Issues op de werkvloer?

Gea is HR adviseur bij Diabetesvereniging Nederland. De combinatie diabetes en werk is voor haar dagelijkse kost.

GeaDVN
Bijdrager

Issues op de werkvloer?

Kun jij met jouw diabetes voluit werken? Dat wordt mij regelmatig gevraagd. Mijn antwoord: ja,  en openheid is daarbij de sleutel.

Zo sprak ik laatst iemand die te horen kreeg dat hij maar ander werk moest zoeken

Ik geef duidelijk aan wat ik nodig heb om mijn werk goed te kunnen doen. Zoals ruimte om later te beginnen als ik vanwege een hypo een korte nacht heb gehad. Natuurlijk realiseer ik me heel goed dat ik bof met mijn werkgever en collega’s, die als geen ander weten wat diabetes is. Bij andere werkgevers waar dat niet zo was, legde ik uit wat het inhoudt. Gelukkig heb ik daar ook nooit te maken gehad met onbegrip of een gebrek aan balans.

Onvoorstelbaar
Ik krijg regelmatig telefoontjes van mensen die daar wel mee worstelen. Bijvoorbeeld omdat ze onder werktijd maar doorgaan en hun bloedglucosewaarden niet meten. Met vermoeidheid tot gevolg. Of omdat ze uit angst voor mogelijke reacties alles alleen willen oplossen, zonder collega’s erbij te betrekken.

Soms is die angst helaas gegrond. Zo sprak ik laatst iemand die te horen kreeg dat hij maar ander werk moest zoeken, toen hij een probleem aankaartte. Ik vind dat een onvoorstelbare reactie. In de nieuwe Diabc lees je verhalen over issues op de werkvloer en wat de geïnterviewden deden om het probleem op te lossen.

Deze en andere verhalen zijn mijn drijfveer, en die van DVN, om DiabetesWerkwijzer op te richten. Voluit werken met diabetes kan, daar ben ik echt van overtuigd. Alleen heb je daar soms hulp bij nodig.

Tags: 

Deel deze post:

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.