Forums / Nieuw met diabetes / Nieuwe spammer/spam actief ?

6feet10
Bijdrager

Nieuwe spammer/spam actief ?

@voorbijganger

Binnen een uur 10 berichten met mening/overtuiging spammen ! #autobot

#?!!

 • 6feet10
  Bijdrager

  @moderator

  16 berichten binnen 90 minuten #spam #spammer #bots.
  Rapporteren heeft weinig zin.
  Niet te stoppen dit 🙈🙈🙈
  Ik log uit.

  Groet 6feet10

 • Ben42
  Bijdrager

  Deze vele berichten met allemaal een vergelijkbare inhoud maakt het forum vrijwel onbruikbaar voor de andere gebruikers.

  Terecht dat 6feet10 aan de moderator vraagt er wat aan te doen.

  De teksten zijn allen in het Nederlands en allemaal anders. Dit geeft mij het vermoeden dat deze teksten allen wel van dezelfde persoon afkomstig zijn, maar individueel zijn ingetypt. Iemand heeft daar dus ‘relatief’ veel tijd in gestoken. Ik heb dan ook niet de indruk dat iemand hier bewust aan het spammen is.

  Maar de vraag blijft wel moderators doe hier wat aan, met dit soort en andere berichten zullen veel bezoekers op dit forum afhaken.

  Ben

  • 6feet10
   Bijdrager

   @ben42

   Op de bovenste 15 berichten van ons forum werd in volgorde op gereageerd met tussenpoos van 5 a 7 minuten zo ook op mijn vraag.

   Zat structuur in vandaar……

   Grt 6feet10

 • Markpompje
  Bijdrager

  Tja en de inhoud van die spamberichten is ongeveer hetzelfde en nutteloos bovendien is dat het enige wat hij plaatst, blokken die gast dus

 • Momo
  Bijdrager

  Ik heb niet het idee dat er moderators actief zijn. Ik heb op 27 november een spammelding gedaan en dat bericht staat er nog steeds. Er zijn daarnaast diverse andere meldingen door anderen gedaan en ook daar volgt geen actie op. Op onze reacties in het draadje ‘Vernieuwd! Wat vind je ervan?’ is ook al een maand niet gereageerd. Ik krijg de indruk dat de moderators het erg druk hebben, op vakantie zijn, last hebben van onderbezetting?

 • 6feet10
  Bijdrager

  @momo

  Er is denk ik geen moderator/ vrijwilliger meer en dat zou niet goed zijn want dit forum is onderdeel van de DVN.

  Niet belangrijk genoeg (meer) denk ik.

  Jammer, want zonder toezicht mag/kan dit niet onder de vlag van de DVN gebeuren ……….
  Heb een aantal profielen van moderators bekeken en ze zijn langere tijd niet actief.

  Groet 6feet10

 • BertW
  Bijdrager

  De kwaliteit van een forum wordt grotendeels bepaald door de actieve inbreng van de forumleden.
  De structuur en het bewaken van de geplaatste berichten op het forum zijn o.a. taken van de moderatoren.

  Waarom we minder berichten van moderatoren zien, het blijft een beetje onduidelijk of gissen. Ik ondersteun de leden die hier al eerder om hebben gevraagd.

  Hopelijk pakt de DVN het op na de feestdagen wanneer het kantoor weer open gaat.

  Gr. Bert

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Waarom geven ze niet een aantal actieve leden de mogelijkheid om spammers te blokkeren en spam te verwijderen (of te verbergen tot een DVN-moderator tijd heeft om het te beoordelen)?

 • 6feet10
  Bijdrager

  Ja idd.

  Dat er leden zijn van het forum bijvoorbeeld die berichten in quarantaine kunnen zetten ( niet zichtbaar meer op ons forum ) maar ter attentie van de DVN moderator.

  Grt 6feet10

 • BertW
  Bijdrager

  @drentscheaa en @6feet10

  +1

  Gr. Bert

  (voor de mensen die het gebruik van +1 op fora niet kennen, dat wil kort zeggen: ik ben het er helemaal mee eens, goede suggestie, etc.).

 • 6feet10
  Bijdrager

  Hoi allen.

  Blijf het vreemd vinden dat er geen enkele DVN moderator meer (zichtbaar) is op ons  forum en scam/rotzooi al meer dan een maand laten staan en totaal niet meer reageren op onze vragen en attenderingen en rapportages.

  Ondertussen gebruikt de DVN wel actief onze vragen en antwoorden om hun eigen Fb pagina (8000 leden/volgers) actief te promoten.

  Ruim 5000 leden op ons forum maar in de “oude versie” kon je in een totaal overzicht “nog” zien dat van alle forumleden wanneer ze voor het laatst actief waren. Meer dan 4000 forumleden waren langer dan 1 tot 3 jaar niet “meer” actief !

   Dit hoeft ook niet het is belangrijker als je met een vraag/probleem zit dat je hem hier kunt stellen al dan niet onder pseudoniem.

