Forums / Oproepen / Freestyle Libre: Onderhandelt DVN over de prijs?

adjai01
Bijdrager

Freestyle Libre: Onderhandelt DVN over de prijs?

De meeste mensen die freestyle gebruiken hebben een positieve ervaring, het zal nog lang duren voordat dit vergoed wordt door de Zorgverzekeraar.
Ik denk als de prijzen van de sensoren wat kan zakken dat we meer bereikt hebben dan het onderhandelen met de zorgverzekeraar.
Hierbij wil ik eigenlijk DVN verzoeken om te gaan praten met ABOTT de fabrikant van Freestyle libre of er wat met de prijs gedaan kan worden.

 • Directeur DVN
  Bijdrager

  U snijdt een belangrijk onderwerp aan.

  Wij weten dat de kosten van de Freestyle Libre (FSL) voor veel gebruikers een groot obstakel vormen. De fabrikant heeft echter de vrijheid om zelf de prijs te bepalen.

  Ongetwijfeld zal deze prijs zakken als de concurrentie vergelijkbare producten op de markt brengen, dus die dagen wij bij deze uit!

  Of wij met Abbott in gesprek gaan over de prijs van de FSL is mede afhankelijk van de uitkomsten van de vervolgonderzoeken die CZ en Zilveren Kruis samen met zorgverleners en DVN uitvoeren. Als patiëntenvereniging kunnen wij ons alleen hard maken voor therapieën en hulpmiddelen waarvan onomstotelijk wetenschappelijk vaststaat dat deze onder alle reële omstandigheden betrouwbaar zijn. De FSL is veelbelovend, maar de onderzoeksresultaten zijn tot op heden afkomstig van de fabrikant zelf. Dat is precies de reden dat wij blij zijn met de bereidheid van CZ en Zilveren Kruis om dergelijk onderzoek te financieren.

  Overigens spant DVN zich ook in voor nader onderzoek naar de mogelijkheden om CGM ter beschikking te stellen van meer patiënten. Hierover zijn we met een grote zorgverzekeraar in gesprek.

 • Sugarboy
  Bijdrager

  Ik heb een eigen bedrijfje gehad, en weet zeker dat je als particulier met een afname van 26 sensoren per jaar, al iets korting zou moeten kunnen krijgen. Of eventueel korting op bestellingen van 4-6-12 stuks.
  Of eentje gratis bij een bepaald aantal. Neen, is er niet, zelfs niks in de verzendkosten!!

  En nu naar DVN, als jullie daar nu eens tussen gaan zitten, met 500 FSL klantjes neem je dan per jaar dertienduizend (13000) sensoren af !!!!
  Of zorg voor een regeling dat je met je DVN lidmaatschap nr geen verzendkosten hoeft te betalen, of een extra korting oid.
  Ben zeker dat er iets te regelen valt, werkt nl voor beiden goed. De FSL leverancier kweekt goodwill voor zijn bedrijf(snaam), en meer mensen kunnen zich de FSL permitteren (dus meer omzet dus winst blijft gelijk, of misschien stijgt! En de DVN zal zoch nog meer profileren als DE club voor diabetici.

  Come on, bij onze motorrijders vereniging kregen we al gratis opleggen van nieuwe banden voor onze leden bij 20 banden per jaar! Dus moeten dat met 13000 (en ik vermoed al heel snel veel meer) stuks toch zeker ook iets te regelen zijn.

  Ik ben blij met de FSL. Mijn waardes zijn 3-5 volle punten verbeterd. Alleen hou ik nu na alle ziektekosten (Menzis basis plus de extra verzekeringen, eigen risico 380 euro, de FSL sensoren nog 700 euro per maand over.

