Forums / Behandelaren / neuropathie,huisarts,diab.verpleegk. en neuroloog weten het niet

CordeGrijs
Bijdrager

neuropathie,huisarts,diab.verpleegk. en neuroloog weten het niet

Ik heb koude voeten en ze voelen aan als heel warm. Regelmatig kramp in mijn kuiten. Ben gisteren bij de huisarts geweest, zij heeft geen interesse. Kreeg een middel voorgeschreven dat de neuroloog ook al voorgeschreven had en kon weer gaan. In de bijsluiter was sprake van depressie, manisch worden. En het middel kan epilepsie veroorzaken, waarvoor ik notabene onder behandeling ben bij de neuroloog. Ik reageer sterk op medicijnen. Op de Kepra werd ik heel somber.Haar reactie dan moet U naar de psychiater. Op mijn verzoek om de bijsluiter te lezen schrok ze zich rot en heb ik lamotrigide gekregen.De moeder van de huisarts is diab. verpleegkundige. Daar kom je ook niet verder mee.Kan ik overgaan naar een andere DB verpl.kundige? en hoe moet dat?

 • Elly
  Bijdrager

  Ik heb al heel lang neuropathie en koude voeten, maar ik voel het verschil tussen koude en warme voeten niet meer. Toen dat nog wel zo was smeerde is tegen de kou met ‘warme voeten crème’ of een verwarmende spier crème er op. Dat laatste doe ik nog vaak, vooral al ik naar buiten ga.

 • Voorbijganger
  Bijdrager

  Ik zou in elk geval zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon, met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, omega 3, Q10, vitamine B en D en D chiro inositol. Dit kan ook helpen met je warmteregulatie.
  Eventuele medicatie zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen, wat tot klachten kan leiden. Overigens nooit zomaar stoppen met medicatie. Ook eventueel advies op orthomoleculair gebied om je gezondheid eens onder de loep te nemen niet in plaats van medische zorg.

 • gertjdejong
  Bijdrager

  Ik heb ook al jaren last van koude voeten en onderbenen. Mijn huisarts’ commentaar “vrouwen kwaaltje” hij had mij daar misschien mee gerust kunnen stellen, ware het niet dat ik van het andere geslacht ben. Ik draag gedurende de winter wollen beenwarmers en dikke sokken, zelfs in bed. In de zomer hoe ik gedurende 3 maanden geen beenwarmers aan. N.b. ik eet sinds één jaar koolhydraat beperkt (<50 gr.per dag), maar dat lijkt hier geen invloed op te hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.