Forums / Hulpmiddelen / Medtronic G670

Saartje2018
Bijdrager

Medtronic G670

Graag hoor ik de ervaringen van gebruikers van de Medtronic pomp met glucosesensor, de G670.

Ik gebruik nu ook een Medtronic pomp met een CGS. Deze is aan vervanging toe. Ik overweeg om hun nieuwste pomp aan te vragen.

Tags: 

 • Beste Saartje2018
  Je kunt alles wat er over Medtronic geschreven is op dit Trefpunt vinden door http://www.diabetestrefpunt.nl/bericht-tag/medtronic/ te bekijken.
  Succes met je keuze!

 • petreff
  Bijdrager

  Ik gebruik de 670G nu 3 maanden, doe mee aan een proefproject van dit zelfsturend systeem te Zwolle (Isala). Ronkende marketing filmpje op YouTube. De werkelijkheid is weerbarstiger. Ben nog aan het zoeken en tasten in nauuw contact met de diab. vplk.
  ’s Nachts prima waarden doordat hij het mooi constant houdt. Overdag meer problemen, zodra je gaat eten en bewegen. Toegediende insuline heeft een lange verwerkingstijd. Vooral sturen met voeding, met name de langzame koolhydraten, vezelrijk, eiwitrijk. Snelle koolhydraten vermijden. Duurt enige maanden voordat de pomp ingeregeld is en aan je lichaam is aangepast. !x per week wisselen van sensor, 2 x per week van katheter/naald. Dit maakt het een bewerkelijk systeem dat je , zeker in het begin, veel bezighoudt, 24 uur per dag. 3x per dag de sensor callibreren dmv de vingerprik om het algoritme “te voeden”. Gewenning en het verkrijgen van routine leiden tot verbeteringen; geen/weinig hypo’s doordat hij waarschuwt en bijtijds afslaat. Bij hypers geeft hij voortdurend minibolussen, waardoor je binnen de bandbreedte blijft. Bij hypo’s slaat hij vanzelf af.

 • kdrkdr
  Bijdrager

  Sinds een paar weken gebruik ik nu ook de 670g. Hij regelt best wel mooi. Wel jammer dat hij veel meldingen geeft. Meer dan nodig wat mij betreft.
  De AutoModus begint het goed te doen. Best knap hoe hij de boel in bedwang houdt. Ik blog over sensoren. Mijn blog over de 670g vind je hier. Bedenk dat het persoonlijke ervaringen zijn en dat iedereen anders reageert en andere dingen belangrijk vindt.

 • kdrkdr
  Bijdrager

  Voor wat het waard is hier nog wat info. Inmiddels heb ik de pomp meer dan vier weken en ben ik er redelijk aan gewend. Ik wil hem niet meer kwijt want ik blijf (veel) beter in range en dat is heel prettig nieuws. Natuurlijk zijn er ook wel wat minpuntjes. Dat je geen SquareWave kan geven is wat mij betreft het grootste nadeel.
  Mocht je geïnteresseerd zijn in een uitgebreide omschrijving van mijn ervaringen, die vind je in mijn laatste blog. Voorlopig moet ik wennen aan de pomp en zal ik -denk ik- niet tot veel nieuwe inzichten komen.

  • Rins
   Bijdrager

   Bedankt, ga me hier vanavond eens in verdiepen.
   Zoon gaat hier in september mee starten.
   Ben erg benieuwd.

   Heb je nog persoonlijke tips of tricks?

 • kdrkdr
  Bijdrager

  Niet veel tips. Maar heb wel geduld en grijp zo min mogelijk in. De pomp moet echt leren van wat er gebeurt. Ik werd in het begin gek van de alarmen. Is wel minder geworden. Succes!

  • Rins
   Bijdrager

   We zijn benieuwd.
   Gaan van spuiten over op deze, eerste, pomp.

   Hoe gaat t met kalibreren?
   Hij heeft nu de fsl namelijk….
   Hoor wisselende verhalen over frequentie van kalibreren.

 • kdrkdr
  Bijdrager

  Kalibreren moet 2 uur na het plaatsen van de sensor. Vervolgens na 6 uur en daarna elke 12 uur. Als de sensor goed werkt en je kan kalibreren als het verloop vlak is dan is dat meestal voldoende. Soms vraagt hij om een extra kalibratie. Als je op mijn blog bij categorie op ‘diabetes’ klikt dan zie je een hoop sensor ervaringen. Mocht je problemen hebben dan kan je mijn ervaringen daar lezen. Belangrijk om te bedenken: wat voor mij geldt hoeft niet voor een ander te gelden. Misschien eerst maar proberen rustig af te wachten en kijken wat er op je afkomt. Zal zeker in het begin intensief zijn maar ik vond het de moeite waard. Nogmaals succes.

  • Rins
   Bijdrager

   Dank je.
   We wachten het af.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.