Forums / Nieuw met diabetes / Hoe kan het zijn dat je opnieuw diabeet bent, wat eigenlijk niet kon.

HellenHarmse
Bijdrager

Hoe kan het zijn dat je opnieuw diabeet bent, wat eigenlijk niet kon.

Hallo mensen, vorig jaar kwam ik nog net niet in coma, was er in het glijden, was zelf al weg, kwam bij op de eerste hulp. Had een suiker van 44. dus na 5 dagen weer naar huis, met Novo Rapid en Levemir, dus 4x spuiten en 2×1000 miligram metformine. In december 2016 terug opgenomen had alleen maar hypo’s. Hoefde geen insuline meer te spuiten. Tabletten wel, maar in het nieuwe jaar veel hypo’s, minder metformine en uiteindelijk in maart 2017 opgenomen met een suiker van 2.5, was zelf niet meer aanwezig en kwam bij op de eerste hulp. Een dag opgenomen, en hoefde geen medicatie meer. Maanden gaat het goed, veel testen met dag curves, niks aan de hand. De internist zei, je bent diabeet af en daar was ik trots op, want achteraf liep ik al 4 jaar met hoge suikers, zo erg dat ik niet meer kon lopen, en vanaf dag 2 dat ik insuline kreeg liep ik weer als een kievit.
Maar 10 augustus kreeg ik een helder moment, voelde me al langer niet goed, ging voor wat anders bloedprikken en thuis pakte ik mijn Accu-Check en ja hoor Hi. Nu dus opnieuw diabeet, ik voel me zwaar door mijn lichaam in de steek gelaten, heb hier moeite mee, maar de artsen zeggen dat ze er niks van snappen, hoe moet ik het dan begrijpen. Wie kan me hier een goede uitleg over geven.

Met vriendelijke groet Hellen

 • Chaim
  Bijdrager

  Helen, wat moet jij je rot voelen. Lichamelijk en emotioneel.
  Hoe het kan? Ik denk niet dat wij je dat uit kunnen leggen.
  Jouw alvleesklier werkt niet zoals het moet en waarom dat zo is, kan alleen via onderzoeken en de internist worden vastgesteld, denk ik.
  Wat belangrijk is, is dat je naar je behandelaars eerlijk bent over eventuele veranderingen in je levensstijl. Wat je eet, of je anders bent gaan eten, minder of juist meer bewegen, stress etc.
  Al die dingen hebben invloed op je bloedsuikers, maar alleen een arts kan via onderzoeken proberen te achterhalen wat er allemaal met jou gebeurt en waarom.

  Ik wens je heel veel sterkte.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.