Forums / Nieuw met diabetes / Leven met polyneuropathie deel II

Ruud
Bijdrager

Leven met polyneuropathie deel II

Omdat het oude forum “leven met polyneuropathie” wat begon vol te raken na bijna tweeduizend berichten heb ik maar even deel II aangemaakt.

Als u nog oude berichten wilt nalezen kunt u terecht op

http://www.diabetestrefpunt.nl/bericht/leven-met-polyneuropathie

 • Ruud
  Bijdrager

  Bert, om de zaak weer vlot te trekken hierbij deel II

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ruud bedankt voor jou inzet groet Bert

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ruud word dit ook bekend gemaakt aan de andere forum vrienden groet Bert

 • Ruud
  Bijdrager

  Dat is al gebeurd Bert. Kijken of deze beter werkt.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  We zullen kijken Ruud we weten het pas bij de tweede bladzijde /

 • marit
  Bijdrager

  Bedankt voor de waarschuwing. Ben net met de hond naar de pukster geweest, blijft niets meer van over, is nu zo een klein hondje.

  Gisteren had ik voor Casper een pens kluif, wat ik altijd buiten geef omdat het zo ruikt. Gisteravond zagen we ineens een vos in de tuin die zich eens lekker een paar keer omrolde op het kunstgras en er vervolgens met het restant van casper zijn kluif vandoor ging. Kun je nagaan hoe goed ze kunnen ruiken.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  marit de hond soortige hebben als dier het besten reuk en gehoor hun gezicht vermogen is minder groet Bert

 • Ruud
  Bijdrager

  Lijkt me wel mooi Marit, een vos in de tuin, maar bij jullie is het een plaag dacht ik. Wij hebben hier alleen maar reigers die proberen de vijver leeg te vissen. Die vissen van mij zijn gelukkig veel te groot voor meneer. Je kunt de hond ook af en toe verse pens geven.

  Vandaag afspraak APK gemaakt. En met de handicap moet je dus altijd iemand regelen die je ophaalt en daarna weer brengt. Vind ik nooit leuk om te doen, maar kom daar niet onderuit. Dat red ik niet met de rollator.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ruud ik krijg bij mijn garage als ik dat wil een gratis auto mee maar ik wacht altijd Fred Janssen Naarden ik hebt nog nooit zo fijne garage mee gemaakt groet Bert

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Rapporteer
  Profielfoto van maarizmaariz
  Deelnemer
  WAARSCHUWING !

  (Ik weet niet waar elders te plaatsen)

  Bericht 12 mei 2016 van CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen)

  Betreft: Belangrijke risico-informatie Canagliflozine-bevattende geneesmiddelen Invokana® (canagliflozine), Vokanamet® (canagliflozine, metformine) en het risico op amputaties van de onderste ledematen (hoofdzakelijk van de teen)

  Bij gebruik van canagliflozine (Invokana) en canagliflozine samen met metformine (Vokanamet) is in een studie een verhoogd aantal amputaties van met name de teen waargenomen. Het risico is laag, maar wel hoger dan bij diabetespatiënten die deze middelen niet gebruiken. In twaalf eerdere studies werd dit risico niet gezien
  Zie de bijlage:
  geneesmiddelen/documenten/brieven/2016/05/02/dhpc-canagliflozine/160502-dhpc-canagliflozine.pdf

  Nieuw risico bij gebruik Invokana en Vokanamet
  Bij gebruik van canagliflozine (Invokana) en canagliflozine samen met metformine (Vokanamet) is in een studie een verhoogd aantal amputaties van met name de teen waargenomen. Het risico is laag, maar wel hoger dan bij diabetespatiënten die deze middelen niet gebruiken. In twaalf eerdere studies werd dit risico niet gezien.

  Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) benadrukt dat routinematige voetzorg bij patiënten belangrijk is. Bij patiënten die eerder een amputatie hebben gehad of aan een vaataandoening lijden, is regelmatige controle extra relevant. Verder wordt geadviseerd om alert te zijn op tekenen en symptomen van uitdroging en zoutverlies. Voldoende drinken helpt daarbij.

  Bij patiënten met complicaties aan de benen en/of voeten, zoals een huidzweer of weefselsterfte moet overwogen worden om de behandeling te stoppen.

  Invokana en Vokanamet zijn bloedglucoseverlagende middelen. Deze geneesmiddelen worden gebruikt door volwassenen om type 2-diabetes te behandelen. Het werkt door te zorgen dat er meer suiker uit het lichaam wordt verwijderd met de urine. Dit verlaagt de hoeveelheid suiker in het bloed.

  De firma Jansen-Cilag heeft over dit onderwerp een brief verstuurd, een zogenaamde Direct Healthcare Professional Communication (DHPC). De brief met deze belangrijke risico-informatie is in overleg met het CBG en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gestuurd naar internisten, diabetologen, endocrinologen, intensivisten, anesthesiologen, SEH-artsen, geriaters, huisartsen, diabetesverpleegkundigen, (ziekenhuis)apothekers en alle genoemde specialismes in opleiding.

  Het signaleren en analyseren van bijwerkingen gedurende de gehele levenscyclus van een geneesmiddel wordt geneesmiddelenbewaking of farmacovigilantie genoemd. Dit is een kerntaak van het CBG. In geval van urgente en/of belangrijke veiligheidsissues worden medische beroepsbeoefenaren door middel van een DHPC op de hoogte gebracht.

  Bron:
  Apothekersnieuws

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ruud deze collega weet schijnbaar niet waar hij moet wezen misschien kan jij hem ook de link sturen groet Bert

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Het Medicijnjournaal, april 2016

  In dit medicijnjournaal is onder andere aandacht voor het beleid bij leverschade door geneesmiddelen en voor de uitkomsten van een grote klinische studie naar een nieuw middel bij diabetes mellitus type 2.

  Video op YouTube:

 • Ruud
  Bijdrager

  Bert, ik word meestal netjes thuis gebracht bij een APK en weer opgehaald. Maar soms gaat dat gepaard met veel gezucht en gesteun. En daar heb ik geen zin in.

  Ik probeer Maariz te wijzen op dit nieuwe draadje maar dat is nog niet gelukt.

 • Ruud
  Bijdrager

  Marit, als de hond het erg koud krijgt schijnt dit komend jaar erg in te zijn in Zandvoort. De vossen blijven dan ook weg. En gelijk even kijken of de plaatjes het ook nog doen. :-)

  Image and video hosting by TinyPic

 • Ruud
  Bijdrager

  Dat werkt dus ook nog goed.

 • maariz
  Bijdrager

  Hoi Ruud,

  Ik probeer Maariz te wijzen op dit nieuwe draadje maar dat is nog niet gelukt.

  Ik weet echt niet waar je nu op doelt.

  Nog iets;
  Er zijn enorm veel pagina’s over dit onderwerp, dus weet niet of het al ter sprake is gekomen, maar…
  heb jij ooit iets gelezen over ruggenmergstimulatie ter behandeling van polyneuropathie ?

 • bertvaneck
  Bijdrager

  dit is het nieuwe draadje maariz waar je nu in schrijf het is niet zo moeilijk er staat
  Reactie: Leven met polyneuropathie deel II groet Bert

 • maariz
  Bijdrager

  OK Bert

  Bedankt !

  Maar ik heb nog een paar opmerkingen;
  – hoe log ik nu uit ? (kan het niet meer terug vinden waar op te klikken)
  – jammer dat ik niet meer via mijn iPhone kan meelezen

 • bertvaneck
  Bijdrager

  maariz onder de tekst staat niet meer volgen daar druk je op dan ben je uitgelogd voor dit onderwerp groet Bert

 • marit
  Bijdrager

  Ik mis hier trouwens de knop naar laatste bericht. We zijn al op pagina 2.

