Forums / Oproepen / Meer dan alleen diabetes?

slicher
Bijdrager

Meer dan alleen diabetes?

Hallo allemaal,

Als arts-onderzoeker aan het Erasmus MC verricht ik onderzoek naar het hebben van meer dan 1 chronische aandoening. Het gaat hier om bijvoorbeeld het hebben van diabetes, en een hartvaatziekte of bv diabetes met een longaandoening. We weten uit eerder onderzoek dat dit bij een derde (!) van de mensen in de bevolking voor komt. Ik ben erg benieuwd naar mensen die hierover hun ervaringen willen delen.

Momenteel ben ik bezig om een aanvraag te schrijven voor meer onderzoek naar het ontstaan van meerdere chronische ziekten binnen 1 persoon. Dit kan leiden tot een grote belasting voor patiënten; te denken valt aan veelvuldig ziekenhuisbezoek, vele medicamenten die door elkaar gebruikt worden en specialisten die verschillende medisch beleid kunnen geven. Deze groeiende groep mensen in Nederland valt dan ook tussen wal en schip in het huidige gezondheidsstelsel dat ingericht is op de preventie, diagnostiek en behandeling van individuele ziektes.

Momenteel bevindt zich het voorstel in het beginstadium van de aanvraag, en moet veel nog op papier gezet worden.
Graag zou ik aan jullie willen vragen of jullie ervaringen kunnen delen hierover? Bv hoeveel medicijnen gebruik je? Zijn er veel bijwerkingen van? Is er vaak ziekenhuisbezoek nodig etc?

Alhoewel de deadline van de aanvraag snel nadert (7 januari), hoop ik toch dat u kans ziet om mij hierin te helpen. Dank u wel,

Met een hartelijke groet,
Silvan

 • Ben42
  Bijdrager

  U heeft een PriveBericht van mij.
  Vriendelijke groet,
  Ben

  Ga naar uw eigen profiel klik op uw eigen naam. En vervolgens op het tabblad berichten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.