anjanolte
Bijdrager

nasi

Hallo ik hou zo van nasi van de chinees.met alleen atjar er bij, wie heeft hier ervaring mee

  • Beste Anjanolte

    Wat wil je precies weten? Hoeveel koolhydraten hierin zitten misschien? Dat heb je er misschien iets aan om de Koolhydraatkenner op je telefoon te downloaden. Hoe je dat moet doen vind je hier: http://www.koolhydraatkenner.nl.

    Succes.

  • logos
    Bijdrager

    Mijn ervaring met eten van de Chinees is dat mijn bloedsuikers lang stijgen en dan pas weer dalen. Soms zie ik de volgende dag nog het effect. Als ik zelf nassi maak heb ik daar veel minder last van. Mijn vermoeden is dat er verborgen suikers in de nassi van de Chinees zit. Het houd me niet tegen af en toe lekker makkelijk Chinees te halen voor het avondeten.

  • Mel83
    Bijdrager

    Dat is idd een topper in het laten stijgen van je suikers, ik ging laatst van 7,2 naar 15,8 in anderhalf uur tijd.
    Kreeg van de week wel een goede tip van mijn DVK mocht ik het wel weer eens eten. Insuline na het eten spuiten ipv voor het eten (als je natuurlijk insuline gebruikt)

  • SuikerOom
    Bijdrager

    Als je van rijstgerechten houdt.
    Dan is mijn ervarin/tip.
    Vervang de rijst met Bulgur ( spul uit Turkse toko’s ) of Tarly/kinoa of zelfs iets als couscous net zo snel klaar en toch best smakelijk.
    En mijn bloedsuiker lijdt daar minder om zeker de duur van de nawerking van rijst.
    Maar zei Kooyman niet?
    “Je eet het snel op maar hebt binnen 1 uur weer honger “?
    Ik heb een tip, dat mij helpt.
    Maak de rijst 1 dag voor die tijd klaar ( het liefst in een elektrische rijststomer ) koel die af in de koelkast voeg het die dag daarna toe als je de nasi of rijstgerecht maakt dan is mijn ervaring dat de suikers beter op een pijl blijven niet zo veel verhogen.
    Zal wel een chemische werking hebben.
    De rijst neemt minder op van de andere toevoegingen en passeert dus beter zonder te veel afstaan van de secundaire suikers/koolhydraten .
    ( denk ik )
    En de rijst werkt fijner op de darmen en de poeperd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.