  Leuk plaatje Ruud.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  marit je zit nu automatische op de laatste bladzijde groet Bert

 • Ruud
  Bijdrager

  Maariz, ik heb gelezen over ruggenmergstimulatie. Ik heb nog niet gelezen dat mensen daar baat bij hadden. Dit deel II ben ik gestart omdat er prolemen waren op het vorige draadje. Het forum werkt ook goed op het notebook merk ik.

  Of het verder goed werkt weet ik niet.

 • marit
  Bijdrager

  Net bij de internist geweest voor half jaarlijkse kontrole. Hij vond het Hba1c goed, was 52. Helaas wel wat eiwit in urine en iets verhoogd kreatinine. Moet ik over drie maanden weer prikken. Ik heb dit al een keer eerder gehad maar hopen dat het weer weggaat.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  marit ik moet om half twee bij de diabetesverpleegkundige voor de bloed uitslagen maar marit je suiker waarde zijn mooi groet Bert

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ruud ik hebt daar nog nooit van gehoord groet Bert

 • Ruud
  Bijdrager

  Marit, klinkt toch wel goed. Ik moest eerst wel even googlen om alles te begrijpen. Had geen idee wat kreatinine was. Nu wel.

 • Elly
  Bijdrager

  Ruggenmerg stimulatie is met de TENS. http://www.neuropathie.nu/plakker-electrostimulatie-tens-/

  Of het helpt weet ik niet, bij mij niet in ieder geval.

 • Ruud
  Bijdrager

  Elly, ik heb meerdere mensen “gesproken” via fora die het geprobeerd hebben. Ik ben nog geen positieve reactie tegengekomen. Veel behandelingen geven wel tijdelijk wat verlichting. Die oplossing zoek ik niet. Je gaat dan steeds weer terug naar de oude pijn situatie.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ik ben net weer thuis van het M.C Ziekenhuis me lang termijn suiker was van 9.2 nu naar 7.2 door 6 weken dieet en ik was 5,1 kilo kwijt dus hier zit een tevreden mens Bert.

 • Elly
  Bijdrager

  Mooi Bert, houden zo!

 • bertvaneck
  Bijdrager

  elly bedankt het is zo fijn om daar heen te gaan het is net als bij Fred storm vroeger ik ging blij naar huis groet Bert

 • maariz
  Bijdrager

  Ruggenmerg stimulatie is met de TENS. http://www.neuropathie.nu/plakker-electrostimulatie-tens-/

  Of het helpt weet ik niet, bij mij niet in ieder geval.

  Sorry, maar die bedoel ik niet.
  Ik zal de info hieronder plaatsen (weet niet of het hier al ergens vermeld is)

  Het gaat om dit Nederlands onderzoek in 2014 door UMC Maastricht.
  Onderaan staat de link naar volledig artikel in Diabetes Careiver:

  Ruggenmergstimulatie kan intense pijn verlichten bij patiënten met suikerziekte.
  Onderzoekers van Maastricht UMC+ hebben een nieuwe pijnbehandeling gedurende een half jaar succesvol klinisch getest bij diabetespatiënten.
  Met behulp van ruggenmergstimulatie konden de wetenschappers de intense pijn van patiënten met suikerziekte zowel overdag als ’s nachts verlichten in tegenstelling tot slechts het gebruik van medicatie.
  “Deze behandeling kan de kwaliteit van leven dan ook aanzienlijk verbeteren”, zegt projectleider prof. dr. Maarten van Kleef. De resultaten verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift Diabetes Care.

