Forums / Bewegen / Hardlopen met insulinepomp – Omnipod

AW80
Bijdrager

Hardlopen met insulinepomp – Omnipod

Hallo allemaal,

Ik heb al 22 jaar Diabetes en sinds een jaar gebruik ik de Omnipod, voor mij een behoorlijke vooruitgang!!

Ik wil hardlopen (alweer) op gaan pakken. Toen ik insuline injecteerde, had ik ’s nachts heel veel hypo’s na het sporten.
Hierdoor ben ik gestopt met hardlopen en sporten in het algemeen. Nu ik een pomp gebruik, denk ik dat ik een betere controle zou kunnen hebben over mijn suikerspiegel en hypo’s kan voorkomen in de nacht. Hardlopen op een zaterdagochtend durf ik wel aan, dan kan ik mijn spiegel in de gaten houden overdag. Wakker worden met een lage spiegel of broeders op mijn kamer is vreselijk.

Hebben jullie tips voordat ik weer aan de slag ga? Basale hoeveelheid ga ik in ieder geval op 20% zetten 2 uur voordat ik ga lopen. Maar moet ik dan voor of na het avondeten gaan lopen?

Alle tips zijn welkom! Ik zie mijn DVK volgende week en zou het fijn vinden om met wat tips van mede-Diabeten mee te nemen in het gesprek.

Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties.

Groetjes, Adam

Tags: 

 • Anne1998
  Bijdrager

  Hoi Adam!

  Allereerst: wat super dat je het hardlopen weer op wil gaan pakken.

  Weer beginnen met sporten is een beetje experimenteren. In het begin zul je vast en zeker te maken krijgen met hypo’s, maar als je hier goed naar kijkt (eventueel samen met je dvk) kun je er iedere keer wat van leren en je instellingen aanpassen op het hardlopen. Langzaam maar zeker leer je op die manier wat voor jou werkt.

  Ik lees dat je vaak na het sporten hypo’s hebt. Wellicht is het dan slim om ook na het sporten je basaal wat lager te zetten en/of minder te bolussen als je wat eet. Helaas gaan dit soort dingen met vallen en opstaan en is het echt iets wat je zelf moet ervaren.

  Het is in ieder geval een goed idee om met je dvk te overleggen. Wij kunnen je hier geen medisch advies over gaan geven ;)

  Sterkte!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.