Forums / Nieuw met diabetes / ik wil graag iets weten over wat men weet van diabetes 3.

cvandew
Bijdrager

ik wil graag iets weten over wat men weet van diabetes 3.

Bij mij hebben ze in het A.M.C. mijn alvleesklier verwijderd omdat ik anders alvleesklierkanker zou krijgen. Ik feite heb je dan diabetes 1 met de ellende dat je ook pillen moet slikken om je eten goed te laten opnemen en geen diarree te krijgen. Mijn probleem is dat overal staat dat ik diabetes 2 heb, terwijl dat allemaal niet klopt.

Tags: 

 • Korg
  Bijdrager

  Helemaal mee eens. De meeste specialisten kijken je verwonderd aan als je zegt type 3 te hebben. Ik heb het geluk dat mijn internist zelfs lezingen geeft over type 3. Overigens maakt het mij niet veel uit wat voor type ik heb, als het maar goed behandeld wordt. Gezien bovenstaande zul je begrijpen dat dit in mijn geval dik in orde is.

 • CPpatient
  Bijdrager

  Om bij korg aan te sluiten. Type 3 bestaat niet echt maar de meeste MDL/Internisten begrijpen het heel goed als je over de alvleesklier begint. Het is namelijk vaak een combinatie van beide. Dus hebben sommige doktoren er gemakshalve type 3 van gemaakt.

  In jou geval is de enige mogelijkheid Insuline om het onder controle te houden. En dat moet je ook overal aangeven. Dus geen standaard Methformine of andere pillen.

  Ben je wel via het AMC naar een diabetes verpleegkundige van het AMC gestuurd? zo niet zou ik er wel om vragen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.