  Diabetes is een aandoening die wereldwijd zo’n 180 miljoen mensen treft. Naar schatting een vijfde van de patiënten krijgt te maken met zogeheten polyneuropathie.
  Onder andere brandende en voortdurende pijn en tintelingen in met name handen en voeten zorgen voor een grote negatieve impact op de kwaliteit van leven.
  Zo hebben mensen door de intense pijn vaak moeite om ’s nachts bijvoorbeeld de slaap te vatten. Medicatie heeft in de meeste gevallen nauwelijks tot geen effect.

  Tijdens het onderzoek kregen 17 patiënten zes maanden lang ruggenmergstimulatie.
  Voor deze behandeling wordt een elektrode tegen het ruggenmerg aan geplaatst, waar zenuwuiteinden gestimuleerd kunnen worden.
  In dit gebied wordt namelijk ook de sensatie van pijn overgedragen.
  Een elektrisch stroompje kan ervoor zorgen dat de pijnprikkels op die plek juist onderdrukt worden.
  Met een kleine afstandsbediening kan de patiënt zelf de intensiteit van het stroompje bepalen.
  Bij bijna twee derde van de patiënten bleek de behandeling over de periode van een half jaar uiteindelijk succesvol te zijn.

  Ruggenmergstimulatie zorgde ervoor dat zowel overdag als ’s nachts de pijn aanzienlijk verlicht werd.
  Dit in tegenstelling tot de patiënten in de controlegroep die enkel medicatie kregen toegediend en geen enkele pijnverlichting ervaarden.
  “Doordat ruggenmergstimulatie de pijn ook ’s nachts verminderde hadden deze patiënten ook weer een betere nachtrust”, zegt onderzoekster Rachel Slangen.
  “Om de effectiviteit van de behandeling nog verder te verbeteren en risico’s, zoals technische complicaties en infecties, te verminderen is het essentieel om verder klinisch onderzoek te verrichten.
  Onze resultaten bieden diabetespatiënten in ieder geval perspectief op een pijnverzachtende toekomst.”
  http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=17344

  Pijnbehandeling bij diabetes binnen handbereik
  Ruggenmergstimulatie kan intense pijn verlichten bij patiënten met suikerziekte

  MAASTRICHT, 5 november 2014 –
  Onderzoekers van Maastricht UMC+ hebben een nieuwe pijnbehandeling gedurende een half jaar succesvol klinisch getest bij diabetespatiënten.
  Met behulp van ruggenmergstimulatie konden de wetenschappers de intense pijn van patiënten met suikerziekte zowel overdag als ’s nachts verlichten in tegenstelling tot slechts het gebruik van medicatie.
  “Deze behandeling kan de kwaliteit van leven dan ook aanzienlijk verbeteren”, zegt projectleider prof. dr. Maarten van Kleef.
  De Maastrichtse wetenschappers publiceren hun resultaten in het wetenschappelijk tijdschrift Diabetes Care.
  http://www.mumc.nl/actueel/nieuws/pijnbehandeling-bij-diabetes-binnen-handbereik

  Hier de link naar het volledig artikel:
  Spinal Cord Stimulation and Pain Relief in Painful Diabetic Peripheral Neuropathy:
  A Prospective Two-Center
  Randomized Controlled Trial
  http://care.diabetesjournals.org/content/diacare/37/11/3016.full.pdf

  • maariz
   Bijdrager

   Volgens mij is er in Twente een soortgelijk onderzoek gedaan.

   Klopt en daar refereert Neuropathie.nl aan:
   http://www.neuropathie.nu/overige/electrical-spinal-cord-stimulation-scs.html

   Maar dat onderzoek is uit 2009;

   Effect and safety of spinal cord stimulation for treatment of chronic pain caused by diabetic neuropathy
   Alleen abstract te lezen:
   http://www.jdcjournal.com/article/S1056-8727(07)00112-2/abstract

   Hier nog een nieuwe studie met medicatie in Japan uitgevoerd:
   Journal of Diabetes Research
   Volume 2016 (2016), Article ID 5383797, 8 pages
   http://dx.doi.org/10.1155/2016/5383797

