Forums / Bloedsuikerwaarden / Kortademig bij te hoge bloedsuiker

Moni77
Bijdrager

Kortademig bij te hoge bloedsuiker

Hey hallo,

Ik ga ermee naar mijn diabetesverpleegkundige hoor. Maar ik wou toch even de vraag stellen of er anderen zijn die hier ook last van hebben. Er lijkt niet veel info over… Behalve bij diabetes type 2 en ik heb 1.

Ik word namelijk heel benauwd bij een te hoge bloedsuiker. Een jaar geleden had ik hier geen last van, het is iets van de laatste maanden om eerlijk te zijn, want tegenwoordig gaat het eigenlijk heel erg goed met mijn waardes.

Als ik nu een waarde heb boven ongeveer 12.0, word ik erg kortademig en benauwd. Als ik hieronder zit heb ik hier nooit last van. Het maakt niet uit wat ik voor een activiteit doe, sporten of stil zitten. Maakt geen verschil. Als ik boven die 12.0 kom, krijg ik er last van. Het is een beetje een nieuw ding want hiervoor had ik er geen last van. Dan werd ik gewoon chagrijnig, veel plassen en drinken etc. Dit is heel nieuw.

Iemand dezelfde ervaring?

Groetjes Claudia

 • Sandy-Adia
  Bijdrager

  Ja, ik heb hetzelfde. Heb het ook aangegeven bij de diabetesverpleegkundige en de internist. Ze hebben het beide genoteerd maar verder heb ik er niets over gehoord.

 • Elly
  Bijdrager

  Ik heb het een tijdje gehad, met ademhalingstechniek was ik er weer gauw vanaf (ik gaf toen nog yogales).

 • silvia
  Bijdrager

  Hallo claudia

  Ik leef zo met je mee, ik heb diabetes type 2 ben 38 jaar. Heb het sinds een jaar, erfelijk in mijn geval.
  Ik ben sinds 3 weken ook erg benauwd en kortademig. Had geen idee dat het van de hoge suiker gehalte afkwam. Na controle bleek ik 22.3 te hebben. Nu heb ik een extra pilletje bijgekregen, en over 2 weken weer naar de diabeet verpleegkundige. Vandaag bloed afgenomen, dus ben heel benieuwd. Heel veel sterkte

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.