de gehele wereld kunnen verdelen. En daarvoor gelijke prijzen voor alle producten over de gehele wereld terugvragen.

  Er zijn inderdaad verschillen, maar over het algemeen zijn wij goed af met de verschillen. De verontwaardiging dat wij het een keer slechter treffen, vind ik minder gepast.

  Ben
  Die ook vindt dat we ten opzichte van de ons omringende landen zwaar achterlopen wat betreft de FreeStyle Libre vergoeding.

  • JulianHuisman
   Bijdrager

   In O.a. Duitsland , Hongkong , Oekraine en Austalie zijn de sensoren beschikbaar voor de inwonende burgers en gewoon te bestellen voor ca. 65 eu. via de websites van Abbott. En hier in Nederland niet ….hoe kan dat dan ?

 • JulianHuisman
  Bijdrager

  Kunt u 1 sensor aan mij verkopen voor 70,- ?
  Er is ook een manier om de sensor 3 weken te gebruiken ipv 2.
  vriendelijke groet, Stefan.

 • BertHesp
  Bijdrager

  Ik zie dat dit een vrij oude melding is. Ik gebruik deze sensoren ook en deze worden sinds kort in mijn geval vergoed, als je naar de afgesproken maatstaven daar recht op hebt. Je kunt bij je internist hier een formulier voor laten invullen en dit opsturen naar je verzekering.
  De reden dat deze bij mij vergoed worden, is dat ik Touringcarchauffeur ben met erg wisselend werk. Hierdoor ben ik helaas in de situatie dat ik mijn bloedwaarden niet voldoende onder controle heb.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.