   Clinical Study – volledig artikel met medicijn Ranirestat

   Effect of Ranirestat on Sensory and Motor Nerve Function in Japanese Patients with Diabetic Polyneuropathy: A Randomized Double-Blind Placebo-Controlled Study
   5. Conclusions

   As compared with placebo, ranirestat administered to Japanese DPN patients at a once-daily dose of 20 mg for 26 weeks significantly improved summed sensory NCV. A subgroup analysis revealed that treatment with ranirestat led to significant improvement in clinical signs (i.e., increased the sensory test domain score of the mTCNS). There was no particular safety problem. These findings indicate the effectiveness of ranirestat on DPN. However, this study aiming at proof-of-concept was limited by its short-term treatment duration and small number of patients. Further studies are needed to establish the efficacy of ranirestat in the treatment of DPN.
   http://www.hindawi.com/journals/jdr/2016/5383797/

 • Elly
  Bijdrager

  Het lijkt op de beschrijving van de PENS. Kijk even op dezelfde link. Op die site staat de PENS methode beschreven.
  Is het dat ook niet, dan zou ik niet weten wat er verder bedoeld wordt.

 • Ruud
  Bijdrager

  Maariz, die publicatie is van eind 2014. Weet jij of daar een vervolg aan is gegeven? Of is het bij die test gebleven?

  Het spierziektecentrum van het UMC in Maastricht heeft op zijn site veel informatie staan over dunnevezelneuropathie. En vooral duidelijk en opvallend goed leesbaar.

  http://www.spierziektencentrummaastrichtumc.nl/#

 • marit
  Bijdrager

  Fijn Bert, resultaat van je inspanning.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  zeker Ruud loon naar werken /Bert

 • maariz
  Bijdrager

  Maariz, die publicatie is van eind 2014. Weet jij of daar een vervolg aan is gegeven? Of is het bij die test gebleven?

  Waar Elly op doelt is – misschien ? – een eigen onderzoek c.q. behandelmethode ?.

  Maar UMC is een wetenschappelijk onderzoek want deze was ook aangemeld als clinical trial.
  Ik heb vorig jaar meegedaan aan de Victoza studie wat ook een clinical trial is.
  (onderzoek werking insuline op de hartspier)
  Van de arts weet ik dat clinical trials vooraf aangemeld moeten worden en – ongeacht of het positief of negatief is – de uitkomsten altijd gemeld moeten worden.
  En aangezien dit gepubliceerd is in het Diabetes Journaal moet er dus meer info zijn.


  Dit is het VERVOLGONDERZOEK

  Sustained Treatment Effect of Spinal Cord Stimulation in Painful Diabetic Peripheral Neuropathy: 24-Month Follow-up of a Prospective Two-Center Randomized Controlled Trial

  Department of Anesthesiology and Pain Medicine, Maastricht University Medical Centre, Maastricht, the Netherlands
  2Department of Internal Medicine, Maastricht University Medical Centre, Maastricht, the Netherlands
  3Department of Neurology, Maastricht University Medical Centre, Maastricht, the Netherlands
  4Department of Clinical Epidemiology and Medical Technology Assessment, Maastricht University Medical Centre, Maastricht, the Netherlands
  5CAPHRI School for Public Health and Primary Care, Maastricht University, Maastricht, the Netherlands
  6Department of Anesthesiology, Pain and Palliative Care, Radboud University Nijmegen Medical Centre, Nijmegen, the Netherlands
  7Department of Anesthesiology, Free University of Amsterdam, Amsterdam, the Netherlands
  Corresponding authors: Maarten van Beek, m.vanbeek@maastrichtuniversity.nl, and Maarten van Kleef, maarten.van.kleef@mumc.n

  http://care.diabetesjournals.org/content/diacare/38/9/e132.full.pdf

  Misschien zou jij zelf contact kunnen opnemen met het UMC ?
  Deze zijn van de 1e artikel uit 2014.
  Corresponding authors:
  Rachel Slangen, rachel.slangen@gmail.com,
  and Maarten van Kleef, maarten.van.kleef@mumc.nl.

