Forums / Behandelaren / Hoe kan ik worden herkend als ik een hypo heb?

Ernest
Bijdrager

Hoe kan ik worden herkend als ik een hypo heb?

Bestaan er siliconen herkenningsbandjes, zodat mensen weten dat ik diabetes heb als ik een hypo heb?

 

 • Racingbike
  Bijdrager

  Wellicht dat je hier wat aan hebt:

  http://www.healthband.nl/

 • Chaim
  Bijdrager

  @ernest
  Zo’n bandje is heel handig als je in het openbaar een hypo krijgt.
  Overigens is het schrikbarend wat ze voor een siliconenbandje vragen, alleen omdat het “medisch” is. Je kunt ze al voor € 0,18 krijgen als je een grotere hoeveelheid van koopt.

  Belangrijk is dat je omgeving, zowel privé als werkomgeving weten dat je diabetes hebt, wat een hypo is en wat je omgeving kan doen als je een hypo krijgt.

  Elke (huisartsen)praktijk zal een hypo/hyper kaartje hebben dat je altijd bij je moet dragen en misschien een exemplaar van op een duidelijke plaats op je werkplek, als je die hebt.

  Misschien heb je ook iets aan deze site: https://www.diabetes24.nl/

 • Claudia08
  Bijdrager

  Ik heb zelf een siliconen armbandje laten maken (iets dergelijks kun je via http://www.koterkado.nl/polsbandje-met-naam ook kopen – kan zo snel niet vinden waar ik ‘m toen gekocht heb).
  Heb ook al eens dog tags (van die soldatenplaatjes) laten maken voor om m’n nek en van die penningen laten maken voor aan mijn tas (heel goedkoop via Ebay).
  Op zich zijn er genoeg opties om kenbaar te maken dat je diabeet bent. Ik ga er altijd maar van uit dat mocht er zich een situatie voordoen waarbij je hulp nodig hebt, mensen toch wel kijken of je een armband of ketting om hebt.

 • jako
  Bijdrager

  Ik ben daar nogal eigenwijs in. Als je niet meer aanspreekbaar bent zullen hulpverleners echt niet eerst gaan zoeken of je een armbandje of ketting ofzo hebt waarop eventueel wat medische gegevens staan. Ze kijken of je nog ademt, wat je bloeddruk is en brengen je naar een ziekenhuis. Volgens mij heeft zo’n armbandje weinig zin. Ik ga eigenlijk nooit de deur uit zonder mijn ziekenhuispasje, en ik heb ook een kaartje bij mijn telefoon waarop staat dat ik diabetes heb.

  • Claudia08
   Bijdrager

   Ik ook hoor ;) draag het alleen als ik op vakantie ben (want ik reis vaak alleen) of als ik naar een festival ga.
   Maar als het goed is wordt er echt wel gekeken naar een armbandje of ketting – dit kan namelijk van belang zijn bij de behandeling die ze je op dat moment geven.

 • Pedro
  Bijdrager

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.