Forums / Bloedsuikerwaarden / Hoge bloedsuikerwaarden door hooikoorts of verliefdheid?

koek
Bijdrager

Hoge bloedsuikerwaarden door hooikoorts of verliefdheid?

Ik ben een vrouw van 48 met bijna 30 jaar diabetes type 1. Altijd goed ingesteld geweest maar de laatste dagen heb ik vaak hoge bloedsuikerwaarden (19, 17) die dan moeilijk naar beneden te krijgen zijn. Gisteren heb ik om de 2 uur gemeten en moest ik iedere keer weer bijspuiten.
Ik heb tevens last van hooikoorts. Niet heel erg maar ik neem nu wel loratamine en dat lijkt te helpen. Kan de oorzaak van de hoge suikers de hooikoorts zijn? Heeft iemand hier ervaring mee?
Een andere mogelijke oorzaak zou stress kunnen zijn. Ik ben na een roerige tijd met een scheiding nu weer heel gelukkig en hevig verliefd. Heerlijk, maar de hoge bloedsuikers zijn dan wel een minpuntje…

  • Julia
    Bijdrager

    Mijn verpleegkundige heeft zich rot gelachen toen ik tot over mijn oren verliefd bij haar kwam binnenwandelen. Mijn bloedsuikers waren all over the place, en uiteindelijk hebben we besloten mijn insuline te verdubbelen als ik bij mijn nieuwe liefde was. Dat hielp iets, maar het bleef bijspuiten. Toen de ergste hormonen verdwenen waren ging het gelukkig beter. Dus ja hoor, het zou zomaar iets met verliefdheid te maken kunnen hebben!!

  • Markpompje
    Bijdrager

    mooi om te lezen, ik ben na al die jaren nog steeds verliefd op mijn vrouw dus kan ik haar mooi de schuld geven van mijn hoge bloedsuikers ;-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.