Forums / Verzekering en vergoeding / FSL zaterdag in Kassa

GevraagdaanDVN
Moderator

FSL zaterdag in Kassa

Omdat de FreeStyle Libre het hotste topic op onze community is, even een ter infootje voor alle geïnteresseerden:

Zaterdag besteedt het programma Kassa aandacht aan de FSL. Ze hebben voor het item gesproken met onze directeur Olof King. Onderwerp van gesprek was het belang van de FSL voor patiënten en het (lange) traject naar de vergoeding ervan.

Tevens heeft Kassa o.a. Henk Jan Aanstoot, Mike Janssen, een aantal gebruikers en een aantal niet-gebruikers (die de FSL niet kunnen gebruiken om wat voor reden dan ook) gesproken. De uitzending staat gepland voor komende zaterdag 13 januari om 19.05 op NPO1.

Wij zijn benieuwd naar de uitzending!

 • Nadine4
  Bijdrager

  Ik ben ook benieuwd! Meestal is Kassa wel grondig, soms een beetje eenzijdig, maar meestal een goede katalysator. Hopelijk hebben ze ook echt de verantwoordelijken aan tafel zitten! Ik kijk.

  GevraagdaanDVN
  Moderator

  BNN VARA heeft informatie online gezet.

  gerardloeffen
  Bijdrager

  Uitzending van TV programma KASSA

  dd 13 jan 2018 om 19.15 op npo 1
  Heb je dit programma gemist, kijk dan alsnog naar deze aflevering via hun site.
  …………….Gezien???’Geef dan de Trofee voor Schijtlijster aan het ZIN.
  Hoe?? Dit kan via de site van KASSA, doorscrollen helemaal naar beneden, li onder in de zwarte balk, laatste regel.
  Mijn oordeel over de uiutzending : prima uitzending, met grote invloed op de besluitvorming, mijn oproep ( van 16 okt 2017 ) tot Kassa en Radar toch gedeeltelijk gelukt. Fijn dat ook de DVN het belang van de FSL bepleitte, en vooral de directie van de ziektekosten verzekering Zilveren Kruis gaf het falen van het ZIN heel duidelijk aan .
  Jammer dat RADAR helemaal niet gereageerd heeft.
  Kassa heeft me bedankt via een mail voor mijn inbreng en de garantie dat bijna al mijn bewijzen aan bod zouden komen.
  Eindelijk is een programma dat het trage instituut ZIN heeft laten merken hoe de DVN , maar met name de diabeten in Nederland genoeg hebben van hun afwijzing en negatieve oordeel over de FSL. Hopelijk kan er nu snel een positief besluit worden genomen , nadat er al enkele jaren bewijzen ( vooral buitenlandse ) te over waren.

  Miepie
  Bijdrager

  Ik vond het een goeie heldere uitzending, ook omdat er info over diabetes en het nut van de FSL werd gegeven, want wij diabeten weten dat allemaal wel, maar de meeste anderen die Kassa kijken natuurlijk niet. En nu maar afwachten wat er met de aanbevelingen wordt gedaan en hoe lang het nu duurt voor de FSL daadwerkelijk wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

  Momo
  Bijdrager

  Ik heb ook met interesse naar deze uitzending gekeken die inderdaad goed in elkaar zat. Ik hoop van harte dat er nu wat vaart komt in de vergoeding.

  Ik heb in ieder geval ZIN genomineerd voor de Schijtlijster-trofee van Kassa.

  Wie volgt? ;-)

  Nadine4
  Bijdrager

  Ik volg!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.