Forums / Oproepen / maatje om ervaringen mee te delen

feliciadejong
Bijdrager

maatje om ervaringen mee te delen

Hoi Allemaal,

Mijn naam is Felicia, en ik kom uit Noord-holland, omgeving Amsterdam.
Ik heb Diabetes type 1 sinds mijn 6de jaar en ben ondertussen alweer 24 jaren jong.

Na lang zitten tobben heb ik besloten om hier op zoek te gaan naar een “maatje” om mee te chatten/whatsappen/mailen. Voornamelijk om ervaringen mee te delen en gewoon is met iemand te kletsen die zich echt kan inleven in het leven met diabetes, want we weten allemaal het is niet altijd een pretje helaas…

Deze stap neem ik omdat ik nu al een aardig lange tijd tegen hele hoge muren aanloop (in het ziekenhuis, in mijn directe omgeving, op werk en ga maar door) er is zoveel onbegrip en ik voel aan mezelf dat ik het daardoor nog moeilijker ga vinden om nog gemotiveerd en blij de dag door te komen.

Ik loop nu al een tijd met angsten, ik durf niet te slapen.. bang voor hypo’s door een gebeurtenis een tijd terug, maar mijn hbac1 is veelste hoog! Ook dat brengt angsten met zich mee voor complicaties (ik ben al niet meer complicatie vrij) zo speelt er nog een hoop…

Ik heb een hele lieve moeder die mij altijd steunt en achter mij staat maar vanzelfsprekend zou ze zich nooit helemaal kunnen inleven. en de rest van mijn omgeving maakt het er niet makkelijker op..
Ik ben het soms zat dat mensen er zo gemakkelijk over denken, of mij vergelijken met iemand anders die ze kennen met type 1 waarbij het wel allemaal maar prima gaat. Wij weten als geen anders dat het bij ieder persoon anders is. Ook mis ik soms wat steun, het meedenken, iemand die zegt we gaan knallen het komt goed, het gevoel dat je het niet elke dag alleen aan het dragen bent.

Ik hoop dat er iemand (man, vrouw het maakt allemaal niet uit) is die ook behoefte heeft aan wat steun en begrip en aan contact met iemand anders die ook diabetes heeft.

Groetjes,

Felicia

Tags: 

 • sjaakgeelen
  Bijdrager

  hoi Felicia,

  Mijn zoon Sjaak is ook de klos.
  Na een week ziekenhuis is hij weer thuis, maar er is nog veel werk aan de winkel.
  Zijn waardes zijn nog zeer variabel tussen de 13 en 27 suiker en was 10 kg afgevallen in een week of 6.
  gezien hij nog een hele rit voor de boeg heeft, en wij ook natuurlijk misschien leuk om wat contact te leggen.
  Misschien kunnen jullie elkaar helpen met onze hulp, om jouw ervaringen, angsten en uitdagingen met hem en ons te delen zodat er ook voor jouw weer een opbouwende lijn ontstaat.
  niks moet, alles mag.
  Als je behoefte hebt om dit op te pakken hoor ik het wel effe van je.
  Zo niet dan evengoed zeeeer veel succes om de boel weer op te pakken!

 • Hoi Felicia

  Ben je wel eens bij een DVN-activiteit geweest? Daar ontmoet je heel makkelijk anderen met t1. Ik heb het nu dik 30 jaar en altijd heel veel lol gehad met anderen die het ook hebben. Dat gun ik jou ook! Volgens mij kun je jong@dvn.nl mailen als je een activiteit wil doen. En er is ook een besloten Facebookgroep zie ik. Succes!

  Nadine

 • hartjerichellex
  Bijdrager

  hoi hoi,

  Ik zal heel erg graag met jou in contact willen komen! Ik ben zelf 20 jaar en geboren met diabetes.

  Je kan me een persoonlijk berichtje sturen via het envelopje rechtsboven.

 • Hoi!
  Miin naam is Manon ik ben 21 jaar oud en heb sinds 5 jaar Diabetes. Het lijkt mij ook heel erg fijn om met iemand in contact te komen die begrijpt wat diabetes is. Ik ken niemand in mijn omgeving die het heeft wat het soms best lastig maakt. Je mag me altijd een persoonlijk berichtje sturen. Lijkt me heel leuk om met je in contact te komen :)

 • Janine92
  Bijdrager

  Hee hoi!!

  Wat een super goede stap om een oproepje te plaatsen! Ik ben 26 jaar en heb 15 jaar diabetes t1 en loop ook aan tegen onbegrip. Het lijkt me leuk om in contact te komen!
  Je kunt me een persoonlijk berichtje sturen.

  Janine

 • Siobhan
  Bijdrager

  Hoi Felicia,

  Ik zou heel graag met je in contact komen. Zelf ben ik 23 jaar en heb ik 12 jaar diabetes.
  Je kunt me een persoonlijk berichtje sturen.

  Groetjes siobhan

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi allemaal in dit bericht : jullie zouden elkaar intern een berichtje kunnen sturen via het envelopje rechtsboven !

  Zodat je je niet je privemail/tel.nummer aan alle duizenden op dit forum welke openbaar is en zichtbaar is op het hele internet 🤔 #tip #privacy

  Fijn al die reacties, groetend 6feet10

 • Bedankt 6feet10! We hebben de e-mailadressen weggehaald.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.