  .

 • Ruud
  Bijdrager

  Zover ik weet (hier spreekt de leek) worden er bij de Tens methode elektroden geplaatst (geplakt) op de pijnlijke plek. Meestal de voeten. Die geven signalen af aan de hersenen die er voor moeten zorgen dat die “in de war raken” en de pijn laten verminderen.

  En ik dacht dat de methode die gehanteerd werd in Maastricht er op gericht was dat de elektroden in of vlak op de ruggenmerg gemonteerd werden met het doel de pijnsignalen helemaal of gedeeltelijk te blokkeren. Nogmaals dat dacht ik als leek. Volgens mij is er in Twente een soortgelijk onderzoek gedaan.

  Bij beiden methoden is het geheel continue elektronisch in te stellen.

  Een belletje en een mail naar het UMC in Maastricht is geen probleem. Ik zal dat morgen even doen.

  Bert goed om te lezen dat je bezoek aan het ziekenhuis positief was.

 • Ruud
  Bijdrager

  Maariz, het mailtje ligt er ondertussen. Ik zal er morgen even over bellen.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ruud bedankt voor jou reactie ik was zeker blij en ik ga door met mijn dieet en maariz ik spuit al victoza vanaf 2011 en hebt nooit geen problemen gehad ik spuit 1.8 dat is het maximum wat je per dag mag spuiten ook nooit last gehad van diarree groet Bert

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Goeden morgen ik hebt vandaag een uitnodiging gekregen om mee te doen bij een onderzoekt ter voorkomen van Alzheimer er zit een nadeel aan ik moet naar Utrecht ik hebt in het verleden jaren met dit onderzoek bedrijf samen gewerkt groetjes Bert

  Image and video hosting by TinyPic

 • Ruud
  Bijdrager

  Maariz, de reactie: het eerste deel van het onderzoek (UMC Maastricht) is inmiddels afgesloten. Momenteel worden de geïmplanteerde patiënten nog opgevolgd om te kijken wat de resultaten op langere termijn zijn. 

  In Nederland zijn er centra die ruggenmergstimulatie toepassen. Je kunt een verwijzing aan de huisarts vragen om een afspraak te maken op de pijnpolikliniek van één van deze centra. Een arts zal dan moeten beoordelen of je een geschikte kandidaat bent voor ruggenmergstimulatie.

  Dus het kan nog wel.

  Ga je meedoen Bert?

 • Ruud
  Bijdrager

  Elly, ze hebben het over geïmplanteerde patiënten. Bij Tens worden er elektroden geplakt.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ruud jij bedoelt dat onderzoekt in Utrecht ja dat doe ik hebt in het verleden 6 jaar mee gedaan en een internist die verbonden is aan dat bedrijf was de assistent van Fred storm van het Antonius ziekenhuis Utrecht en hij is nu al meer dan 12 jaar onze huisvrienden hij komt van oorsprong uit Irak en hij werkt af toe ook nog voor het Antonius ziekenhuis voor onderzoekt programma’s en als ik iets hebt of mijn vrouw dan kan ik hem bellen en langs komen groet Bert

 • Ruud
  Bijdrager

  De behandeling van ruggenmergstimulatie in het St Antonius ziekenhuis in Utrecht:

