Forums / Nieuw met diabetes / Wat kan ik doen tegen die hoge waarde?

carmenbella
Bijdrager

Wat kan ik doen tegen die hoge waarde?

Hallo allemaal,
Ik ben een vrouw van 48 en heb type 2.
Omdat het afvallen niet lukt heb ik nu metformine.
Ben begonnen met 1 tablet.
Ne heb ik er 2.
Ik heb net mijn waarde gemeten en hij is 13.2 ik heb 2 uur geleden 2 broodjes gegeten met pure hagelslag.
Ik voel me echt naar en moe.
Hebben jullie tips?

 • Racingbike
  Bijdrager

  @carmenbella; dat je je beroerd voelt is heel begrijpelijk, want je bloedje is te hoog. Echter mijn eerste is vraag of de hagelslag suiker bevatte.

  Vergeet niet dat je net bent ingesteld op een tweede tablet Metformine. Je lichaam heeft tijd nodig om daar aan te wennen. En helaas gaat dat niet al na toevoeging van een tablet extra.

  Om toch te kunnen zorgen dat je de broodjes kan eten zijn twee opties mogelijk:

  1) je vervangt de hagelslag (uitgaande dat er suiker in zat) door hagelslag zonder suiker.
  2) je eerste broodje vervang je door een broodje met kaas (eerst deze als eerste) en je tweede broodje neem je de hagelslag variant.

  Kaas zorgt er voor dat je bloedje minder snel stijgt, ondertussen kan de medicatie zijn werk doen. Mijn sterke vermoeden is dat dit een positieve invloed op je bloedje heeft.

  Ik heb type 1, met 45 jaar ervaring op de teller.

  Succes!

  • carmenbella
   Bijdrager

   Dank je wel ik ga het morgen uitproberen!
   Ik heb net 2 glazen water gedronken en voel me al wat beter.
   Ik vind het best moeilijk om nu metformine te gaan gebruiken.
   Voelt als falen .

 • Anoniem

  Wat is dat toch naar he, dat diabetes die niet gaat als verwacht/gehoopt je zelf het gevoel geeft, gefaald te hebben. Terwijl jij er niks aan kunt doen. Ik heb type 1 en ben moeilijk instelbaar, dus ik weet van mezelf dat m’n glucose waarden alle kanten op gaan. Maar ondanks die wetenschap, voel ik me toch schuldig als m’n waarden niet binnen de marges blijven. Je bent dus niet de enige die zich zo voelt.

  Ik hoop dat het beter gaat met de langzamere koolhydraten (ipv hagelslag met suiker bedoel ik, wat snelle koolhydraten bevat). En dat je je snel beter zult voelen.

  Goed idee trouwens, om water te drinken, dat hou ik in gedachten voor als ik weer eens hoog zit, bij mij dan natuurlijk naast de insuline.

 • Racingbike
  Bijdrager

  @carmenbella; Welnee, je hoeft het echt niet te zien als “falen.” Als bij mij (doorgaans iedere zondag) de zaak weer eens “heerlijk” de soep indraait zonder enige aanwijsbare reden, is dat knap irritant.
  Met de overbekende weg van keihard vallen en weer overeind krabbelen heb ik het “geaccepteerd”. Leuk is anders, maar goed, het is mijn lichaam die opeens nieuwe regels bedacht… vergat mij alleen een kopie daarvan te geven.

  Daar kan ik mij ook druk om maken, alleen dat verergert de situatie alleen maar. Ik zoek ontspanning en spuit het te hoge bloedje letterlijk en figuurlijk “het hoekje” om.

  Als anderen het lukt dan lukt het jou ook. Heel veel succes en bij vragen rustig stellen. Wij zitten in hetzelfde schuitje (hmm, dat is moet ondertussen tig keer zijn verbouwd.)

 • carmenbella
  Bijdrager

  Dank jullie voor de reakties dat doet me goed !
  Me waardes zijn nog steeds te hoog ik hoop dat mijn lichaam moet wennen en dat het beter zal gaan of krijg misschien meer tabletten.
  Ik ga nu heerlijk wandelen en van het zonnetje genieten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.