Forums / Bloedsuikerwaarden / Bloedglucose waarde voor het slapen gaan

jackozie
Bijdrager

Bloedglucose waarde voor het slapen gaan

Hallo allemaal!

Ik heb al jaren diabetes type II maar ik weet nog steeds niet wat zo ongeveer een goede bloedglucosewaarde is voor het naar bed gaan.Dit natuurlijk in verband met het krijgen van een hypo
in de nacht.Kunnen sommigen van jullie aangeven wat jullie ervaring is??

groeten!
Jack

 • Ben42
  Bijdrager

  Eigenlijk ben ik niet de persoon dit bericht te beantwoorden, lees dit bericht dan ook met een flinke reserve.

  Zelf ben ik een Type 1 en aan de pomp. Ik kan dus mijn nachtelijk patroon regelen zodat het precies past. (Overigens mijn DVK is tegenstander van precies passend maken van een patroon).
  Zelf heb ik nog wel eens nachtelijke hypo’s, tot nu toe wordt ik daar wakker van en corrigeer dat dan.

  Maar deze nachtelijke hypo’s zijn niet zo afhankelijk van met welke waarde ik naar bed ga, maar meer afhankelijk van wat ik de dag en vooral de avond ervoor heb gedaan. Maar een zelfde gedrag met de zelfde avondwaarden geeft niet dezelfde resultaten. Bij eenzelfde gedrag, b.v. een avondje sporten kom ik de ene keer ’s nachts in een hypo en een andere keer sta ik ’s ochtends op met een flink hoge waarde. Nu ik een FreeStyle Libre sensor gebruik, kan ik ook zien waar de stijgers en de dalers zitten in de nacht. Wat heel leerzaam is aan de sensor, is dat ik er geen peil op kan trekken. Ik corrigeer dus wel aan de hand van de waarden, maar mijn voorspellend vermogen is ondanks de hoeveelheid extra informatie niet toegenomen. Wat mijn (Let Op! persoonlijke) lering is, niet dat ik nu patronen beter kan voorspellen, maar juist dat ik nu weet dat het onvoorspelbaar is. **)

  Dus voor mij ik probeer met een goede waarde naar bed te gaan. Maar zelfs als dit lukt, wil dat nog niet zeggen dat ik ’s nachts met goede waarden doorkom. Soms stijgt de bloed glucose, soms daalt de bloedglucose (wat soms een hypo oplevert).

  Zoals gezegd mijn ervaring als Type 1. Voor andere mensen zal dit wellicht heel anders werken.

  Ben

  **)
  Een beetje zoals lange termijn weer voorspellingen. De eerste computermodellen toonden aan dat hoe gedetailleerd je de huidige toestand ook in kaart brengt, dat dit geen nauwkeurigere voorspelling over de langere termijn brengt.
  Dit geldt voor mijn diabetes ook met de informatie die ik nu heb wordt mijn vermogen te voorspellen niet beter.

 • We hebben je oproep voor ervaringen op Facebook gezet. Hier zijn veel reacties op losgekomen. Je kunt ze hier lezen: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2062657743760480&id=194503390575934

  Succes Jackozie!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.