  Daarnaast “dieet” ik dmv zero light rijst, noodles a portie per dag 1 euro, koolhydraatarm brood halfje (!!) voor 2 euro. Geen zoet maar gezond eten, groente en fruit (erg duur de laatste jaren !) vlees, kaas 2 x per week stuk vis.
  We hebben ons huis volledig afbetaald en nog moet de vrouw poetsen gaan 2 dgn per week en die 125 euro die ze daar per week mee verdient (Duitsland, wit, 15 uren werk x 8,50 per uur netto minus de buskosten) gaan volledig op. Anders konden we naar de bijstand!

  Dus ik bedoel maar, ook en zelfs bij de DVN realiseert men zich niet dat je als je op de ondergrans zit, die 1650 euro per jaar (ongeveer) 2 maandinkomens zijn !!
  Dus DVN, inventariseer je ledenbestand, hoeveel mensen gebruiken al de FSL. extrapoleer hoe zal dat vermoedelijk groeien en gebruik dan tenngunste van ons, jullie leden, en ten gunste van de (naamsbekendheid en goodwill) van de DVN. En voor Abbiot (?) FSL geldt hetzelfde.

  Nb. 13.000 sensoren x 60 euro is al …. euh, hoe spreek je dat uit? zevenhondertachtigduizend euro. Met de sensors al rap een miljoen. Hoeveel leden heeft de DVN eigenlijk?

 • Sugarboy
  Bijdrager

  Wat ik net noemde: Zero light rijst, spaghetti en noodles is een nieuw produkt met 0,0 gram koolhydraten en 8 gram calrien per 100 gram!
  Zie de rubriek koolhydraat arm eten over dit relatief nieuw produkt!

 • Directeur DVN
  Bijdrager

  @sugarboy: Hartelijk dank voor deze suggestie. Afhankelijk van de uitkomsten van de onderzoeken van Zilveren Kruis en CZ gaan we beslist over de mogelijkheid van dit soort ledenvoordelen nadenken! DVN heeft overigens 45.000 leden

 • Sugarboy
  Bijdrager

  Bent u van DVN?. Het voordeel van bestellen via DVN zou zijn dat als er niks uit komt uit het kontakt met de zorgverzekeraars dan hoeven die DVN leden niet allemaal te wisselen van zorgverzekeraar voor wat fin. voordeel. Dan zou iedereen bij DVN kunnen bestellen.
  Vijfenveertigduizend leden? Dan kunt u bij al mijn “berekeningen” al heel spoedig een 0 erachter zetten.

  Dus zoals men dat hier zegt: Sjeng aon de geng!

 • Racingbike
  Bijdrager

  @ Allen; FSL en de reguliere pijnlijke manier van controleren.

  De zorgverzekeraars vergoeden op dit moment de FSL (nog) niet. Dit omdat er nog te weinig resultaten omtrent de doeltreffendheid bekend zijn.

  Wat mij verbaast is dat ik een aantal forums heb gelezen en de gebruikers, in het algemeen, zeer enthousiast zijn.

  Ik ben dan ook benieuwd hoe de zorgverzekeraars de doeltreffendheid van de FSL testen? Doen zij dit met een reguliere, pijnlijke meter ernaast?

 • Sugarboy
  Bijdrager

  Het laatste nieuws betreffende mijn suikerwaardes:

  Zo, gebruik nu de FSL 5 maanden en was sindsdien de tweede keer terug bij de internist. De suikerwaardes zijn dusdanig sterk verbeterd dat ik niet meer bij hem terug hoef te komen. Dankzij de FSL, dus vaak meten en direkt reageren en kunnen vooruitzien wat bepaald voedsel met je suikerwaardes doet, zijn mijn waardes dus onder controle.
  Sinds januari, dus 4,5 maand gerealseerd wat ik in 15 jaar nier klaar kreeg.

