Forums / Medicijnen / GLP1 Ozempic

jackozie
Bijdrager

GLP1 Ozempic

Sinds een maand gebruik ik het middel Ozempic.Het middel werkt goed bij mij alleen ik heb last van een bijwerking namelijk zuurbranden.Het komt vooral voor in de nacht en lijdt bij mij tot slapeloosheid.Mijn vraag is:Heeft iemand van jullie dit middel ook in gebruik en heeft ook last van dezelfde bijwerking??Zo ja,is dit dan tijdelijk of blijvend???

Graag een reactie!
Jack!!

 • ElsdeBoer
  Bijdrager

  Ik gebruik sinds 1,5 maand ozempic. En ben in de opbouwfase bezig.
  Mijn duidelijkste bijwerkingen zijn dat ik maagklachten heb. Een zeurend gevoel, wat in het begin heel vervelend was. Het zakt wel af. Dat merkte ik ’s nachts.

  Maar het laat mijn bloedwaardes goed zakken en kan met mijn insuline minderen.

  De tijd zal het leren hoe het verder gaat. Ik gebruikte hier verder jardiance, waar ik ook goed op reageerde. Maar moest stoppen, omdat het te duur is. Balen.

  Jack ik hoor graag jouw reactie.

 • heavy
  Bijdrager

  Ook hier sinds 2 weken aan de ozampic. Ik ben er heel misselijk van de eerste 4 dagen. Kan bijna niks eten. Hoop dat dit overgaat, kan er ook weinig over vinden op t net.

 • dina
  Bijdrager

  Ik gebruik sinds oktober ozempic. Ben er 9 week zoooo misselijk van geweest en totaal geen eet lust waardoor ik 17 kg ben afgevallen. Maar gebruik geen kortwerkende insuline meer. Alleen nog langwerkende maar dat gaat ook steeds minder worden. Toch gaan mij bs tijdens de maandelijkse periode omhoog en dat is balen. En heel jammer dat er zo weimig over bekend is. Heb otzettend veel steun gehad van de internist en diabetesverpleegkundige want je gaat door nog net geen hel. Maar hou vol hou vol.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.