Forums / Bloedsuikerwaarden / Heeft er iemand ervaring met de Glucofix Tech?

BerArtVD
Bijdrager

Heeft er iemand ervaring met de Glucofix Tech?

Heeft er iemand ervaring met de Glucofix Tech? Ik vind zelf een groot voordeel dat de metingen naar je telefoon gestuurd worden. Ik ben benieuwd of er al mensen zijn die de Glucofix gebruiken en wat hun ervaringen zijn!

 • furron
  Bijdrager

  Ik heb deze aangeschaft. In combinatie met mijn Samsung telefoon zou het zo moeten zijn dat via NFC de waarden in de app moeten verschijnen. Wat ik ook doe, het werkt niet. Ik wil de fabrikant daarover nog mailen maar daar heb ik nog de tijd niet voor gehad. Voor wat betreft het apparaat zelf: snel en goede geheugenfunctie, dus daar ben ik tevreden over.

  • Henk-1954
   Bijdrager

   Ik heb hetzelfde probleem, heb verschillende APP’s maar lukt niet

  • N.vanOers
   Bijdrager

   Ik vind het een onding! Voor mijn werk, alsook in mijn privéleven, ben ik afhankelijk van de werking van dit ding.

   Ik draag dagelijks de meter in:
   – mijn clutch van het merk Prikkedief (dus niet in de cache van het apparaat zelf, maar persoonlijk zou dit geen harde eis moeten zijn voor de werking van dit ding)
   – in mijn handtasje.

   Op het moment dat het batterij-deksel loslaat (die ik nu dus vast heb geplakt met plakband), dien je alle settingen (datum, tijd) opnieuw te bevestigen/ in te stellen alvorens je jouw meting kunt doen.
   Tip aan de fabrikant: maak de verbinding tussen het deksel en het apparaat stroever, zodat deze niet om de haverklap losschiet.

   Ik ben er nu (na maanden proberen en mezelf ergeren) erachter hoe de NFC-uitwisseling werkt. Ik had gehoopt dat ik hierdoor snel en duidelijk overzicht zou krijgen over de resultaten, zodat ik deze direct door kan mailen naar mijn diabetesverpleegkundige.
   Niets is minder waar! Ik heb een Samsung A5. De informatie wordt wel uitgewisseld. Het is mij niet duidelijk hoe ik de gegevens in een mailbestand kan krijgen. (misschien dat een ander op dit forum het wel weet, want advies zou zeer welkom zijn.)

   Tip voor de fabrikant: NFC verbinding zou ook mogelijk gemaakt moeten worden als je telefoon in zijn beschermhoes zit.
   Mijn ervaring is namelijk dat de NFC verbinding alleen werkt op het moment dat de rug van de meter en de telefoon tegen elkaar aanliggen.

   Op het moment dat je iets minder bloed hebt, na een vingerprik, komt het voor dat de test vroegtijdig afgebroken wordt en er een ERR (foutmelding) komt. Zonde van mijn bloed en zonde van de strip. Mijn advies aan de fabrikant: zorg ervoor dat de strip ook met relatief weinig bloed een meting kan doen.

   Bij mijn vorige meter, een heerlijk simpele Freestyle mini, had ik deze problemen nooit.
   Daarnaast: daarvan had ik een USB-kabeltje waardoor mijn pc en mijn bloedsuikermeter direct konden communiceren. Handig in gebruik, simpel en doeltreffend. Mijn internist, ik en mijn diabetesverpleegkundige waren hier erg tevreden over.
   Mijn tip aan de fabrikant: niet iedereen is even handig met NFC, bluetooth etc. Zorg ervoor dat er standaard een verbindingskabel (USB) geleverd wordt bij het starterspakket, waardoor deze snel en doeltreffend aan een computer/ laptop of ander mobiel apparaat gekoppeld kan worden.

   Kortom: Het apparaat is voor mij ZEER ONGEBRUIKSVRIENDELIJK!

   Ik ga maandag mijn ziektekostenverzekeraar bellen om dit te melden en een nieuwe, meer gebruiksvriendelijke, glucosemeter te krijgen.

   Benieuwd naar andere reacties.

   Groet Noor

   • martin85
    Bijdrager

    Bel Menarini dan komt er iemand je thuis helpen met het controleren van de meter en stelt hem voor je in.
    Mijn telefoon zit ook in een beschermhoes en ik houd de meter tegen de achterzijde dat werkt prima.
    Als ik tijd heb zal ik eens kijken of ik een filmpje kan maken voor YouTube.

 • martin85
  Bijdrager

  Ik gebruik de meter sind’s februari 2018 omdat er problemen waren met test materialen voor mijn Bayer contour ts,de eerste meter die ik kreeg week enorm af en is door meranini bij mij thuis getest en kreeg ik zonder enig probleem een nieuwe, deze meter werkt prima en samen met de applicatie is het enorm handig om ook mijn internist en diabetes verpleegkundige update te houden van wat er bij mij gebeurd.
  De controle van mijn glucose waardes zijn voor mij erg belangrijk omdat ik helaas polineuropathie en dunne vezel neuropathie heb, de enige manier om het proces te remmen is dagelijks meerdere keren te controleren om de waardes zo laag mogelijk te houden de meter is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks gebeuren.

  De meter werkt prima samen met mijn Samsung S5 neo met gebruik van de applicatie en NFC.

 • Merel1975
  Bijdrager

  Ik heb hem maar wist niet dat ie afleesbaar is met je telefoon of dat de waardes er naar toe worden gestuurd. Niemand mij ooit verteld.

 • martin85
  Bijdrager

  Je moet wat instellingen en handelingen verrichten de gegevens gaan niet volledig automatisch naar je telefoon,download de gebruiksaanwijzing voor de meter en download glucolog lite om er een goed werkend verhaal van te maken.
  De glucolog lite app heeft goede rapportage mogenlijkheden, veeg van rechts naar links (swipe),dat geeft het volgende verhaal dit kun je een paar keer doen en laat je diverse mogenlijkheden zien en gebruiken.

 • martin85
  Bijdrager

  Dit is een voorbeeld van een scherm van Glucolog lite
  eerste scherm in de app van de gegevens van de glucolog lite app

 • martin85
  Bijdrager

  <img src=”https://www.flickr.com/photos/marti58/?”

  scherm glucolog app

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.