  Eerst de proefbehandeling

  Om te voorspellen of de behandeling succesvol zal zijn wordt in eerste instantie alleen een elektrode in de rug ingebracht. Dit gebeurt op de operatiekamer onder plaatselijke verdoving en een lichte vorm van narcose. Er wordt met een naald een elektrode ingebracht. De elektrode wordt door de huid naar buiten geleid en aangesloten op een zenuwstimulator. Tijdens de implantatie wordt meerdere malen gevraagd of er tintelingen ontstaan op de plaats waar normaal gesproken de pijn zit en of de tintelingen aangenaam zijn. Als de goede plaats is gevonden, wordt de elektrode vastgemaakt en mag u terug naar de afdeling, waar u een nacht moet blijven liggen om verschuiven van de elektrode te voorkomen. Op de afdeling krijgt u een eigen zenuwstimulator. In de week die hierop volgt wordt bepaald of de behandeling een goede verbetering geeft en een definitieve implantatie van een inwendige zenuwstimulator gewenst is. Hiervoor moet een pijndagboek worden bijgehouden.
  Definitieve implantatie

  De implantatie van de inwendige zenuwstimulator gebeurt op de operatiekamer, eveneens met plaatselijke verdoving en een licht slaapmiddel om te ontspannen. De zenuwstimulator wordt verbonden met de eerder geplaatste onderhuidse elektrode. Meestal wordt de stimulator onderhuids in de bovenrand van de bil of in de onderbuik geplaatst. Na de ingreep zal de pijnconsulente uitleg geven over de bediening van de zenuwstimulator met de afstandsbediening. Bedrust, zoals bij de proefstimulatie, is niet meer nodig tenzij ook een nieuwe elektrode is geplaatst. 

  Toeval Bert het St Antonius ziekenhuis. Die “Irakese” internist heeft hart voor de zaak. Met de dokters service zoals die alleen vroeger bestond.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ruud hij belde mijn vanochtend op hoe de uitslagen waren hij is moslim maar een met een goud hart en zijn vrouw ook en zeer kundig groet Bert

 • marit
  Bijdrager

  Fijn zo een huisvriend Bert.

  Zou mooi zijn als zo een electrode de pijn zou kunnen verminderen zeg. Hoe zit het dan met de spieren heeft het daar dan ook invloed op? Of alleen opmde pijn?

 • Ruud
  Bijdrager

  Ze zoeken de baan op waardoor de pijnsignalen van de voet lopen in de ruggenwervel. En die proberen ze te blokkeren of te verminderen. Ik had er al eerder van gehoord maar dacht dat ze hiermee ook gestopt waren. Niet dus. Het heeft verder niets met de spieren te maken.

  Vandaag zoonlief aan gordijnen en zo helpen voor zijn nieuwe huis in Amsterdam, auto APK en slaapkamer afmaken met witte plinten met daarin alle leidingen. Dan is die ook bijna klaar. En ondertussen weer de beurs in de gaten houden. Leuke hobby vanachter de computer.

  Daarna even zoeken of ik mensen kan vinden die baat hebben gehad bij deze behandeling. Ik dacht dat ik iemand voorbij had zien komen die deze behandeling gehad had. Maar die was niet enthousiast.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  marit zeker als ik een vraag hebt of hulp vraag dan is hij er maar van mijn kant ook we helpen elkaar hij is ook met zijn gezin bij ons geweest in Spanje 10 dagen groet Bert

 • bertvaneck
  Bijdrager

  het is Ruud een tijd om je rustig te houden op de beurs het is komkommer tijd ik hebt een paar maanden geleden toen de beurs de Ax boven de 453 stond opruiming gehouden en ik dacht hebben is hebben en krijgen is een gok ik wacht nu tot na de vakantie september hoe het dan is groet Bert

 • Elly
  Bijdrager

  Ik heb vanmorgen mijn wekelijkse paardrij uurtje gehad. Weinig zon, niet al te koud, kortom, genieten !
  En ik kam zowaar makkelijker op het paard als de vorige keer. De aanhouder wint !!

 • marit
  Bijdrager

  Je wordt nog helemaal soepel Elly!

  Ruud het is misschien net als die pijnbestrijding middels injecties in de zenuwbanen, bij de een werkt het perfect de ander heeft er geen baat bij. Denk dat je het alleen weet door het te proberen.
  Ik ben toch benieuwd als de pijn verbeterd dan ook niet de aansturing van de spieren wat verbeterd.

