Forums / Bloedsuikerwaarden / Insuline werkt niet meer goed: herkent iemand dit?

josmal
Bijdrager

Insuline werkt niet meer goed: herkent iemand dit?

Ik heb een pomp en spuit bij met een pen novorapid.
Heb periodes dat het goed gaat maar heb ook periodes dat ik kan blijven spuiten maar dat de waarde maar omhoog blijft gaan. Wat ik dan ook doe, er gebeurt uren niets. Gevolg is dat ik uren lang hoge waardes heb. Ze hebben nu ook metformine erbij gedaan maar zelfs dat help niet. Wat ik ook doe, ik spuit dan zoveel eenheden, soms over de 200 ml. Ik word er gek van. Ook volg ik een koolhydraatarmdieet. Het ziekenhuis heeft er niet goed antwoord op, alleen dat ik super resistent ben. Ik heb van alles geprobeerd, op verschillende plaatsen naaldje geplaatst. Ik zelf heb het idee dat mijn lichaam deze insuline niet meer pakt. Het ziekenhuis wil me geen andere soort geven, ze zeggen dat ze allemaal hetzelfde werken. Zijn er meer mensen hier die dit herkennen??

 • Daniel
  Bijdrager

  Herkenbaar, zie mijn geplaatste topic bericht op het forum

  Sterkte

 • BertR
  Bijdrager

  Josmal, je zal waarschijnlijk 200 eh bedoelen en geen 200 ml.
  Ik ben ook zeer insulineresistent en dat resulteert op sommige dagen in ongeveer 50% meer insulinegebruik. Voor mijn situatie werkte metformine ook niet. Wel heb ik geconstateerd dat naar mate er meer vet in maaltijden zit, het insulineverbruik beduidend hoger moet zijn om, veel langzamer dan verwacht en gewenst, een hyper omlaag te krijgen.
  Als je geen voelbare spuitplekken hebt dan zit er denk ik niets anders op dan nagaan of er mogelijk een relatie is tussen de mate van resistentie en voeding.
  Vanwege de moeizame regeling heb ik de 2/4/6-regel links moeten laten liggen toen ik nog met de pen spoot. Tegenwoordig regelt OpenAps mijn insulinepomp en gaat er soms binnen één uur 2-3 eh extra insuline extra in om de resisentie te lijf te gaan.

  Groet,

  Bert

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.