Forums / Nieuw met diabetes / Neonatale diabetes

Sine
Bijdrager

Neonatale diabetes

Hoi!
Ik ben al een tijd geleden gediagnosticeerd met neonatale diabetes en ik vroeg me af of er hier meer mensen zijn die dit hebben en wat jullie ervaring is, aangezien je er toch weinig van hoort. Ik ben benieuwd!

 • 6feet10
  Bijdrager

  @sine

  Ter uitleg voor anderen op ons forum, moest het ook opzoeken.

  Neonatale diabetes:

  Mensen die al in hun eerste 6 maanden diabetes kregen, kunnen een bepaalde vorm hebben van neonatale diabetes. Tot voor kort was dat de diagnose type 1. Mede door onderzoek van de Erasmus Universiteit is ontdekt dat het kan gaan om een speciale vorm van diabetes, die anders behandeld moet worden dan diabetes type 1. Er is ontdekt dat er een genetische variatie voor zorgt dat er een kanaaltje van de alvleesklier minder goed werkt. Dat probleem kan worden behandeld met hetzelfde medicijn dat ook voor diabetes type 2 patiënten wordt gebruikt. Mensen die voor hun 6de levensmaand diabetes hebben gekregen, kunnen zich hier op laten testen.

  Groet feet10

 • Sine
  Bijdrager

  Hoi 6feet10,
  Je uitleg klopt niet helemaal, ik kreeg pas diabetes op mijn 15e en toch ben ik erop getest, omdat mijn waardes niet hoog genoeg waren voor type 1. Ik gebruik dan ook geen medicatie.

  Groetjes Sine

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.