Forums / Zorg en behandeling / Omnipod of Accu-Chek Insight?

April
Bijdrager

Omnipod of Accu-Chek Insight?

Hi, ik zou graag ervaringen/plus-min punten horen van mensen die de Omnipod of de Accu-Chek Insight gebruiken of gebruikt hebben, zodat het mijn keuze makkelijker maakt.
Dus hoe is de pomp in gebruik, draagplek, infuus prettig in gebruik of juist niet, enz.
Ik ben benieuwd ;)

 • Frankvo
  Bijdrager

  Ik weet niet welke insuline je gebruikt maar als je de Insight wilt gebruiken moet je de voorgevulde reservoirs van Novo Nordisk gebruiken met daarin de novorapid(=160 eh).

  ze gebuiken de Leuerlock techniek maar ik ben er bijna zeker van dat alleen de eigen infuussets erop kunnen. Als je kijkt op de site van accu-chek dan kan je meer vinden.

  jako
  Bijdrager

  In de omnipod kunnen maar 200 eenheden. De verzekeringen vergoeden maar één omnipod per drie dagen, als je meer dan 200 eh per drie dagen gebruikt wordt het lastig met de omnipod.
  De omnipod bevalt mij erg goed, nooit last van irritaties van de pleister, vindt het bijzonder fijn dat je geen slangetje aan je lijf hebt en de pod is niet super groot.

  haas
  Bijdrager

  Ik gebruik de pomp van de Insight en laat de meter links liggen. Van de pomp bevalt me goed, omdat ik zelf geen ampullen meer hoef te vullen. Het is nog wel wennen aan het vaker wisselen van de kleinere ampullen.
  Gisteren heb ik Accu-chek gebeld, omdat ik in de handleidingen nergens kon vinden hoe ik bij aangesloten pomp de in de pomp nog aanwezige hoeveelheid insuline kon opzoeken. Over het antwoord werd ik na navraag bij collega’s binnen een paar minuten terug gebeld. Het was simpel, maar wel gek dat het niet in de handleidingen te vinden was.
  Oplossing: druk na ontgrendelen van de pomp op pijltje naar beneden.
  Misschien heeft nog iemand hier iets aan.

  April
  Bijdrager

  Hi ‘haas’ ;) Bedankt voor je reactie. Ik ben benieuwd waarom je de meter,en dus ook de afstandbediening niet gebruikt van de insight? Gebruik je een andere meter?
  Het lijkt mij juist een pluspunt dat de bijbehorende meter een boluscalculator heeft, maar ik weet natuurlijk niet hoe dat in de praktijk ook echt een hulp is.

  April
  Bijdrager

  Bedankt voor jullie reacties,ik zie ze nu pas,helaas geen melding via mail gekregen dat er reacties waren. Zelf in de gaten houden dus maar ;)
  De standaard functies van de pompen weet ik inmiddels wel via verschillende info-sites, ik ben echt benieuwd naar gebruikers plus/minpunten.
  Ik moet zeggen dat ik bang ben dat de omnipod niet voor mij is weggelegd.
  Ik heb in het verleden 6 jaar een paradigm-pomp gehad, maar had problemen met de infusiesets waardoor ik vaak een nieuw infuus moest schieten,waardoor ik op een gegeven moment van ellende weer ben teruggegaan naar spuiten.
  Bij de omnipod ‘moet’ je 3 dgn met de pod doen,dat is gelijk een (vergoedings)probleem als je infuus niet goed zit en je opnieuw moet prikken. Daar word ik bij voorbaat eigenlijk al nerveus van.
  Ben dus nu ook weer aan het twijfelen om niet gewoon weer voor een pomp van medtronic te kiezen, ook omdat die samen kan met de sensor.

  glazenwasfreak
  Bijdrager

  ik gebruik de omnipod en vind het een geweldig ding de pods doen het idd maar 3 dagen maar dan heb je nog 8 uur speling deze gebruik ik zodat ik een voorraadje pods heb het aanbrengen is bij mij nog nooit verkeerd gegaan is echt simpel je volgt de aanwijzingen op de pdm plakt de pod op de plaats en het gaat automatisch heb nu im
  n iets meer dan een half jaar een keer gehad dat de pod pijnlijk was had hem te laag geplaatst bij de broekrand waardoor hij ging kantelen als ik ging bukken verder is er een nadeel aan de omnipod dat vind ik het beeldscherm deze is slecht afleesbaar bij zonlicht je kunt hem anders instellen door de toets met het ? ingedrul
  kt te houden maar dat moet je dan elke keer doen ik kan tenminste niet vinden hoe ik dat in hej menu vast kan zetten maar das voor mij het enige nadeel

  April
  Bijdrager

  Glazenwasfreak, bedankt voor je reactie. Dat klinkt positief :)
  Ik loop nu, bij wijze van ‘proef’ al 2 dgn met een omnipod gevuld met zoutoplossing (dus met canule) op mijn bovenarm en ik moet zeggen dat ik er totaal geen last van heb. Geen pijn of irritatie. Sterker nog, ik vergeet gewoon dat ik dat ding op mijn arm heb zitten! De pod is niet zo gevoelig voor stoten als een infuus van een pomp met slang en zit stevig vast.
  Als de infuusplek er morgen na verwijderen goed uitziet, wil ik toch wel heel graag gaan voor de omnipod.

  glazenwasfreak
  Bijdrager

  ik heb hem nu een tijdje en bevalt goed wel doe ik naa het verwijdern een beetje zalf op de plek waar de pod heeft gezeten wou zelf nooit een pomp ivm de slangetjes en mijn werk maar ik vind dit geweldig

  Lex71
  Bijdrager

  Ik heb sinds maart 2017 de Accu Chek Insight en ik zou hem het liefst bij het grofvuil gooien.
  De pomp is goed en daar houd het voor mij mee op. Ik heb problemen met de infuus set, de meter, de batterijen en Roche als leverancier.
  De meter gebruik ik al niet meer, is mij veel en veel te traag, erg irritant als je vermoed in een hypo te zitten.
  Op advies van Roche moet ik nu wekelijks een gehele “Reset” doen om hem nog enigszins gangbaar te houden.
  Problemen met het infuus systeem, infuus pleister die spontaan om klapt waardoor de canule niet meer in je lichaam zit.
  Inbrengen van de canule levert problemen op omdat de naald voor het inbrengen niet altijd uit klapt.
  Roche bied helaas geen adequate oplossing. Voor mij mijn laatste Roche pomp, moet er helaas nog ruim 3 jaar mee doen.

  April
  Bijdrager

  Lex71, dat is echt waardeloos zeg. Kun je misschien overstappen op een ander infuus-systeem? Ik heb ooit een minimed-pomp gehad, met problemen met het infuus (canule geknakt,infuus scheef ingeschoten door slecht werkend inschietapparaat, pleisters die loslaten, pijn bij inschieten en tijdens dragen etc) en daar heb ik verschillende infuussystemen bij uitgeprobeerd, ook van roche. Zonder goed resultaat helaas, waardoor ik de afgelopen 10 jaar weer ‘gewoon’ heb gespoten.
  Minimed heeft ook een aantal verschillende infuussystemen, maar ik weet niet of deze ook bij de insight te gebruiken zijn.

  Lex71
  Bijdrager

  Er is maar één soort infuus systeem mogelijk met de Insight, het systeem van Insight zelf.
  Je kan variëren in slang lengte en canule lengte en daar houd het mee op.
  Zo is er bijvoorbeeld ook geen stalen naald voor wie dit prettig vind.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.