 • bertvaneck
  Bijdrager

  elly wat is paarden sport leuk ik ga er niet meer boven op maar rij met mijn oude sulky die hebt ik staan bij onze dochter in Elburg en dan ga ik met haar en een dochtertje naar het bos toe zei woont 4 kilometer van het bos af ik krijg pijn in mijn rug als ik er boven op zit groet Bert

 • Ruud
  Bijdrager

  Bert, als de beurs beweegt kan ik daar gebruik van maken. Naar boven of naar beneden. Leuke hobby tussen het klussen door. Vanochtend de 250ste transactie van dit jaar gedaan. Ik werk met slechts 10 fondsen (AEX en Nasdaq). Ik volg de beurzen al veertig jaar, dus ik weet er wel iets van. Toen ik werkte liet ik het actieve deel altijd doen. Maar keek altijd mee over de schouders zeg maar.

  Elly goed om te lezen dat het makkelijker ging. Stukje vooruitgang?

  Marit, waar ik “bang” voor ben bij dat soort methodes is dat het hele gevoel weg gaat. En als je geen prikkels krijgt kan je ook niet meer lopen. Ik heb een keer een middel geprobeerd, heerlijk de pijn was weg. Lopen ging ook niet meer, net of je dronken was. De voeten gaven geen signalen meer af. De spieren, op de binnenkant van mijn hand na, zijn allemaal qua uiterlijk nog goed.

 • marit
  Bijdrager

  Dat is inderdaad ook geen oplossing. Wat ik uit het verhaal van het Antonius begreep wordt het niet geblokkeerd maar krijg je een prikkelende sensatie die de pijn overstijgd.

 • Ruud
  Bijdrager

  Je omschrijft het wel erg leuk Marit. Jij kan zo de verkoop in :-)

 • Elly
  Bijdrager

  Probeer handen en spieren goed te houden Ruud! Mijn handen zien er uit of ik reuma heb. En de meeste spieren zijn geatrofieerd. De meeste mensen denken altijd te weten wat ik hen. reuma! En mijn antwoord is meestal ‘zoiets’.Uitleggen wat neuropathie is is wel een langdradig verhaal..Mij lijkt het niets om via mijn ruggenmerg prikkels te krijgen tegen de pijn. Wat ik er tegen doe lukt behoorlijk goed, al is het geen reguliere manier. En paardrijden helpt ook en is super gezond.

 • Ruud
  Bijdrager

  Dat “rare’ verschijnsel heb ik alleen aan de binnenkant van de handen. De bolling die normaal bij de duim zit is zo goed als verdwenen, heel raar.

  Als ik probeer uit leggen wat ik heb hoor ik vaak “je kan toch naar een andere dokter gaan?”. Misschien weet een ander de oplossing wel. Onder het motto “iedereen die ziek is kan genezen worden”.

  Rij jij buiten in de natuur Elly, of in de bak?

 • bertvaneck
  Bijdrager

  Ruud ik doe het al jaren zo kijk maar in de geschiedenis dat de zomer maanden er altijd malaise is op de beurzen en ik hebt altijd nooit meer dan 40 % belegd in aandelen ik wil geen risico lopen daar ben ik te oud voor ik hebt nu nog 20 % belegt in aandelen bij Randstad mijn oude werkgever groet Bert

 • Ruud
  Bijdrager

  Bert het is een beetje hobby van me. Dat handelen op de dagelijkse golven noemen ze “daytraden” (dagbasis) of “swingtraden” (paar dagen ertussen). Het rendement is goed. En dan sponser ik de reis van mijn kinderen naar Japan een beetje en straks even de gordijnen regelen (lees betalen) voor het nieuwe huis. En de geest blijft zeer scherp. Anders kost het geld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.