Forums / Nieuw met diabetes / ochtendwaarde 7,5 na avond met eten en alcohol

msbng
Bijdrager

ochtendwaarde 7,5 na avond met eten en alcohol

Hallo, ik ben een nieuwe gebruiker en ik heb pre-diabetes. Normaal gesproken heb ik een nuchtere bloedsuikerwaarde van tussen de 5,8 en 6,5. Gisteravond ging ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens de deur uit en heb mij tegoed gegaan aan allerlei hapjes, waaronder sushi, miniwraps en met bacon gebakken gamba’s. Ook heb ik voor het eerst sinds heel lang alcohol gedronken, namelijk een glas moscato en drie fluitjes champagne. De volgende ochtend checkte ik mijn bloedsuiker en vond ik een voor mij toch wel hoge waarde van 7,5. Heb in de uren daarna regelmatig gecheckt, niet ontbeten, en bleef lang hangen in 6,9. Toen naar 6,5 en na een halfuur op de hometrainer 5,9. Al die tijd geen behoefte gehad voor ontbijt. Wat ik merkwaardig vind is dat ik na relatief weinig alcohol (ik begrijp dat het kan leiden tot hogere BS) en wat snacks mijn lichaam daar al zo op reageert. In de afgelopen 5 maanden ben ik (met niet heel veel moeite) 23 kilo afgevallen en heb ik mij best strikt gehouden aan een dieet met weinig suiker en koolhydraten. Heeft iemand hier misschien een verklaring voor?

 • Ingeborg76
  Bijdrager

  Onbewust toch meer koolhydraten dan verwacht denk ik en de alcohol kan erg lang doorwerken….hij zakt na verloop van tijd toch ook weer. Wanneer heb je de laatste alcohol genuttigd en hoe laat was het meten van je bloedsuiker…..die tijd kan kort op mekaar liggen

 • msbng
  Bijdrager

  Laatste drankje was rond middernacht en de eerste meting rond 7u in de ochtend. In de middag at ik een curry met kip, groenten en linzen en wat zilvervliesrijst. Waarde een uur later was 7,8 en twee uur later 6,7.

 • Ingeborg76
  Bijdrager

  Die waarde tussen demiddag klopt wel, na een uur is er nog niet zoveel verwerkt. Ik meet 2,5 uurna een maaltijd pas om inzicht te krijgen

 • Momo
  Bijdrager

  Zowel wraps als sushi (als die klaar zijn gemaakt met witte rijst) bevatten veel koolhydraten.
  Sinds mijn diabetes (type 1) heb ik 1 keer sushi gegeten en daarna nooit meer, want mijn waardes schoten enorm de hoogte in.
  Alcohol zorgt bij mij altijd voor schommelende waardes, ook (of misschien juist) de volgende dag.

  Gefeliciteerd trouwens met de 23 kilo, want dat is erg knap!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.