Forums / Oproepen / Hoe zullen we ons ‘bekend maken’?

Hoe zullen we ons ‘bekend maken’?

Beste gebruiker

We zijn benieuwd wat jij fijn zou vinden als het gaat om onze ‘afzenders’. Is het van belang dat je weet met welke medewerker van DVN je ‘praat’? Of is het voldoende om te weten welke functie of welk team er gereageerd heeft? Wij gebruiken nu een dakje (^) en daarachter onze initialen. Is dat prettig? Of liever weglaten? Of liever een voornaam? Of een alias, zoals de gebruikers dat ook hebben? De volledige naam vinden wij niet verstandig en zien we bij andere fora ook niet. Maar we zijn wel benieuwd wat jij plezierig zou vinden.

Nieuwsgierige groetjes ^IO

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Ik kan mij voorstellen dat jullie het gebruik van echte namen, net als ‘gewone’ gebruikers, niet prettig vinden. Een dakje met initialen is daarom voor mij voldoende. Zo kunnen reacties van verschillende medewerkers van elkaar onderscheiden worden zonder grote inbreuk te maken op de privacy.

 • Ben42
  Bijdrager

  Lastig is natuurlijk dat jullie zowel voor de vereniging spreken en daarbij jullie persoonlijke inzichten hebben. Het is prettig in een draad het gesprek/discussie voort te zetten met eenzelfde persoon, een identificatie daarbij helpt.

  Eigen namen gebruiken, ik kan me voorstellen dat jullie dat niet willen doen. Dan zou ik liever zien dat er een pseunaniem wordt gebruikt dat wat meer op een ‘normale naam’ lijkt, zodat de naam wat herkenbaarder wordt en gemakkelijker in het gehoor/beeld ligt. Er zou dan ook een eigen icoontje gebruikt kunnen worden zodat jullie gemakkelijker herkenbaar zijn. B.v. een algemeen DVN logo en daar bovenop iets wat het persoonlijker maakt.

  Let op! Als er een identificatie is voor individuen (waar ik voor ben), dan verwacht ik ook van individu dat een gestarte draad, zoals een verzoek, een oproep en dergelijke ook afgemaakt wordt. Dat verwacht ik ook van anderen die op dit forum posten met vragen zitten. En daar ontbreekt het nog wel eens aan. Een reactie hoe iets is afgelopen of een bedankje vind ik dan wel het minste.

  Ben

 • BertW
  Bijdrager

  @IO

  bij veel fora gebruikt de moderator gewoonde de eigen voornaam en dat heeft volgens mij ook geen nadelen ( het is ook wat persoonlijker dan ^ xx).
  Zie bijv. een willekeure pagina hieronder van het forum van Zilveren Kruis, zowel Raoul maar ook Corine posten berichten in een topic en hun functie staat er ook nog bij. Men heeft zelfs nog een klein blauw kruisje bij de naam staan, om te laten zien:wij zijn van ZK

  https://forum.zilverenkruis.nl/t5/Diabetes/In-gesprek-over-de-Freestyle-Libre/td-p/4049/highlight/false/page/75

  Het heeft wel voordelen wanneer een bepaald toppic door een vaste moderator wordt gevolgd, die kent het onderwerp dan meestal goed en is inmiddels ingelezen. Dit is vooral belangrijk bij lange topics bijv. bij het Zilveren Kruis over de FSL en daar beantwoordt vooral Raoul eventuele vragen of opmerkingen.
  Maar er werkt ook een Eva en die stuurt dan weer persoonlijke uitnodigingen of oproepen.

  Gr. Bert

  • DrentscheAa
   Bijdrager

   Het gebruik van de eigen voornaam heeft voor de moderator het nadeel dat hij een stukje privacy moet inleveren. Terwijl anderen dat niet hoeven.

 • 6feet10
  Bijdrager

  Een moderator die een (voor)naam, echt of alias gebruikt is herkenbaarder dan alleen een dakje en twee letters zoals bijv. ^ OL e.d. en dit in combinatie met DVN logo !

  Zoals @bertw aangeeft hoeft wat mij betreft niet, dat is commercie en om geld te verdienen en zo een gevoel van betrouwbaarheid te geven. Oude vriendin heeft bij zo’n tel. dienst van een verzekeraar gewerkt en had meerder aliassen en bijbehorende foto’s 🤔🤔

  Groet 6feet10

 • Dank jullie wel voor de reacties! We gaan het er morgen over hebben. Want de aanpak die we kiezen moet wel voor alle medewerkers hetzelfde gaan zijn.

  Groetjes, nog even gewoon, ^IO :-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.