Forums / Zwangerschap / Hoge bloedsuikers eerste weken zwangerschap…

dianavb
Bijdrager

Hoge bloedsuikers eerste weken zwangerschap…

Hi allemaal,

Ik ben inmiddels 6 weken zwanger en weet dit nu 2 weken. Ik lees dat veel zwangere vrouwen erachter komen dat ze zwanger zijn door lagere bloedsuikers en dat ze vooral de eerste 3 maanden minder insuline nodig hebben. Helaas is dit voor mij niet het geval en heb ik juist meer insuline nodig. Ik maak me hier best wel zorgen over en vraag me af of er iets aan de hand is dat dit veroorzaakt.
Heeft ieamnd hier ervaring mee?
Alvast bedankt!
Diana

  • jannetje
    Bijdrager

    Hallo Diana, ik snap je reactie helemaal, ik had het ook bij mijn zwangerschappen. ook bij mij gingen de suikers omhoog i.p.v. omlaag. waar het aan ligt weet ik niet maar een een klein aantal vrouwen hebben dit.
    volgens mij is het ook niet zo bekend onder de diabetesverpleegkundigen, bij mij althans niet, later liet ze weten dat ze nog iemand had die ook hogere suikers kreeg aan het begin van de zwangerschap.
    ik zou mezelf niet al te veel zorgen maken hoor dat is ook niet goed voor de bloedsuikers;-). hou het gewoon goed in de gaten en bespreek het met je verpleegkundige hoe je die eerst maanden het beste deze hogere suikers kunt opvangen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.