Forums / Nieuw met diabetes / Knelpunten in het zorgproces

Minna.RS
Bijdrager

Knelpunten in het zorgproces

Wat zijn eventuele knelpunten van het zorgproces die patiënten met diabetes type 1 ervaren?

Tags: 

 • Yvonne
  Bijdrager

  Wat is de achtergrond van deze vraag?

  • Minna.RS
   Bijdrager

   Beste Yvonne, ik ben bezig met een project om het zorgproces van patiënten met diabetes type 1 te verbeteren. Hiervoor hebben wij 3 interviews afgenomen met patiënten, maar wij vinden het belangrijk om de mening van meer patiëten te horen. Vandaar de vraag, of u eventuele knelpunten ervaart in het zorgproces.

 • Gottfried
  Bijdrager

  Inderdaad, wel een beetje kort door de bocht zeg………..

  Zal wel weer iemand zijn die een scriptie “moet maken”.

 • inahbp
  Bijdrager

  Ik wil betaald krijgen voor de zorg die ik mezelf lever. Het is een extra baan die ik naast mijn reguliere werk heb. Het knelpunt is dus dat zorgverleners betaald worden voor de zorg die zij leveren aan anderen, maar als je zorg aan jezelf levert, dan levert dat niks op! Moet elk jaar “eigen bijdrage” ophoesten en heb niet de keuze mijn zorgverzekering op een hogere eigen bijdrage te zetten (zoals zo vaak wordt aanbevolen in de media als het zorgverzekeringscircus aan het einde van het jaar weer losbarst). Daarnaast wordt vervanging van essentiële onderdelen van mijn lichaam die niet functioneren (de registratiefunctie van de betacellen), in de vorm van glucosensoren, niet vergoed via de zorgverzekering.
  Een ander knelpunt is dat zorgverleners bijzonder weinig begrijpen van de behandeling van type 1 diabetes, maar dat niet durven toegeven of niet WETEN dat ze heel weinig weten. Zorgverleners zijn dus onwetend over hun onwetendheid!
  Hoe ga je deze knelpunten oplossen Minna.RS?

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.