  Fb schijnt dus belangrijker voor de DVN te zijn omdat ze aldaar wel actief zijn en “ook” reclame maken c.q. acties promoten of fondsen kunnen werven !

  Groet 6feet10

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  De moderatoren zijn niet helemaal inactief. Op de profielpagina is te zien dat DVN 5 dagen geleden actief was. Helaas worden gerapporteerde berichten blijkbaar niet opgemerkt.

  • 6feet10
   Bijdrager

   Bij @moderator staat Recent niet actief (er zijn nog meerdere andere moderators onder diverse namen wel of niet actief/aanwezig op ons forum !

 • 6feet10
  Bijdrager

  Zie ook de “huisregels”

  Huisregels #terinfo

  Op DiabetesTrefpunt delen mensen met diabetes kennis, ervaring en tips over het leven met diabetes.

  De Diabetesvereniging Nederland faciliteert het DiabetesTrefpunt omdat wij geloven dat mensen in hun leven met diabetes veel aan elkaars ervaringen en tips kunnen hebben.

  Dagelijks zijn er community managers actief. Om te zorgen dat het platform voor iedereen interessant en waardevol blijft, hanteren we een aantal huisregels:etc…..

  6feet10

 • 6feet10
  Bijdrager

  Zag zonet dat met “stille trom” al wat oude spam is verwijdert door een van de moderators.

  Maar er wordt tot nu toe nog niet inhoudelijk op gereageerd naar ons forumleden toe betreffende onze observaties.

  Jammer :-(

  6feet10

  • DrentscheAa
   Bijdrager

   Helaas is nog steeds niet alles verwijderd. Jammer dat het verder stil blijft.

 • Dag allemaal,

  Bedankt voor jullie reacties.
  Ter geruststelling: we zijn er nog wel, maar jullie hebben helaas gelijk. We waren onvoldoende aanwezig vanwege omstandigheden (ziekte). We hopen de komende periode dit weer recht te breien. Fijn dat jullie op deze wijze aangeven welke spammer actief is.

  Hartelijke groet,

  ^Moderator DVN

 • DrentscheAa
  Bijdrager

  Bedankt voor het bericht! Wat gebeurt er als wij op de rapporteerknop klikken? Ik kan zo nog gerapporteerde spam vinden die niet verwijderd is:
  Spambericht 1
  Spambericht 2
  Spambericht 3
  Spambericht 4

 • Ben42
  Bijdrager

  Geachte moderator, wat spammers en oproepen betreft, deze zijn over het algemeen van mensen die de site niet regelmatig bezoeken.

  Oproepen/Verzoeken/Spam.
  Andere websites gebruiken nog wel eens de regel dat je de site b.v. 5 keer bezocht moet hebben voordat je berichten kunt plaatsen of in bepaalde ‘gebieden’ kunt plaatsen. Als de nieuwe gebruikers nog wel berichten kunnen plaatsen in Oproepen en niet in de andere gebieden, wordt het probleem van spammers en ‘ongewenste’ oproepen vrijwel geheel opgelost. Mensen die dan om serieuze hulp vragen ook al zijn ze de eerste keer hier kunnen dan toch in oproepen plaatsen. Studenten en dergelijke die voor b.v. een profiel werkstuk bezig zijn kunnen dan ook de verzoeken kwijt. Spammers die helaas niet altijd te onderscheiden zijn, kunnen dan alleen nog in oproepen plaatsen. Veel van de problemen worden dan in ieder geval voor een deel gepareerd.

  Terugkoppelen.
  Verder zou het prettig zijn als de moderatoren en de DVN ons op de hoogte houd van voorgang van de eigen verzoeken van de moderatoren en de DVN. Nu is het zo dat er een vraag wordt neergelegd, veel mensen hier een antwoord op geven en er geen terugkoppeling komt van de moderatoren en de DVN. Die voorgangs melding hoeft echt niet iedere dag, maar maanden na een vraag gesteld te hebben nog niet reageren zie ik als onbehoorlijk. Ook als er te weinig informatie is binnengekomen kan dit worden gemeld na een paar maanden.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Goedendag,

  We hebben de berichten bekeken en helaas zijn ze niet van die aard dat ze als spam gemarkeerd kunnen worden. Het klopt wel dat de berichten vaak dezelfde boodschap en strekking hebben, maar ze kunnen ook vanuit een bepaalde dezelfde overtuiging geschreven zijn. En daar hebben onze gebruikers ook recht op, dit is dus niet in strijd met onze huisregels.

  Toch zien we bovenstaand wel als een belangrijk signaal om ons anti-spambeleid nog eens onder de loep te nemen.

  Verder plaatsen we veel oproepjes onder Oproepen, die nu bij andere onderwerpen geplaatst zijn. Dus we doen ook veel werk, wat niet altijd zichtbaar is voor jullie :)

  Hartelijke groet en een goed weekend!

  Moderator ^LZ

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.