  Met 1000 euro netto WAO inkomen per maand en na betaling ziektekostenverzekering nog 850 en nu dus die FSL hou ik nog 700 euro over in de maand. Zou verdomme toch wel netjes zijn als de zorgverzekeraars dan minstens zoveel zouden vergoeden als dat ze uitsparen op die lancetjes en controlestrips. Als je 5 x per dag controleert zijn dat toch ook 1825 strips en 365 van die houdertjes met 5 naalden in.
  Heb ik het niet over het (financiele) voordeel van goed ingesteld zijn, bv minder insuline nodig, en eventuele complicaties. Te zwijgen van het psychische voordeel voor mij, want dooradt ik niet meer die (super) hoge waardes heb ben ik veel fitter, niet meer depri, doe weer vrijwilligerswerk, slaap minder overdag, ben aktiever en val daardoor ook nog 1-2 kilo per maand af. Kortom, ben gewoon gelukkiger.

 • Sugarboy
  Bijdrager

  En dan nog iets, je hoort ook genoeg over problemen met de controle strips. Daar zijn er ook NU al enkele van bekend die niet de juiste waardes zouden aangeven.
  Ik gebruik die FSL en mijn “controle” is dan de 2 (-3) maandelijkse meting van het h1abc (of hoe het mag heten). En als mijn internist 2 x zegt, eerste keer zeer verbaasd, dat de waardes zo goed zijn, en bij de tweede keer hij zegt dat ik niet meer bij hem hoef terug te komen en voorlopig alleen bij de diabetesverpleegkundige, dan bevestigt dat dus van “officiele” zijde dat ik goed zit. En DAAR gaat het om, en geen muggenzifterij of die meter misschien 0,3 teveel of te weinig aangeeft af en toe en in sommige gevallen. Want ik denk dat als ze de strips eens precies gaan controleren er ook veel door de mand vallen, als nu al blijkt dat (ik meen bij 3 merken) er ook afwijkingen zijn vastgesteld.

 • Kesch
  Bijdrager

  Heb de FSL nu 5 dagen en ben er zeer tevreden over .. Heb de sensor aan de zijkant van mijn bovenarm geplaats

  De eerste paar dagen heb ik hem tegelijk met mijn vingerprik glucofix tech .. De vergelijking bijvoorbeeld is als ik met de FSL een waarde heb van 4,5 dan heb ik met mijn glucofix 5,5 .. Het is makkelijk berekenen dat verschil .. Nou ben ik benieuwd als de 2e sensor als ik die ergens op een andere plek op de arm plaats of het verschil dan kleiner is.

  Kan mijn koolhydraat dieet er veel beter op aanpassen en spuit al de helft minder aan insuline sinds dat ze diabetes type 1 in combinatie met de ziekte melas hebben ontdekt in oktober

  .. Tevens een bezwaar brief gestuurd naar cz voor afwijzing : hun zeggen ijskoud zonder uitleg apparaat zit niet in basis of aanvullend

 • Anoniem

  Eigenlijk best wel treurig dan de ziektenkostenverzekeraars voorlopig niet willen vergoeden aan de FSL, terwijl ze een reserve hebben van maar liefst 15 miljard !

 • Racingbike
  Bijdrager

  @ Rene; we zullen maar niet hebben over zij aan die reserves zijn gekomen…

  De zorgverzekeraar waar ik bij nog bij zit had mij de volgende opmerking geserveerd.

  “de FSL voldoet niet aan de stand van de wetenschap en de praktijk.”

  Hier ben ik het uiteraard niet mee eens. Via de Ombudsman Zorgverzekeringen ben ik in conclaaf om de FSL (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

  En wanneer men bij de Zorgverzekering eens op dit forum de berichtgeving naleest zal men tot geheel andere conclusies komen.

 • Sugarboy
  Bijdrager

  Zeer goed nieuws !!

  Zo, net naar de diabetesverpleegkundige geweest. Ik heb nu sinds 1 januari dit jaar de FSL, dus 9,5 naanden.
  Resultaten:

  Ik spuit 100 !!!!!! eenheden novorapid per dag MINDER !! Van 135 naar 20-30 eenheden per dag.
  Ik spuit 20 eenheden Tresiba MINDER dan voorheen. Van 95 naar 75 per dag. Dus uitgaand van 1-1 16.

