Forums / Oproepen / Jonge slanke mensen met diabetes type 2.

Coco
Bijdrager

Jonge slanke mensen met diabetes type 2.

Ik ben 33, weeg 62 kg bij 1.69 cm. Ik eet niet bepaald ongezond, en ik doe aan de nodige lichaamsbeweging. Toch heb ik type 2.bij de diagnose had ik een HbA1C van 114. Ik ben getest op Lada, maar had geen Antistoffen. Ik heb insuline nodig om de glucose binnen de normaalwaarden te houden. Ik spuit 4x daags Novorapid en Insulatard voor de nacht. Gelukkig kan ik de suikertjes daarmee goed houden en zat ik drie maanden na de diagnose op een HbA1C van 44. Uiteraard ben ik daar heel blij mee.
Ik ben heel benieuwd of er meer jonge (slanke) mensen in dit schuitje zitten.

Tags: 

 • M.vanHoorn
  Bijdrager

  Hallo Coco,
  Zit diabetes type 2 in de familie?
  Misschien ben je erfelijk belast.
  Ik heb zelf wel Lada. Misschien zijn er anderen die hetzelfde als jij hebben. (jong, slank, type 2)
  Het is natuurlijk wel balen, dus sterkte ermee.

 • kellyh82
  Bijdrager

  Hallo Coco,

  Ik zit in hetzelfde schuitje. 35 jaar niet te zwaar. Sport 4 keer in de week en eet gezond. Toch kreeg ook ik de diagnose diabetes type 2. Inderdaad ook getest op Lada. Ook geen antistoffen. Mijn HBA1C was gelukkig niet zo hoog en ik heb alleen 2 maal daags de metformine. En met een koolhydraatbeperte levensstijl heb ik het nu aardig onder controle. Ik ben we even een tijdje ondersteboven geweest van deze diagnose gezien het feit dat ik al erg gezond leefde. Erfelijkheid speelt hierbij dus een grote rol.

  Gr. Kelly

 • Merel1975
  Bijdrager

  bepaalde medicatie kan ook zorgen dat als diabetes in de familie zit het eerder zich uit en of je dan slank of dik bent maakt niet veel uit.
  Een van de middelen is bv prednison.
  Ik gebruik dat al tig jaar standaard voor mijn astma, dit is een van de triggers bij mij geweest.
  Ook zie ik nu met spuiten dat als ik een stoot kuur van de prednison krijg er niet tegen op te spuiten valt. Dan zit ik ondanks zelfde eten(als in gewone tijden) dubbele dosissen van insuline nog altijd in de 10 tot 20 waardes.
  En zo zijn er blijkbaar wel meer medicijnen die deze invloed kunnen hebben.
  Misschien eens iets om uit te zoeken?

 • SusannedH
  Bijdrager

  Ben je getest op MODY? Bij mij in de familie komt heel veel type 2 diabetes voor, bij jonge en slanke mensen. Na DNA tests bleek dat meerderen van ons MODY 3 hadden. Ik heb bij mijn internist een DNA test gevraagd. Dat hebben ze opgestuurd naar het LUMC, waar ze de tests uitvoeren (groot specialistenteam daar).
  Ik kon daarna voor het grootste deel van de insuline af: ik hoef nu nog maar 1x langwerkende insuline te spuiten en slik 2 tabletjes gliclazide per dag.

  Misschien zou je dat nog kunnen vragen.

  Succes!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.