Forums / Zwangerschap / OGTT 7,5 mmol maar 15 min te laat geprikt; twijfel

cikiponto
Bijdrager

OGTT 7,5 mmol maar 15 min te laat geprikt; twijfel

Hoi allen,

Ik ben 39 en vandaag heb ik te horen gekregen dat mijn glucosewaarde 7,5 is na een OGTT waarbij ze de tweede meting na 2 uur en 15 min hebben gedaan ipv 2 uur. Dit komt omdat de laboranten het te druk hadden met bijzondere gevallen. Nu twijfel ik enorm aan de uitslag. Kan iemand mij vertellen of je waarde in 10-15 minuten met 0,3 mmol kan zakken. Als dat zo is betekent het dat wanneer ze de test op tijd hadden uitgevoerd, ik dus een hogere waarde had dan die 7,5. Ik kan nergens een soort curve zien waaruit je dat soort informatie kan herleiden. Kan ik vragen om een nieuwe test? En iemand een soortgelijke ervaring? Ik wil namelijk niet de risico lopen dat ik mijn baby schaadt door geen behandeling te krijgen.

Alvast dank voor jullie reactie!

  • DrentscheAa
    Bijdrager

    De bloedsuiker kan in 15 minuten 0,3 mmol/l dalen, maar dat hoeft niet gebeurd te zijn. Bovendien is het geen groot verschil. De foutmarge van de glucosemeter is net zo groot of groter.

  • Yvonne
    Bijdrager

    De kans is ook groot dat je je tijdens die 15 minuten vertraging zo hebt zitten ergeren dat door de stress je bloedsuiker gestegen is. Maar als je twijfelt een tweede test aanvragen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.