  Mijn h1abc was over de 3 laatste maanden pefekt, 5,7. Meer dan 10 jaren nooit onder de 10 gezeten, en ook jarenlang op 15.
  Ik slaap niet meer overdag, doe beetje fittness 2 x in de week, vrijwilligerswerk 3x in de week, kan alweer beter lopen en ga ook weer eens de deur uit bv bezoek moeder en familie.
  Ben ook serieus aan het koolhydraatarm eten geslagen.

  Ik heb gewoon een nieuw leven, een nieuwe kans gekregen door de FSL. Met de gegevens van die meter heb ik dit kunnen bereiken, en in 12 of zo jaar ervoor niet!

  Ik ben 61 en mijn sexleven is vertwee-envijftig-voudigt (52 x zoveel!) Eerst 2 x per jaar, nu 2 x per week!
  Er stroomt weer bloed en hormonen (oa testosteron) door mijn aderen ipv suikersiroop!

 • Sugarboy
  Bijdrager

  Vandaag, tussen het grote nieuws door over de nieuwe president, las ik in de onder in het beeld door lopende tekstbalk het volgende korte bericht:

  Kamer adviseert laat diabetespatient kiezen.

  Is dat over de keuze tussen de FSL en de “oude” manier van controleren van de suikerwaardes?

  Vind ik persoonlijk belangrijker nieuws als de nieuwe amerikaanse president !!

  Ik kan het gewoon niet opbrengen, 26 x per jaar een sensor aan dik 60 euro (verzendkosten, plakspul, 1 metertje per jaar vanwege krassen en zo).
  Hoop wel dat dit dan geregeld wordt voordat wij weer moeten kiezen. Ik zit al lang bij Menzis en wil daar eigenlijk blijven (heb alle extra paketten) maar als een andere verzekeraar wel vergoedt dan stap ik toch over.
  Gaat het niet door, of krijg ik te laat door welke verzekeraar vergoedt, te laat om nog te checken. Of als er criteria komen dat je eerst een slechte H1abc moet hebben VOORDAT je vergoeding voor de FSL kunt krijgen, dan stop ik dus per 1 januari 2017 met de FSL.
  Als je nog geen 1000 euro neto hebt per maand als “bejaarde” en je moet dan 1800 euro ziektekostenverzekering betalen per jaar, plus 380 euro eigen risico, plus hier en daar wat eigen bijdragen en druivesuiker en speciaal brood aan dik 2 euro per halfje, plus wat normale ziektekosten spullen (heb deze winter die overigens nog moet beginnen al 4 flesjes hoestsiroop op en het blaffen / hoesten wil maar niet stoppen) en dan nog eens 1700 euro totaal aan het FSL gebruik. Dat gaat gewoon niet. Heb ook hypotheek(je) gemeentekosten en belastingen, water LICHT en GAS! Diverse verzekeringen (opstal, wa, inboedel, glas). En wa + wegenbelasting voor auto, een beurtje per jaar en APK. Dat lukt gewoon niet.

  Verder, zeker met mijn (ons ) pakket met bv kraamverzekering (we zijn dik 60) alternatieve geneeskunde, 40 fysio behandelingen per jaar enz enz waar wij nooit gebruik van maken. Ik loop al 4 jaren met het tijdelijk gebit dat bedoeld is voor de eerste 3 maanden, niet vanwege de eigen bijdrage want ok daar ben ik extra voor verzekerd bij Menzis via het gebits-tanden verzekering (ong. 200 euro per jaar) maar omdat het tijdelijk gebitje redelijk goed zit dus waarom kosten maken voor Menzis als het niet nodig is).

  Het is dat de vrouw nog een (wit betaald) poetsbaantje heeft met 450 euro per maand (8,50 euro netto per uur in Duitsland een “450 euro” job, anders konden we niet eens eten.

  Kortom, DVN of iemand anders, hoe is de stand van zaken, en moet ik wisselen (wij dus allemaal hier) van verzekeraar? En zo ja, naar wie?

  Help, spoed en urgent !!!!!!!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.