Forums / Hulpmiddelen / Nieuwe lijm op FSL?

Yvonne
Bijdrager

Nieuwe lijm op FSL?

Gisteren de eerste sensor van mijn arm gehaald met einddatum 31 maart 2020. Hij liet makkelijker los, normaal trek ik mijn huid een heel eind op eer de sensor zich gewonnen geeft. En de plek eronder is minder fel rood. Ik ben er blij mee. Na drie jaar begon ik een allergie op te bouwen tegen de lijm. Al Cavilon geprobeerd, maar dat doet niets. Alle verhalen hier al gelezen over alternatieven, maar me daar nog niet aan gewaagd. Het ging nog net. Ik had het gemeld bij Abbott, maar daar kwam het enige advies om te stoppen met de FSL. Hopelijk blijft het bij mij zo, de FSL biedt voor mij te veel voordelen t.o.v. het oude bloedprikken.

 • BertR
  Bijdrager

  Dag Yvonne,

  Ik heb de FSL anderhalf jaar gebruikt en daarbij eerste een Tegaderm folie op de huid geplakt voordat de sensor
  wordt geplaatst. Geen goedkope oplossing, maar het loskomen van de sensor behoorde daarmee wel tot het verleden.

  Groet,
  Bert

  • Genbruiker47
   Bijdrager

   Wel byzonder dat Tegaderm helpt. Gaat dat niet ten koste van de meting?
   Marike

 • Yvonne
  Bijdrager

  Vanochtend was de sensor voor 40% los van de pleister. Hij deed het nog wel en ik heb er een stuk tape over geplakt. Hij moet nog mee tot maandagavond. Dit is de tweede uit de voor mij nieuwe serie met houdbaarheidsdatum 31 maart 2020. Ik heb hier eerder bijdragen gelezen over het loslaten van de sensor van de pleister. Maar er stond niet bij welke datumserie het was.

 • Yvonne
  Bijdrager

  Gisteravond de oude sensor eraf gehaald. De resterende 60% zat – voor mij- ouderwets muurvast, net als de lijmlaag eronder. Binnen de cirkel van de lijm waren twee vuurrode plekken op mijn huid. Zo rood heb ik ze in die 3,5 jaar nog niet gehad. Voorlopig beschouw ik de ervaringen met de lijm van deze serie sensoren maar als incidenten. Wel jammer, want met die van de eerste sensor was ik blij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.